Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
KrzysTurbo
zbanowany
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 11.09.2018 12:18

alechandro napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Zdefiniuj to porządne auto.

Krzys Turbo nie zdefiniuje ci jeszcze bardziej pojęcia "dobre auto" bo w temacie niczego sensownego nie napisał a tylko się wymądrza. Mam tylko nadzieję, że mądrząc się nie jeździ Passatem albo Golfem bo najwięcej do powiedzenia na temat Fordów, Francuzów, Fiatów mają Janusze z Golfów lub Passatów. To potwierdzona teoria. Choć Forda nie miałem to jednak w bliskim otoczeniu jest Mondeo i 3 Focusy. W następnym roku jeżeli ponownie nie wsiądę do nowego Japończyka to będzie to Francuz lub Focus, ewentualnie Koreańczyk - oczywiście benzyna.

Muszę ciebie zasmucic.Jezdze BMW F11 535d LCI. A Golfa tez posiadałem... Golfa 7 R Variant ;)
Załączniki:
Screenshot_20180911-132725_Photos.jpg
Screenshot_20180911-132814_Gallery.jpg
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 11.09.2018 12:51

BMW wyraża więcej niż tysiąc słów :) pozdrawiam kolegę. U mnie w rodzinie od zawsze jeździły beemki i po dłuższej czy krótszej jeździe innymi markami samochodów serce i rozum podpowiada tylko BMW. Dodam tylko, że nie drwie z posiadaczy innych marek. Każdy jeździ tym co lubi i na co go stać. A wszystkim życzę jak najmniej usterek w waszych wozach i tyle samo powrotów co wyjazdów do Cro i nie tylko ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.09.2018 13:00

anlama napisał(a): serce i rozum podpowiada tylko BMW.

Mi serce i rozum podpowiadają, lokować marzenia w zupełnie innych strefach 8) :wink:
CzechuXX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CzechuXX » 11.09.2018 13:14

Civic zrobił prawie 4 tyś km bez żadnego problemu. Tylko czasami trochę kucy brakowało.
To teraz ma już 73tyś przebiegu.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 11.09.2018 13:14

anlama napisał(a):BMW wyraża więcej niż tysiąc słów :)

To można interpretować barrrdzo barrrdzo różnie :D. Zwłaszcza w Polsce, akurat sam jeżdżę Japońską marką, ale znam kilku Panów od BMW no i cóż, na tych kilku co ich znam to Polski stereotyp idealnie wpisuję się w tą markę 8) . Może dlatego, że u nas w PL często samochód robi za rodzaj "przedłużacza" i pokazywania co to nie ja :D .
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 16.09.2018 17:05

Vodice 2010r Vectra C 2.2 DTI :hearts:
Makarska 2011r Vectra C 2.2 DTI :hearts:
Vodice 2012r Vectra C 2.2 DTI :hearts:

Makarska 2013r Reno Scenic 1.5 dci ( niby ekonomiczny, ale przy dynamicznej jeździe i utrzymywaniu autostradowych prędkości spalił więcej niz Vectra 2.2 :mrgreen: )

2014r nie byłem w Cro :(
2015r nie byłem w Cro :(

Vodice 2016r Vectra C 1.8 LPG
Baśka Voda 2017r Vectra C 1.8 LPG
Split 2018r Vectra C 1.8 LPG ( wyjazd na mecz Hajduka )
Makarska 2018r Vectra C 1.8 LPG

Pierwsze miejsce zdobywa :

Vectra C 2.2 DTI , ekonomiczna, dynamiczna, wygodna, cicha :hearts: :hearts: :hearts:
krisf62
Odkrywca
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisf62 » 20.09.2018 20:09

Jeszcze jedno odnośnie Panie piotrulex.

Żona jeździ 17 letnim autem wartym może z 2-3 koła dlatego, że innego nie potrzebuje. Jakby dostała coś fajnego to raczej by nie narzekała ale do jeżdżenia 25km dziennie do-z biura to wiele nie potrzeba. Choć się nie stresuje jak raz w miesiącu nowa rysa czy wgniot przybędzie :)

Przy stanie konta sześć zer po przecinku z lewej strony codzienna jazda tak wiekowym samochodem jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia oraz życia kierowcy i pasażerów - wiem bardzo dużo na ten temat, doświadczyłem to na własnym ciele i mogę jutro z takim autem na czołówkę oczywiście bez kierowcy w drugim samochodzie. Może jest to niegrzeczne oraz nietaktowne ale na takie teksty tylko takie przemyślenia - owszem może i głupie.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.09.2018 20:36

krisf62 napisał(a):Jeszcze jedno odnośnie Panie piotrulex.

Żona jeździ 17 letnim autem wartym może z 2-3 koła dlatego, że innego nie potrzebuje. Jakby dostała coś fajnego to raczej by nie narzekała ale do jeżdżenia 25km dziennie do-z biura to wiele nie potrzeba. Choć się nie stresuje jak raz w miesiącu nowa rysa czy wgniot przybędzie :)

Przy stanie konta sześć zer po przecinku z lewej strony codzienna jazda tak wiekowym samochodem jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia oraz życia kierowcy i pasażerów - wiem bardzo dużo na ten temat, doświadczyłem to na własnym ciele i mogę jutro z takim autem na czołówkę oczywiście bez kierowcy w drugim samochodzie. Może jest to niegrzeczne oraz nietaktowne ale na takie teksty tylko takie przemyślenia - owszem może i głupie.

Robisz przeglądy na odległość?

:)

Weź nam tu jeszcze koniecznie napisz jakimi autami możemy jeździć, koniecznie :)
krisf62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisf62 » 20.09.2018 21:13

Wieku wartego za dwa, trzy tysiaki nie oszukasz nawet z kontem 7 zer po przecinku z lewej strony i to bez przeglądu, cudów na świecie nie ma chyba, że w cyrku ale to tylko dla dzieci. Nie mam kompletnie nic do samochodu 17-letniego, nic to nie ma wspólnego z przeglądami itp, ale przeżyłem zderzenie z kilkunastoletnim autem i warto zadbać o żonę jeśli tyle po przecinku na koncie a nie pisać pierdół, że nie szkoda lakieru po zarysowaniach na aucie za 2 tysiaki. Syn ma także 16 letnie auto, 4 gwiazdki w testach NCAP w 1996 roku, 6 poduszek, kurtyny, whips itp, marka z północy Europy ale on nie może kosztować dwa tysiaki bo to by był po prostu szrot czytaj jeżdżąca trumna - koniec kropka amen.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 20.09.2018 21:20

Ja mam jako drugie auto 17 letnie japońskie ale robię nim 5km do pracy w jedną stronę. Szkoda by takiego starocia dawać do intensywnej eksploatacji komuś najbliższemu....
Chyba piotrulex to sknera w pewnych płaszczyznach życia....
Ostatnio edytowano 21.09.2018 07:21 przez wikol, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 20.09.2018 21:22

Nasze drugie auto w domu ma 20 lat

Opel astra F 98r sedan z Gliwic , od 1 wlasciciela ( kumpla ojciec )
130 tys km przebieg
Zawieszenie, hamulce, opony wszystko tip top
Gdyby mial klime to pakuje do niego graty i lecimy nim bez obaw do Cro. Poniewaz pali mniej niz drugie auto czyli Vectra C 1.8 nasz urlop bylby tańszy i zaprosiłbym swoją dziołche 2x więcej do konoby.... :oczko_usmiech:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 20.09.2018 21:36

Miałem Vectrę C GTS 2,2 diesel 6 lat temu. Auto super.
krisf62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisf62 » 20.09.2018 21:44

Może założymy wątek moto :D Toż to ile kosztuje............... ale dyskusja treściwa. Opelkiem 200 tysiaków natrzaskałem w 4 lata, ale i tak go za dwa tysiące nie sprzedałem :)

Pozdrówka :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.09.2018 21:49

krisf62 napisał(a):Może założymy wątek moto :D Toż to ile kosztuje............... ale dyskusja treściwa. Opelkiem 200 tysiaków natrzaskałem w 4 lata, ale i tak go za dwa tysiące nie sprzedałem :)

Nie ma potrzeby, już jest:
starym-samochodem-do-cro-t26443.html
i jeszcze siostrzane:
jakim-autkiem-do-cro-t2341.html?hilit=jakim%20autem
samochodem-do-chorwacji-ale-jakim-t14867.html
Wystarczy się przesiąść. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.09.2018 22:41

walp napisał(a):
krisf62 napisał(a):Może założymy wątek moto :D Toż to ile kosztuje............... ale dyskusja treściwa. Opelkiem 200 tysiaków natrzaskałem w 4 lata, ale i tak go za dwa tysiące nie sprzedałem :)

Nie ma potrzeby, już jest:
starym-samochodem-do-cro-t26443.html
i jeszcze siostrzane:
jakim-autkiem-do-cro-t2341.html?hilit=jakim%20autem
samochodem-do-chorwacji-ale-jakim-t14867.html
Wystarczy się przesiąść. :wink:

Wątek "starym samochodem co cro" pozostał, dwa połączone w jeden "jakim autkiem do cro". :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 382
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone