matufa napisał(a):tak jak w zeszłym roku
Dacia Sandero Stepway laureateII 1.5 dci 2013 aktualny przebieg 50k w zeszłym roku w obie strony 2300km resetowałem licznik przed wyjazdem spaliłem 99.3 l ropy na całą trasę było by mniej ale wracałem w weekend i straszne korki sam wyjazd z Okrug Gornji do Trogiru (3.5km zajął mi ponad 2h) a cała trasa 19h
średnia to lekko ponad 4.3l ale nie jestem fascynatem szybkiej jazdy na autostradach ustawiam tempomat na 120km tak aby tylko tiry wyprzedzać a i tak autobusy z Polski mi migały na lewym pasie i trzeba było lecieć na prawo heheh
matufa napisał(a):tak jak w zeszłym roku
Dacia Sandero Stepway laureateII 1.5 dci 2013 aktualny przebieg 50k w zeszłym roku w obie strony 2300km resetowałem licznik przed wyjazdem spaliłem 99.3 l ropy na całą trasę było by mniej ale wracałem w weekend i straszne korki sam wyjazd z Okrug Gornji do Trogiru (3.5km zajął mi ponad 2h) a cała trasa 19h
średnia to lekko ponad 4.3l ale nie jestem fascynatem szybkiej jazdy na autostradach ustawiam tempomat na 120km tak aby tylko tiry wyprzedzać a i tak autobusy z Polski mi migały na lewym pasie i trzeba było lecieć na prawo heheh
paulr napisał(a):120 na lewym pasie.. Gdzie w Polsce można legalnie jechac 150.
paulr napisał(a):matufa napisał(a):tak jak w zeszłym roku
120 na lewym pasie.. Gdzie w Polsce można legalnie jechac 150. Pozatym raczej niemozliwe by autobus z Polski jechaly wiecej jak 100.... Tacho by to zapisalo a musi miec ogranicznik do 100....wiec pierwsza kontrola i pozamiatane...
Sol-Wagon napisał(a):paulr napisał(a):matufa napisał(a):tak jak w zeszłym roku
120 na lewym pasie.. Gdzie w Polsce można legalnie jechac 150. Pozatym raczej niemozliwe by autobus z Polski jechaly wiecej jak 100.... Tacho by to zapisalo a musi miec ogranicznik do 100....wiec pierwsza kontrola i pozamiatane...
co w tym dziwnego?
jechał 120 lewym pasem bo wyprzedzał jadących wolniej...z tyłu mu ktoś mrugał, by zrobił miejsce i wjechał np. w kolumnę...przecież nie napisał, że jechał non stop lewym pasem...
150? myślałem że 140...ale już niedługo...Rząd ma nad tym popracować...prędkość prawdopodobnie zostanie zmniejszona...
osobiście kompletnie nie rozumiem dlaczego w Szwajcarii ma być 120, w Austrii 130, a u nas 140...
przy polskiej kulturze jazdy i obyciu powinno być max 120...