Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
KrzysTurbo
zbanowany
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 26.07.2018 18:14

karoka65 napisał(a):
te kiero napisał(a):.

Ja swoją "babcią" ( BMW e38 750IL będzie 3-ci raz podziwiała Jadran ) i młody BMW e60 530i żeby było w temacie wątku:
Jakim autem do CRO :)

Takie auta to ja lubię :D Ja jadę teraz drugi raz F11 535d.
pawel_nowy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_nowy » 26.07.2018 18:33

Pojechałem i wróciłem Reno Scenic z 2004. Trasa Radom - Arbanija na Ciovo. Szła jak zła. Przychodziły jednak takie momenty kiedy po drodze mijałem kilku letnie auta z maskami uniesionymi. Zrezygnowane spojrzenia ludzi którym na początku urlop się nie udał. Ja przede wszystkim nie jechałem do bólu jak niektórzy. Częste przystanki żeby silnik odpoczął. Oczywiście prędkość też w granicach rozsądku. Da się ?
karoka65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 26.07.2018 19:20

Paweł, miałem Scenica z tego samego roku 1.5 DCI chyba 3 razy w Cro, bodajże lata 2007, 8 i 9, złego słowa nie powiem ale z biegiem upływających lat w tym i moich :) wyleczyłem się z małych silniczków.
Jak dobrze pamiętam był w Nowalji na Pagu, Lokvie Rogoznicy i Orebicu.
O auto po prostu trzeba dbać na codzień a nie dopiero sobie przypomnieć o nim jak gdzieś dalej trzeba jechać, czy nowe czy stare każde zepsuć się może a z tego co widzę na drogach to więcej z tymi maskami do góry stoi tych nowych jak starych :)
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 30.07.2018 08:10

Marko66 napisał(a):W tym roku po raz trzeci Octavia II 1.9 TDI (ponad 360 tys. na liczniku), przedtem 3 razy Fabia 1.9 SDI (bez klimy) i pierwszy raz w CRO - autokar :oczko_usmiech: . W tym roku jedna mała usterka - totalnie zablokowały się tylne prawe drzwi - czeka mnie trochę roboty :? Spalanie tam 4,8 powrót 4,9 (wiadomo pod górę) :lol:

Po powrocie udało mi się odblokować drzwi na podstawie instrukcji z youtube. Wprawdzie dotyczyła otwierania Passata, ale zamek w Octavii chyba zbytnio się nie różni. Zajęło mi to kilka minut, a w najgorszym wypadku musiałbym rozwalić tapicerkę drzwi :( Wystarczył kawałek wieszaka drucianego i trochę dłubania :oczko_usmiech:
button
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) button » 03.08.2018 15:55

Kolejny raz Mondeo MK4 2.0 Ecoboost

Obrazek
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 03.08.2018 16:06

button napisał(a):Kolejny raz Mondeo MK4 2.0 Ecoboost

Obrazek

Posiadałem Mk4 2.0 Ecoboost (wersja 240konna)Titanium S....Wiem teraz tylko że Forda już nie kupię.
button
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) button » 03.08.2018 16:10

Widziałem wcześniej Twój post. Demon szybkości to nie jest, ale nie sądzę żebym za tą samą kasę, którą zapłaciłem za 3 letniego Mondka mógł kupić cos lepszego
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 03.08.2018 16:15

button napisał(a):Widziałem wcześniej Twój post. Demon szybkości to nie jest, ale nie sądzę żebym za tą samą kasę, którą zapłaciłem za 3 letniego Mondka mógł kupić cos lepszego

W sumie muszę przyznać tobie racje....Jest kawał wygodnego auta za dobre pieniądze.
Po prostu do mnie chyba tylko nie pasowało.

Pozdrawiam
Slawek_11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek_11 » 03.08.2018 16:49

karoka65 napisał(a):Paweł, miałem Scenica z tego samego roku 1.5 DCI chyba 3 razy w Cro, bodajże lata 2007, 8 i 9, złego słowa nie powiem ale z biegiem upływających lat w tym i moich :) wyleczyłem się z małych silniczków.
O auto po prostu trzeba dbać na codzień a nie dopiero sobie przypomnieć o nim jak gdzieś dalej trzeba jechać, czy nowe czy stare każde zepsuć się może a z tego co widzę na drogach to więcej z tymi maskami do góry stoi tych nowych jak starych :)

Nowe auta są tak naszpikowane elektroniką, że nawet największa pierdoła potrafi unieruchomić auto. Wyleczyłem się z nowych aut które robione są z gównolitu aby tylko posłużyło 5 lat i złom.
Jak widzę na wyosażenie dzisiejszych aut to uważam że producenci uważają użytkowników za debili,np. czujnik zmierzchu, lub deszczu :D
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 03.08.2018 16:52

Bo Ford to w tej chwili jeden z lepszych stosunków cena/jakość , mówi Wam to były posiadacz Mondeo Mk4 kombi 2011, a obecnie S-max 2012 , 163kM , Powershift :wink:
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 03.08.2018 17:04

[list=][/list]
Rafi70 napisał(a):Bo Ford to w tej chwili jeden z lepszych stosunków cena/jakość , mówi Wam to były posiadacz Mondeo Mk4 kombi 2011, a obecnie S-max 2012 , 163kM , Powershift :wink:

Akurat Powershift zero mnie pasował.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2018 17:16

KrzysTurbo napisał(a):
Posiadałem Mk4 2.0 Ecoboost (wersja 240konna)Titanium S....Wiem teraz tylko że Forda już nie kupię.

Jak się dba tak się ma. Ja posiadam od 8 lat Mk4 1,8 tdci Kombi i Ford na następny raz jak najbardziej TAK :boss:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 03.08.2018 17:34

Slawek_11 napisał(a):
karoka65 napisał(a):Paweł, miałem Scenica z tego samego roku 1.5 DCI chyba 3 razy w Cro, bodajże lata 2007, 8 i 9, złego słowa nie powiem ale z biegiem upływających lat w tym i moich :) wyleczyłem się z małych silniczków.

Nowe auta są tak naszpikowane elektroniką, że nawet największa pierdoła potrafi unieruchomić auto. Wyleczyłem się z nowych aut które robione są z gównolitu aby tylko posłużyło 5 lat i złom.
Jak widzę na wyosażenie dzisiejszych aut to uważam że producenci uważają użytkowników za debili,np. czujnik zmierzchu, lub deszczu :D

Bez przesady, mam nowe auto i też nie wyobrażam sobie nie mieć funkcji AutoHold. Zawsze wkurzaly mnie świecące stopy w korkach. AH to ogranicza i i zapominasz o wzniesieniach, podjazdach itp.
Kup sobie fiata 125p i nim do Cro jedz jak tak Ciebie nowoczesność razi
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 03.08.2018 17:42

Autohold? Przecież wystarczy ręczny zaciągnąć :-)
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 03.08.2018 17:42

smoki3 napisał(a):
KrzysTurbo napisał(a):

Jak się dba tak się ma. Ja posiadam od 8 lat Mk4 1,8 tdci Kombi i Ford na następny raz jak najbardziej TAK :boss:

Przez 3 miesiące duzo możliwości dbania nie miałem;)

Przejedź się raz porządnym samochodem. To zapomnisz 1.8 tdci.Tym bardziej Forda

Nie każda morda pasuje tez do Forda
Ostatnio edytowano 03.08.2018 18:05 przez KrzysTurbo, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 379
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone