Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 08.05.2006 13:02

rich72 napisał(a):chyba że ją zchipuję na 155 Ps i 330 Nm :lol:

Heh... :D To radziłbym zrobić to nie przed samym wyjazdem, tylko troche wcześniej bo wrazie jakichkolwiek "notlauf'ów" nie będzie czasu na korekte programu. Pozdrawiam kierowcow diesli... i nie tylko ! :twisted:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 08.05.2006 14:49

lelek napisał(a)::D DAEWOO TICO - LPG :D

Ty sie lelek nie smiej, ja jade nysa M522, oczywiscie lpg i dwie klimy dachowe
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 09.05.2006 07:51

Dziekan no jasne że trzeba by o tym wcześniej pomyśleć a nie przed samym wyjazdem - ale na razie gorąco nad tym myślę. W sumie mocy nie brakuje 125 Ps z dieselka to już jest coś przy dość dużym momencie obrotowym - no ale w miarę jedzenia apetyt rośnie. Zobaczymy czy rozsądek u mnie weźmie górę nad emocjami :wink:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 09.05.2006 09:24

rich72 napisał(a):Dziekan no jasne że trzeba by o tym wcześniej pomyśleć a nie przed samym wyjazdem - ale na razie gorąco nad tym myślę. W sumie mocy nie brakuje 125 Ps z dieselka to już jest coś przy dość dużym momencie obrotowym - no ale w miarę jedzenia apetyt rośnie. Zobaczymy czy rozsądek u mnie weźmie górę nad emocjami :wink:

Rozsądek to mówi mi nie pij, ale silna wola zwycięża. :lol:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 09.05.2006 12:58

Guzior święte słowa :lol:
Mariusz_M
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 12.05.2006 12:26

LANborgini..ekh.. znaczy Lanosem...
Co z tego, że niektórzy nazywją "koreańskim g...." - ale m.in. klima jest i za to go kocham :D
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 12.05.2006 12:35

a czym sie rozni koreanskie gowno od niemieckiego gowna ?

kazdy kupuje to co chce i co mu pasuje
najbardziej napiepszaja ludziska na auta, w ktorych czasem nawet nie siedzieli i w ten sposob dowartosciowuja swoj zlom

:D
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 12.05.2006 13:22

dokładnie tak - najczęściej tak mają właściciele bmmek i VW (szczególnie tych z leciwych). :lol: co trza drutem wiązać
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 12.05.2006 13:31

skoda felicja ( 9 lat) z boksem. 22.07 - 05.08
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 12.05.2006 14:00

slawek66 napisał(a):a czym sie rozni koreanskie gowno od niemieckiego gowna ?

najbardziej napiepszaja ludziska na auta, w ktorych czasem nawet nie siedzieli i w ten sposob dowartosciowuja swoj zlom

rich72 napisał(a):dokładnie tak - najczęściej tak mają właściciele bmmek i VW (szczególnie tych z leciwych). :lol: co trza drutem wiązać

Zgadza się. Ale klima w nim wzbudza czasami zdziwnie jakby to była jakś wiejska furmanka. trochę mogę się tym czasami dowartościować :twisted: Przed wczoraj jechaliśmy ze znajomymi do Fiku-Miku (miejsce zabaw dla dzieci). Oni mają miesięczną gołą Astrę II (tu dodam, że oczywiście w porównaniu z lanim jakość wykonania itp to niebo a ziemia na korzyść OPLA - nie ma co porónywać). Podjeżdżamy pod ich blok wychodzę się przywitać. Trochę gadamy. Oni, żebym wyciągnął dziecko z auta bo się w ten upał tam ugotuję, ja że spoko tam ma lepiej niż na dworze bo klima działa i teraz szczere z ich strony zdziwienie: W tym masz klime??? Noooo... W Deawoo dawali??? No Comments

W zeszłe wakacje - kuzyn montujący klimatyzacje przemysłowe itp. - klima w aucie juz padała (nieszczelność skraplacza) więc go pytam czy da się to pospawać itp. On: Chyba chłodnica. Ja: Nie skraplacz. On: Eee... jak skaraplacz... chłodnica chyba. Skraplacz to od klimy jest.. Ja: No wiem. On. musiał specjalnie podejść i sprawdzić!!!

Te sytuacje są naprawdę autentyczne!!! Ale jak je wspominam to mnie pwalają teraz.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 13.05.2006 07:53

[quote="rich72"]dokładnie tak - najczęściej tak mają właściciele bmmek i VW (szczególnie tych z leciwych). :lol: co trza drutem wiązać[/quote
A goście którzy w nich siedzą wyglądają jak napompowani i można u nich zauważyć brak szyi. :lol:
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 13.05.2006 10:11

A co powiecie na naklejenie foli one-way-vision. Wprawdzie przykleja się ją od zewnątrz ale i kost jest niezbyt wielki ok 60zł/m2. Można na nią nadrukować przykładowo logo cro.pl i pl-kę. A po wakacjach czy przed zima po prostu odkleić. Czekam na wsze opinie.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 13.05.2006 13:52

Mariusz_M napisał(a):
slawek66 napisał(a):a czym sie rozni koreanskie gowno od niemieckiego gowna ?

rich72 napisał(a):dokładnie tak - najczęściej tak mają właściciele bmmek i VW (szczególnie tych z leciwych). :lol: co trza drutem wiązać

Zgadza się. Ale klima w nim wzbudza czasami zdziwnie jakby to była jakś wiejska furmanka. trochę mogę się tym czasami dowartościować :twisted: Przed wczoraj jechaliśmy ze znajomymi do Fiku-Miku (miejsce zabaw dla dzieci). Oni mają miesięczną gołą Astrę II (tu dodam, że oczywiście w porównaniu z lanim jakość wykonania itp to niebo a ziemia na korzyść OPLA - nie ma co porónywać). Podjeżdżamy pod ich blok wychodzę się przywitać. Trochę gadamy. Oni, żebym wyciągnął dziecko z auta bo się w ten upał tam ugotuję, ja że spoko tam ma lepiej niż na dworze bo klima działa i teraz szczere z ich strony zdziwienie: W tym masz klime??? Noooo... W Deawoo dawali??? No Comments

W zeszłe wakacje - kuzyn montujący klimatyzacje przemysłowe itp. - klima w aucie juz padała (nieszczelność skraplacza) więc go pytam czy da się to pospawać itp. On: Chyba chłodnica. Ja: Nie skraplacz. On: Eee... jak skaraplacz... chłodnica chyba. Skraplacz to od klimy jest.. Ja: No wiem. On. musiał specjalnie podejść i sprawdzić!!!

Te sytuacje są naprawdę autentyczne!!! Ale jak je wspominam to mnie pwalają teraz.

No przeciez Lanosik to jest najlepsze auto na swiecie(przynajmniej nasz :D )Ma osiem lat,chodzi jak ta lala,naprawdę.Klimy co prawda nie ma,ale wszystko inne jest ok.W tym roku po zimie mąż wymienił akumulator na nowy(był 8 lat oryginał),ale nie dlatego,że nie kręcił,tylko ze względu na wyjazd do CRo.-za duże ryzyko,że w koncu padnie.Byliśmy nim 2 razy w CRO,1 raz w Czarnogórze i nigdy nawet cienia zawodu nie sprawił.Raz tylko miał awarię-cos tam z tarczą sprzęgła (coś koło 75 tys.).Ale to było w okolicach zamieszkania więc duzego problema nie było.I w tym roku kolejny raz do CRO-i wcale sie nie boje,że leciwy dosyć lanosik.A że nie ma klimy? Przezyłam przedtem to i teraz dam radę :D
Jędrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrzej » 13.05.2006 14:49

A co powiecie na naklejenie foli one-way-vision. Wprawdzie przykleja się ją od zewnątrz ale i kost jest niezbyt wielki ok 60zł/m2. Można na nią nadrukować przykładowo logo cro.pl i pl-kę. A po wakacjach czy przed zima po prostu odkleić. Czekam na wsze opinie.

Proszę o coś więcej na temat "foli one-way-vision" - może jakiś link? Ogólnie myślę o przyciemnieniu tyłu auta głównie zresztą ze względu na wyjazd do Cro i wogóle lato a zdrugiej strony na jesieni bez żalu mógłbym się przyciemnienia pozbyć...
z góry dzięki
Basman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basman » 13.05.2006 16:11

2004 Opel Vectra 1,6 - koszmar 12l oleju
2005 i w tym roku Ford Mondeo 2,0 Diesel w zeszłym było ok w tym zobaczymy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone