Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
marcel232
Croentuzjasta
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcel232 » 22.03.2018 11:39

W tym roku 3 raz tym samym autem Passat B8 1.8TSI DSG kombi
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 22.03.2018 12:07

marcel232 napisał(a):W tym roku 3 raz tym samym autem Passat B8 1.8TSI DSG kombi
toomas napisał(a):W tym roku mam nadzieje, że będzie to VW Touran 1.4TSI :) Zobaczymy jak się będzie spisywał. Do tej pory tylko diesle miałem.

Do TSI lać dobre oleje, nie eco-castro....aty w trybie longlive :!: (tematy olejowe rozpracowane na forach moto... o tsi).
ps.Mam tsi i wiem o co chodzi. :)
marcel232
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcel232 » 22.03.2018 12:44

endryu napisał(a):
marcel232 napisał(a):W tym roku 3 raz tym samym autem Passat B8 1.8TSI DSG kombi
toomas napisał(a):W tym roku mam nadzieje, że będzie to VW Touran 1.4TSI :) Zobaczymy jak się będzie spisywał. Do tej pory tylko diesle miałem.

Do TSI lać dobre oleje, nie eco-castro....aty w trybie longlive :!: (tematy olejowe rozpracowane na forach moto... o tsi).
ps.Mam tsi i wiem o co chodzi. :)

Pierwszy raz olej zmieniałem przy 29.500km (książkowo). Silnik oleju nie bierze zreszta mnie to nie interere drugi raz oleju już nie będę zmieniał bo za rok auto oddaje dilerowi (Easy Drive)
:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2018 13:05

bluesman napisał(a):ciekawe jak ew. sprawdzi się Suzuki Ignis 4WD 2017/2018(kupiony)

Ciekawe czy przed trasą do CRO zobaczę go gdzieś na ulicach w NS :?: :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.03.2018 13:26

Janusz Bajcer napisał(a):
bluesman napisał(a):ciekawe jak ew. sprawdzi się Suzuki Ignis 4WD 2017/2018(kupiony)

Ciekawe czy przed trasą do CRO zobaczę go gdzieś na ulicach w NS :?: :oczko_usmiech:

Janusz ! od 2 tygodni hula pomarańczowy potwór :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2018 13:34

Ostatnio kolory aut jakieś wszystkie podobne :wink: szaro-brudne, może dlatego nie wypatrzyłem :roll: :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.03.2018 13:39

Janusz Bajcer napisał(a):Ostatnio kolory aut jakieś wszystkie podobne :wink: szaro-brudne, może dlatego nie wypatrzyłem :roll: :wink:

Ten jest widoczny :mrgreen: w tej chwili pod 18-stką :) Na parkingu podziela zacny kolor w doborowym towarzystwie 2 Matizów :mrgreen:
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 02.04.2018 20:34

Witam. My już 5 raz wybieramy się do ukochanej Cro. naszą Toyotą Yaris 1.3 . 87KM. ( ogólnie to już nasz 6 wyjazd nad Jadran , raz jechaliśmy Skodą Octavią ). Pozdrawiam.
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 02.04.2018 20:53

Tym razem Biały Fiat Croma II lift 1.9 JTD
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2018 08:23

Janusz Bajcer napisał(a):Ostatnio kolory aut jakieś wszystkie podobne :wink: szaro-brudne, może dlatego nie wypatrzyłem :roll: :wink:

Dlatego jeżdżę limonką i nie niemiecką bo ja już niemieckiego samochodu nigdy w posiadanie nie wezmę. Na pierwszym miejscu japońce i francuzy :wink:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 18.04.2018 09:17

Ja jeszcze nie wiem ale na tapecie 12-13 letnia Corolla Verso w benzynie. Szukam i szukam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2018 09:21

Ja w lutym chyba się skuszę na Megankę 4 bo to cudo lub Peugeota 3008.
Focus MK4 też mnie kręci.
Oczywiście benzyniaki bo klekoty nie wchodzą w grę.
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 18.04.2018 09:53

Jeśli benzyna to tylko z turbiną!
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.04.2018 10:04

bykman napisał(a):Jeśli benzyna to tylko z turbiną!

Moim zdaniem nie masz racji :)

Pääkäyttäjä napisał(a):
bluesman napisał(a):ciekawe jak ew. sprawdzi się Suzuki Ignis 4WD 2017/2018(kupiony) 1.2l, 90km waży 850kg :) Piszą, ze 4,5l/100km 8O

Chyba na papierze ;) Auto jest wysokie i cudów bym nie oczekiwał. Daj potem znać, ile Ci wyszło od tankowania do tankowania.

Z tankowaniem pod korek nie testowałem jeszcze trasy bo sporo jednak jazdy po miescie. Dane tylko z komputera pokładowego :) Trasa 230km N.Sącz Zakopane i powrót przez Słowację. Komputer pokazał 4,3l/100km
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2018 11:29

alechandro napisał(a):Ja w lutym chyba się skuszę na Megankę 4 bo to cudo lub Peugeota 3008.
Focus MK4 też mnie kręci.
Oczywiście benzyniaki bo klekoty nie wchodzą w grę.

Design Megane i Talismana - mega. Foka Mk4 IMHO coś straciła i jak ją pierwszy raz zobaczyłem, to pierwsza myśl - OMFG, klon Mazdy 3 z dodatkami z Hyundaia. Nie jest źle, ale... ;)

Coś czuję, że chyba obecny TDCi jest moim ostatnim dieslem (ja ich po prostu nie lubię a ten ejst z konieczności i poniekąd małego wyboru benzynowych Mondeo); głos rozsądku podpowiada - Fiat Tipo z LPG (bagażnik wielki jak w Mondeo ale jak tak tym jeździłem, to jest tam trochę ciaśniej na stołkach), ewentualnie C-Max Long (boczne przesuwne drzwi w stosunku do zwykłego C-Max).

bykman napisał(a):Jeśli benzyna to tylko z turbiną!

Nie! No po prostu nie :) Mały silnik i suszarka, to się prosi o niską trwałość :) No chyba, że np. 1.6 EcoBoost, to jeszcze... ;)

bluesman napisał(a):Z tankowaniem pod korek nie testowałem jeszcze trasy bo sporo jednak jazdy po miescie. Dane tylko z komputera pokładowego :) Trasa 230km N.Sącz Zakopane i powrót przez Słowację. Komputer pokazał 4,3l/100km

To i tak nie jest źle ;) Mnie 1.8 TDCi pali tyle przy emeryckiej jeździe a auto z pełnym bakiem plus moją personą na pokładzie waży tonę siedemset ;) W mieście takiego wyniku nie zobaczę ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 367
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone