Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Użytkownik usunięty
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2017 18:35

Po niemalże dwóch latach, roszady we flocie - Ulysse II sprzedany. :roll:
Na jego miejsce wskoczył Mondeo IV z 12.2008 roku. Diesel 1.8. Świat się kończy, ja zagorzały zwolennik benzyny, przesiadłem się na traktor... :mrgreen:
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 22.04.2017 19:13

Pääkäyttäjä napisał(a):Po niemalże dwóch latach, roszady we flocie - Ulysse II sprzedany. :roll:
Na jego miejsce wskoczył Mondeo IV z 12.2008 roku. Diesel 1.8. Świat się kończy, ja zagorzały zwolennik benzyny, przesiadłem się na traktor... :mrgreen:

To jeszcze trzeba w avatarze roszadę zrobić :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2017 19:15

arek_sosnowiec napisał(a):To jeszcze trzeba w avatarze roszadę zrobić :wink: :D

Muszę się na jakąś sesję wybrać :mrgreen:
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 23.04.2017 14:24

Pääkäyttäjä napisał(a):Po niemalże dwóch latach, roszady we flocie - Ulysse II sprzedany. :roll:

I to z jakiej benzyny... z tego co kojarzę to 3.0 V6. Ja też z takiej przesiadłem się do ropniaka. Przyznaję, że tęskno mi za tym dźwiękiem. Nawet "kopnięcie" turbiny w dieslu nie dorównuje wrażeniom z sześciu garów...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2017 15:24

KarKoz napisał(a):

I to z jakiej benzyny... z tego co kojarzę to 3.0 V6. Ja też z takiej przesiadłem się do ropniaka. Przyznaję, że tęskno mi za tym dźwiękiem. Nawet "kopnięcie" turbiny w dieslu nie dorównuje wrażeniom z sześciu garów...

Porównujemy "kopnięcie" 1.8D do 3.0 V6 ? :lol: W takim przypadku "traktorek" bez szans. Żeby zaspokoić emocje, proponuję marne 2.7 TDI :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2017 15:49

miro78 napisał(a):Porównujemy "kopnięcie" 1.8D do 3.0 V6 ? :lol: W takim przypadku "traktorek" bez szans. Żeby zaspokoić emocje, proponuję marne 2.7 TDI :oczko_usmiech:

Na jakiś czas wyleczyłem się z takich silników. Teraz mam ciut inne priorytety ;) A od trzech miesięcy, co miesiąc, byłem w serwisie. Szalejące cewki (boszszsz, wymieniłem trzy i książkowo chyba nowemu właścicielowi za jakiś czas padną), zawieszający się rozrusznik (tym zaskoczył mnie nowy właściciel...), nic nie mówiące kretyńskie błędy, notorycznie psujący się przełącznik zespolony (nówka kosztuje absurdalne pieniądze a używka to nigdy nie wiadomo) który przed sprzedażą spowodował, że właczyły się przednie wycieraczki i tylny spryskiwacz 8O

Opierałem się dieslowi i mam nadzieję, że nie pożałuję... koszty serwisowania chyba przeżyję (przeżyłem Lancię i Fiata, to przeżyję i to). Z drugiej strony, auto rzecz nabyta - jest cena, kupiec też się znajdzie 8)

KarKoz napisał(a):I to z jakiej benzyny... z tego co kojarzę to 3.0 V6. Ja też z takiej przesiadłem się do ropniaka. Przyznaję, że tęskno mi za tym dźwiękiem. Nawet "kopnięcie" turbiny w dieslu nie dorównuje wrażeniom z sześciu garów...

3.0 V6 wykonane przez PSA, po modach siedziało w RenaultSport, wyciskając niemalże 260 KM (fabrycznie moc wahała się od 194 do 207. A dźwięk - nie słychać, że to jest V6. Dla niezorientowanych wcale :) Silnik szedł do odcięcia jak przecinak. Na autostradzie zdarzało się mi niejednemu Passtuchowi dać popalić. Ale nie oszukumy się - auto o wadze 1900 kg z tym silnikiem to szału nie ma ale przyzwoicie się odpychało.
karoka65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 23.04.2017 16:52

areq napisał(a):Cześć
Ja w tym roku zostawię chyba Hyundaia w garażu i mam zamiar spełnić swoje małe marzenie dlatego wybieram się do Cro tym i to sprzętem. ..

20160521_112044-1.jpg

Fajne fele :)
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 23.04.2017 17:01

miro78 napisał(a):
KarKoz napisał(a):

Porównujemy "kopnięcie" 1.8D do 3.0 V6 ? :lol: W takim przypadku "traktorek" bez szans. Żeby zaspokoić emocje, proponuję marne 2.7 TDI :oczko_usmiech:

Nie... Ja przesiadłem się do 2.0DCI 150km... Do 1.8D to faktycznie degradacja straszna...

To prawda... to 3.0V6 od PSA ma swoje chimery
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2017 17:07

KarKoz napisał(a):Nie... Ja przesiadłem się do 2.0DCI 150km... Do 1.8D to faktycznie degradacja straszna...

1.8 TDCi nie jest złe. Jak się zdecyduję, nafutruję auto chipsami i będzie dół lepszy, coś się wyciągnie powyżej 125 KM.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 23.04.2017 17:38

1.8D a 1.8TDCi to dwa różne silniki, trzeba było tak od razu bo miałem na myśli stara konstrukcję.
Dobra, proponuję EOT bo schodzimy z toru jazdy...
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 24.04.2017 20:34

W CRO 3 x byłem VW Touran 1,9TDI (2004r.), następne 3 x VW Passat B6 2,0TDI (2009r.) , w tym roku jadę Mercedesem W211 Avantgarde (2007r.). Mam nadzieję, że nim też dojadę i wrócę bezawaryjnie :D
PS. Merolek ma dopiero 240tys.km. przebiegu, czyli dla niego to nic. Osobiście kupowałem od "Helmuta" z domu, I właściciel. Nie był tani, ale wiem, co mam. Ostatnio kolega na forum W211 przyznał się, że kupił 2 miesiące temu od "uczciwego" handlarza takiego samego, jaki posiadam. Miał na liczniku 260tys.km. Pojechał nim niedawno do ASO. A tam sprawdzili jemu przebieg.... 791tyskm!!! :( Tyle wytrzymują te silniki, a nawet więcej. Znajomy taksówkarz dobija do 600tys.km, kupił 5 lat temu z przebiegiem 300tys.km. A tutaj macie, jak gościu bez remontu dobił do 1mln km! - zapewniam Was, że język w filmie taki, że na pewno jego nie zrozumiecie :D
Ostatnio edytowano 25.04.2017 16:28 przez macvw, łącznie edytowano 1 raz
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 24.04.2017 21:09

macvw napisał(a): Merolek ma dopiero 240tys.km. przebiegu, czyli dla niego to nic.
macvw napisał(a): kupiłem 5 lat temu z przebiegiem 300tys.km.

Albo ja czegoś nie rozumiem, albo Merolkowi kilometrów ubywa :?: :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.04.2017 21:19

macvw napisał(a):PS. Merolek ma dopiero 240tys.km. przebiegu, czyli dla niego to nic. Osobiście kupowałem od "Helmuta" z domu, I właściciel. Nie był tani, ale wiem, co mam.

Tak każdy mówi dobry żart :)
Kupiłem kolejną nową Toyotę w salonie przebieg 13 km :mrgreen: Wiem skręcili licznik, znaczy nie nowa :mrgreen: :papa:

P.s ale mi przykro 8O
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 25.04.2017 16:26

elka21 napisał(a):
macvw napisał(a): Merolek ma dopiero 240tys.km. przebiegu, czyli dla niego to nic.
macvw napisał(a): kupiłem 5 lat temu z przebiegiem 300tys.km.

Albo ja czegoś nie rozumiem, albo Merolkowi kilometrów ubywa :?: :roll:

Sorry.... pisząc to myślałem o "Mietku" znajomego taksówkarza :) miało być kupił, a ja napisałem kupiłem stąd ten błąd. Już poprawiłem :)
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 25.04.2017 16:32

bluesman napisał(a):
macvw napisał(a):PS. Merolek ma dopiero 240tys.km. przebiegu, czyli dla niego to nic. Osobiście kupowałem od "Helmuta" z domu, I właściciel. Nie był tani, ale wiem, co mam.

Tak każdy mówi dobry żart :)
Kupiłem kolejną nową Toyotę w salonie przebieg 13 km :mrgreen: Wiem skręcili licznik, znaczy nie nowa :mrgreen: :papa:

P.s ale mi przykro 8O

A mi nie przykro :D Jeżeli piszę, że osobiście kupiłem, to osobiście. Nie chciałem wspominać, że posiadam książkę serwisową z ASO, wydruki TUV ze wszystkich przeglądów, bo znajdzie się znowu taki najmądrzejszy :D , który napisze, że to wszystko na pewno podrobione....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 346
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone