Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
paulr
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 21.06.2018 07:46

U mnie już widzę że zaczyna się problem.... leżak z lidla służący jaka "taczka" się nie zmieści w całości jak zawsze.... więc albo na części albo tego roku zostaje w piwnicy:)
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 21.06.2018 08:08

dids76 napisał(a):siedem razy Golfem z 1998r.

I to jest maszyna :) 5 lat temu w CRO pojawiłem się Golfem z 96, teraz już Octavia III w kombi, bo rodzina nieco większa. Majówkę obleciała do CRO bez problemów i mam nadzieję, że za miesiąc znów pokaże klasę :hut: .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2018 08:09

dids76 napisał(a):
coolibeer napisał(a):Ja ruszam 1.07 - Ford Focus C-max 2008 (dwa razy już dojechał i liczę że trzeci też ) :)

Ja jutro ruszam po raz pierwszy C-Maxem z 2008r. Poprzednio dwa razy Focusem z 2001r i siedem razy Golfem z 1998r.
Jeżeli C-Max sie sprawdzi tak jak pozostałe dwa to będzie super :wink: :papa:

Jak tam czujnik deszczu? :mrgreen: Sam jestem ciekaw, jak Ci się to sprawdzi - powoli myślę o wymianie wysłużonej Ibizy na coś innego...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2018 08:15

Pääkäyttäjä napisał(a):
dids76 napisał(a):
coolibeer napisał(a):Ja ruszam 1.07 - Ford Focus C-max 2008 (dwa razy już dojechał i liczę że trzeci też ) :)

Ja jutro ruszam po raz pierwszy C-Maxem z 2008r. Poprzednio dwa razy Focusem z 2001r i siedem razy Golfem z 1998r.

Jak tam czujnik deszczu? :mrgreen: Sam jestem ciekaw, jak Ci się to sprawdzi - powoli myślę o wymianie wysłużonej Ibizy na coś innego...

Jak na razie "ręczny" a jutro ma padać :evil: Damy radę :oczko_usmiech: :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.06.2018 08:34

dids76 napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Jak tam czujnik deszczu? :mrgreen: Sam jestem ciekaw, jak Ci się to sprawdzi - powoli myślę o wymianie wysłużonej Ibizy na coś innego...

Jak na razie "ręczny" a jutro ma padać :evil: Damy radę :oczko_usmiech: :mrgreen:

Ja też na razie z "ręcznym" czujnikiem. Ponieważ podczas każdego dwutygodniowego wyjazdu spotyka nas deszcz, poważnie biorę pod uwagę zmianę na automat. :mrgreen:

Nasza Astra "Voyager" dzielnie pokonała m. in. włoską Passo dello Stelvio, rumuńską Drogę Transfogarską, szwajcarską Passo del San Gottardo, austriacką Grossglockner Hochalpenstrasse, a także radziła sobie z zakrętasami czarnogórskiego Durmitoru.

Mam nadzieję, ze nie zawiedzie w tym roku w Alpach Julijskich, podczas wjazdu pod Mangart. :wink:

Astra.JPG
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2018 08:37

Jakby co, to podjedź to Ci to zmienię :mrgreen: BTW: w C-Max z tyłu są trzy pełne fotele (pytam, bo w Foce II - Focus zbudowany jest na bazie C-Max, miałem pseudo trzecie miejsce)?

PS: nie bierzcie tego ad personam ale te "mam nadzieję, że dojedzie" sprawiają wrażenie, że nie wierzycie we własne pojazdy :mrgreen: Osobiście mam nadzieję, że wraz z Lancią Lybra SW 1.8 16v, wyczerpałem życiowy limit na jazdę lawetą... :?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.06.2018 08:46

Pääkäyttäjä napisał(a):PS: nie bierzcie tego ad personam ale te "mam nadzieję, że dojedzie" sprawiają wrażenie, że nie wierzycie we własne pojazdy :mrgreen:

Za stary jestem, aby brać takie rzeczy do siebie. Gdybym nie wierzył, to bym nie wyjeżdżał albo jeździł w miarę możliwości po płaskim i autostradami, a nie pchał się na pagórki above 2500 m :mrgreen: A stwierdzenie "mam nadzieję, że dojedzie", niekoniecznie musi odnosić się wyłącznie do starych samochodów. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2018 08:59

walp napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):PS: nie bierzcie tego ad personam ale te "mam nadzieję, że dojedzie" sprawiają wrażenie, że nie wierzycie we własne pojazdy :mrgreen:

Za stary jestem, aby brać takie rzeczy do siebie. Gdybym nie wierzył, to bym nie wyjeżdżał albo jeździł w miarę możliwości po płaskim i autostradami, a nie pchał się na pagórki above 2500 m :mrgreen:

Jedyne auto, w które wsiądę bez obaw, to stara Ibiza SDI, którą ujeżdża moja ładniejsza połówka. Ale to auto jest proste jak obsługa cepa, kiedy Lancia zdechła, Ibiza była z nami w Trieście, nad Gardą, w Wenecji i objeździła słoweńskie wybrzeże. Ja swoimi autami robię te 100-120 km dziennie, więc jak ma się coś zepsuć, to to zauważę wcześniej.

Czego się obawiam najbardziej? Padniętego wtrysku i turbiny. Wtrysk to pół biedy, jak zaczyna podlewać - gorzej, jak padnie mu elektryka. Turbina - ta daje znaki wcześniej, że coś jest nie tak (chyba).
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2018 09:14

Pääkäyttäjä napisał(a):Jakby co, to podjedź to Ci to zmienię :mrgreen: BTW: w C-Max z tyłu są trzy pełne fotele (pytam, bo w Foce II - Focus zbudowany jest na bazie C-Max, miałem pseudo trzecie miejsce)?

PS: nie bierzcie tego ad personam ale te "mam nadzieję, że dojedzie" sprawiają wrażenie, że nie wierzycie we własne pojazdy :mrgreen: Osobiście mam nadzieję, że wraz z Lancią Lybra SW 1.8 16v, wyczerpałem życiowy limit na jazdę lawetą... :?

Środkowy fotel nie jest tak wygodny jak dwa zewnętrzne i nie mam opcji z wyciąganym środkowym i zsuwanymi zewnętrznymi.
Jeździmy w trójkę + pies, a ja zawsze z przodu, więc tylne siedzenia mnie nie interesowały :oczko_usmiech: :mrgreen:
Mój C-Max w benzynie więc większość Twoich "obaw" go nie dotyczy. :papa:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 21.06.2018 10:08

Corolla Verso 1.8 benzyna 05/06 rejestracja, z polskiego salonu. Od półtorej miesiąca jestem właścicielem. Wymieniłem opony, olej, filtry, tarcze, klocki, uzupełniona klima. Mały zbiornik paliwa, bo mniej niż 50l, więc po drodze 3 dotankowania.
coolibeer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolibeer » 21.06.2018 10:28

dids76 napisał(a):

Zapomniałem dodać że mam go na GAZ :) no i chyba będzie ciągnął w tym roku łódeczkę
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 21.06.2018 10:33

Jedziemy jak zwykle w sierpniu ale tym razem nóweczką :mrgreen: Póki co ma dwa tygodnie
Kia Optima SW w benzynie co lubię, do tego wtrysk pośredni a silnik wolnossący.
Ostatki takie na rynku - tylko Mazda 6 nowa ma ten silnik. To już wymarły gatunek
Załączniki:
20180620_120630.jpg
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 21.06.2018 11:35

Garo&Justa napisał(a):Jedziemy jak zwykle w sierpniu ale tym razem nóweczką :mrgreen: Póki co ma dwa tygodnie
Kia Optima SW w benzynie co lubię, do tego wtrysk pośredni a silnik wolnossący.
Ostatki takie na rynku - tylko Mazda 6 nowa ma ten silnik. To już wymarły gatunek

Kocur
dareks20
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareks20 » 21.06.2018 11:41

Czego się obawiam najbardziej? Padniętego wtrysku i turbiny. Wtrysk to pół biedy, jak zaczyna podlewać - gorzej, jak padnie mu elektryka. Turbina - ta daje znaki wcześniej, że coś jest nie tak (chyba).[/quote]

No.niestety nie zawsze turbina daje wczesniejsze objawy czego jestem żywym przykladem. Pacjent to Scenic II 1.9 dCi. Na szczęście na polskiej autostradzie. Padła z nienacka przy wyprzedzaniu kolumny ciężarówek. Zdążyłem zjechać na pobocze i go zadusić bo już zaczynał się rozbiegiwac silnik.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2018 12:05

Aaa, zacierająca się turbina w 1.9 dCi :mrgreen: To chyba jeden z nielicznych przypadków, które nie są z winy użytkownika :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 371
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone