wos71 napisał(a):W Hondzie Jazz zbiornik ma 42 l.Małym "problemem" jest że po przejechaniu ok.500 km świeci się rezerwa,mimo że w zbiorniku jest jeszcze 11-12 l.
Farstone napisał(a):Oba auta są miejskie z tym ze jedno 45 cm dluzsze wiec jak najbardziej należy je porównywać.
lokiec3 napisał(a):
No popatrz tego nie wiedziałem dzięki. No i wyświetlacz przy tym zasięg pokazuje 0. Muszę wziąć kanisterek i przetestować ile można wyjechać literków ze zbiornika. Zakładając 2 l zapasu i średnie spalanie na poziomie 6.5 l to można pociągnąć ponad 600 km. A to już jest jak dla mnie akceptowalny zasięg. Dzięki za info.
Pozdrawiam
lokiec3 napisał(a):Farstone napisał(a):Oba auta są miejskie z tym ze jedno 45 cm dluzsze wiec jak najbardziej należy je porównywać.
Moim zdaniem nie można porównywać i nie ma co porównywać. Jeździłem Aygo a to to samo co C1. Komfort jazdy jest zupełnie inny. Te pół metra robi naprawdę dużą różnicę Co nie zmienia faktu, że najlepiej w daleką podróż jechać autem o długości ponad 5 m. I wcale nie musi być to kombi. Przynajmniej dla mojej rodziny.
Pozdrawiam.
Farstone napisał(a):Właśnie dlatego, że się różnią to trzeba je porównywać. Nie napisałem ze tylko Kombi można jechac komfortowo ale ze każdym dużym pojemnym samochodem.
Pozdrawiam
bykman napisał(a):Kia Sportage III FL 2.0CRDI 205KM 450Nm
Opel Zafira C Tourer 2.0CDTI 200KM 445Nm
Spalanie w obu autkach przy prędkości autostradowej, tempomat ustawiony na 150km/h to 7,5-8l/100km.
Farstone napisał(a):Jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony, po 3500 km spalanie na poziomie 9,2 l. C4 Grand Picasso benzyna 1,8 125KM. Zakładałem spalanie 10 - 10,5 więc już mniej wydam na pewno
Eliot100 napisał(a):No nie zawsze. Ja w Renault Captur spaliłem 4,2. Fakt, że jazda była oszczędna, ale klima jednak włączona.