Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Użytkownik usunięty
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2018 09:17

alechandro napisał(a):Ale na marginesie to co wam się nie podoba w tych Scenicach nowych bo przecież to bardzo ładne samochody. Walory użytkowe, tzn. jakie ? Z czystej ciekawości bo fanem Scenica nigdy nie byłem ale Meganke to przytuliłbym.

Jak tak łaziłem po salonach to w porównaniu z poprzednią wersją, jest mniej miejsca z tyłu i przez to obniżył się komfort podróży. Brytyjskie portale testujace auta: The Renault Scenic is stylish, well made and cheap to run, but it's not as spacious as some rival MPVs. Nie zmienia to mojej opinii, że wolałbym Renault jak VW... z drugiej strony, dojrzewa we mnie myśl, że jak to ma być duże rodzinne auto, to tylko z przesuwnymi bocznymi drzwiami (świat po Ulysse II nigdy nie będzie taki sam).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2018 10:37

Takie preferencja jak widać czyli typowy rodzinny samochód. Francuzi tak na marginesie zawsze słynęli z komfortowych Vanów ale może coś się zmieniło. Gdybym miał wybierać to też Renault lub Peugeot bo Citroen zbyt dużego wyboru nie ma. A te opowieści o awaryjności francuzów można między bajki włożyć bo to już nie te czasy. Naturalnie golfiarze wiedzą swoje.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 26.06.2018 11:15

Dla mnie francuski samochód to tylko z PSA. Citroen ma ciekawego vana C4GP, chociaż szczerze bryła pierwszej generacji o wiele bardziej mi się podoba. Nigdy nie kupię Renault, może się ktoś śmiać, że uprzedzenie - tak mam do tej marki wielkie uprzedzenie :)
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 26.06.2018 11:17

Nigdy nie kupię Renault, może się ktoś śmiać, że uprzedzenie - tak mam do tej marki wielkie uprzedzenie :)[/quote]

A ja Renaulta, Peugeota i Citroena... Tfuu te francuzyy. :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2018 11:37

Uprzedzenie zbudowane na...?
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 26.06.2018 11:49

Na wielu awariach tych marek począwszy od Laguny skończywszy na Kangoo, każdy z moich znajomych często odwiedzał niestety warsztaty, być może mieli pecha, w rodzinie jeżdżą u mnie 2 Cytryny i żadnych problemów nie ma.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2018 11:53

Tak, a niemieckie auta się nie psują. Może się nie psują a jeżeli już, to żaden użytkownik pancerwagena się do tego nie przyzna :mrgreen:
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 26.06.2018 12:21

alechandro napisał(a):Ale na marginesie to co wam się nie podoba w tych Scenicach nowych bo przecież to bardzo ładne samochody. Walory użytkowe, tzn. jakie ? Z czystej ciekawości bo fanem Scenica nigdy nie byłem ale Meganke to przytuliłbym.

My przy wymianie auta mieliśmy podstawowy warunek - auto typu MPV, z tyłu muszą wejść komfortowa 2 nasze foteliki, bagażnik co najmniej taki jak w naszym Sceniku 3. Poza tym z tyłu muszą być 3 fotele. No i ten warunek spełnił Touran. Tylko Touran. Oglądaliśmy Carensa, Grand Picasso i nowego Scenica. W C4 i SC w tyłu tak wąsko, że po wsadzeniu fotelików opierają się one na drzwiach. Carens mniejszy bagażnik. Dlatego padło na VW.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2018 12:22

Pääkäyttäjä napisał(a):Tak, a niemieckie auta się nie psują. Może się nie psują a jeżeli już, to żaden użytkownik pancerwagena się do tego nie przyzna :mrgreen:

One się nie psują, u nich następuje zużycie technologiczne części :wink: :lol: :wink:
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 26.06.2018 12:25

Pääkäyttäjä napisał(a):

Jak tak łaziłem po salonach to w porównaniu z poprzednią wersją, jest mniej miejsca z tyłu i przez to obniżył się komfort podróży. Brytyjskie portale testujace auta: The Renault Scenic is stylish, well made and cheap to run, but it's not as spacious as some rival MPVs. Nie zmienia to mojej opinii, że wolałbym Renault jak VW... z drugiej strony, dojrzewa we mnie myśl, że jak to ma być duże rodzinne auto, to tylko z przesuwnymi bocznymi drzwiami (świat po Ulysse II nigdy nie będzie taki sam).

Ja też bym wolał Renault ale niestety nowa generacja jest z tyłu mniejsza od starej. Dodatkowo z tyłu nie ma już foteli oddzielnych tylko kanapa.
A jeżeli duże i z przesuwnymi drzwiami to chyba zostaje tylko Sharan/Alhambra. No ale to już cena wysoka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2018 12:26

Farstone napisał(a):Na wielu awariach tych marek począwszy od Laguny skończywszy na Kangoo,

A Clio miałeś, ja mam z 2003 roku, kupione w 2013 i do mechanika jadę tylko na wymianę oleju (jak mi się nie chce samemu tego robić).
Ale to Renault, tfuu...
Ostatnio edytowano 26.06.2018 12:43 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 26.06.2018 12:28

alechandro napisał(a):Takie preferencja jak widać czyli typowy rodzinny samochód. Francuzi tak na marginesie zawsze słynęli z komfortowych Vanów ale może coś się zmieniło. Gdybym miał wybierać to też Renault lub Peugeot bo Citroen zbyt dużego wyboru nie ma. A te opowieści o awaryjności francuzów można między bajki włożyć bo to już nie te czasy. Naturalnie golfiarze wiedzą swoje.

Ja miałem Scenica przez 5lat. Silnik 1.9dCI. Auto jeździ nadal i nigdy nie zawiodło, nigdy nic się nie zepsuło. W porównaniu do aut niemieckich francuzy na pewno są bardziej komfortowe.
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 26.06.2018 12:56

Każde auto się psuje i nie ważne czy jest to niemiec czy francuz. Uważam, że najważniejsza jest dbałość użytkowania, wedle zasady "jak dbasz, tak masz". Ja akurat jestem zwolennikiem aut z Niemiec, mam starego 22-letniego VW, który jest moją zabawką używaną na co dzień i generalnie przez 8 lat użytkowania nigdy mnie nie zawiódł, do tej pory tylko sama eksploatacja i cykliczna wymiana zużytych części w takcie kilometrowym lub x-letnim. To samo z 4-letnią Skodą żony, dbałość o serwis i wszystko hula jak należy. Mój ojciec był fanem francuzów, które psuły mu się na potęgę i co chwilę stawały unieruchomione, ale jest jedno "ale"... on nie dbał w ogóle o stan techniczny, więc i Laguna i Xantia skończyły w piecu hutniczym.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 26.06.2018 13:31

szaki17 napisał(a):
Farstone napisał(a):Na wielu awariach tych marek począwszy od Laguny skończywszy na Kangoo,

A Clio miałeś, ja mam z 2003 roku, kupione w 2013 i do mechanika jadę tylko na wymianę oleju (jak mi się nie chce samemu tego robić).
Ale to Renault, tfuu...

Nie miałem Clio, jeżdżę Francuzami i sobie bardzo chwalę super że Ty też nie masz problemów. Pozdrowienia dla wszystkich kierowców Francuzów co to się strasznie psują.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2018 14:42

Nie ma to jak stereotyp zbudowany na bazie Laguny II...litości ludzie :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 374
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone