Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
KarKoz
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 22.03.2016 21:31

słoma79 napisał(a):Citroen C5 break...2.0 hdi...diesel na F 8O

Witaj w klubie. Ja C5 liftback 3.0 V6... "LPG of kors"

Kanapa, ponton... hydro rządzi :smo:
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 23.03.2016 08:35

W przyszłym roku po raz trzeci powiezie nas to oto to to :)

1.9 JTDm 150 KM. Średnie spalanie na trasie do CRO 6-6.5l/100km
Załączniki:
alfa_2.jpg
alfa_1.jpg
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 23.03.2016 10:37

luk006 napisał(a): zdecydowanie były to wyprawy niż podróże :-).

Przepraszam, że taki cytat wyrywam z kontekstu ale w odniesieniu do moich dziecięcych podróży z ojcem uruchomił się sentymentalny chochlik. Oczywiście idealizuje się rzeczy z lata dzieciństwa, spędzone z osobami, których już nie ma. Natomiast fakt, takie wyjazdy były wyprawami. Teraz podczas wakacyjnego wypadu robię ok 4-6tyś i nie podchodzę już do tego z takimi emocjami. Człowiek skupia się na trasie, którędy ładniej, ciekawiej... Aczkolwiek jednego na szczęście się nie pozbyłem - urlop zaczynam z chwilą wyjazdu i staram się cieszyć każdym przejechanym kilometrem.

PS. wiem, że może nie ten wątek ale mam taki pomysł aby zorganizować "cromaniacki" wypad autami z naszego dzieciństwa... Może znajdą się chętni - np. przyszły rok - cel szeroko rozumiana Chorwacja - min 2 pojazdy ;) , oczywiście im więcej tym lepiej. Oraz auta, których opisywać nie muszę, kto zainteresowany będzie wiedział o co mi chodzi...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2016 11:23

86 rok Fiat 126p żółty kaszlak z metalowymi zderzakami :mrgreen:
87 rok Fiat 125p kość słoniowa nówka z Polmozbytu :mrgreen:
dwa wyjazdy z rodzicami jeszcze jako nastolatek :P

od 2010 roku co roku, cały czas wozi nas Fał50-siątka :P
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.03.2016 11:26

AndrzejPK napisał(a):aby zorganizować "cromaniacki" wypad autami z naszego dzieciństwa...

Triumph 1300 i jeszcze znaleźć takiego jak miał Tata czyli z kierownicą po lewej stronie. :roll: Ciężko będzie :| Mieliśmy też przez jakiś rok malucha, ale dla Taty to nie było auto i jego zdanie podzielam. Sam jeździłem kaszlakiem kilka lat, ale dzięki Bogu mam ten okres za sobą. Dacia. Hmmm to już raczej nie był okres dzieciństwa, bo tym wynalazkiem sam jeździłem po zrobieniu prawka kilka lat. :) Było też BMW 320 1979 R6 - i tym bym się wybrał bardzo chętnie :D Na razie stoi w garażu ale motywacji brakuje by podwinąć rękawy. Może w przyszłym roku jeszcze nie, ale kiedyś :wink: Prawie 130 kucy a waga koło tony. Świetny do driftu :mrgreen:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 23.03.2016 14:05

Rysio napisał(a): Świetny do driftu :mrgreen:

Rysiu, toż to byłaby profanacja tego E21. Takie auta trzeba wypieścić, a później usiąść obok niego i patrzeć jak wygląda, ewentualnie ruszyć na przejażdżkę przy sprzyjających warunkach ;-).
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.03.2016 14:32

Pierwszy mój wyjazd do Chorwacji/Jugosławii (Jak sie nom już tak na wspominki zbiero :wink: ) był w 1987roku VW Passatem B1 ojca (rocznik 1974). Do dzisiaj się zastanawiam jak to możliwe, ale podróż trwała bite dwa dni. Pierwszy dzień, wyjazd z Rybnika wcześnie rano (przełom lipca/sierpnia i było jeszcze ciemno) dalej Cieszyn, Żylina, Nitra, Komarno, Nagykanizsa iii... już był wieczór wiec nocleg w aucie za granicą Węgiersko-Jugosłowiańską :oczko_usmiech: :mrgreen:
Drugi dzień to już tylko podróż przez Jugosławię, czyli Zagrzeb, Karlovac (tu była autostrada i to już wtedy płatna ;) ) przez Plitvice do Splitu, na wyspę Brač dostaliśmy sie ostatnim promem. Może na długość podróży miał wpływ fakt ze jechał z nami kolega ojca z rodziną (2+2) Fiatem 126P z przyczepką towarową :oczko_usmiech: :mrgreen:
Z drugiej strony miałem wtedy 11 lat i pamiętam z tej podróży dosyć sporo, mój młody w tym wieku był w Cro już 7 razy i spytaj go przez jakie państwa jechaliśmy :oczko_usmiech: :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.03.2016 14:42

dids76 napisał(a):... mój młody w tym wieku był w Cro już 7 razy i spytaj go przez jakie państwa jechaliśmy :oczko_usmiech: :mrgreen:

Nasza ma nieca 10 lat gdzie w cro była po raz pierwszy w wieku 3 i od tego czas może z raz nie udało się nam pojechać.

Na takie pytanie niedawno jak przy okazji nauki europejskich państ mi odpowiedziała:

"Tata, ale Hołek mówi tylko GRANICA PAŃSTWA a nie mówi jakie państwo, to skąd ja mam wiedzieć?"

My pierwszy raz w cro naście lat temu ale była to astra 1-ka w kombi bez klimy, podróż trwała kilka dni bo człowiek "wolny", dużo czasu a mało pieniędzy to się nie spieszył i byle by taniej. Spało się w aucie ale i zwiedziło się po trasie. Teraz to navi ustawiona z A do B, wychodzi 1370km, po drodze 1 tankowanie, 2 winiety, z 4 sikania i po 16h w sumie ciągłej jazdy śniadanie w cro. Kiedyś to faktycznie była wyprawa i wielkie przygotowania, teraz to poprostu dalsza podróż ...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.03.2016 14:53

luk006 napisał(a):

Rysiu, toż to byłaby profanacja tego E21. Takie auta trzeba wypieścić, a później usiąść obok niego i patrzeć jak wygląda, ewentualnie ruszyć na przejażdżkę przy sprzyjających warunkach ;-).

To autko samo chce driftować. Bez żadnych dopalaczy, bez sprzęgła, styknie na 2 dodać gazu :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2016 15:35

Jak się nic nie zmieni, to pojadę tym :D

Obrazek

Tankowanie LPG co 300 km ale co tam :D
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.03.2016 15:44

Rysio napisał(a):
luk006 napisał(a):

To autko samo chce driftować. Bez żadnych dopalaczy, bez sprzęgła, styknie na 2 dodać gazu :wink:

Kupiłbym taką budę,mam pod nią serce(4.0l)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 23.03.2016 15:51

Pääkäyttäjä napisał(a):Jak się nic nie zmieni, to pojadę tym :D

Obrazek

U Mnie niestety nie widać czym, po prostu się nie wyświetla :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2016 16:01

elka21 napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Jak się nic nie zmieni, to pojadę tym :D

U Mnie niestety nie widać czym, po prostu się nie wyświetla :roll:

Poprawiłem :)
Załączniki:
ulysse.jpg
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 23.03.2016 19:16

Rysio napisał(a):
AndrzejPK napisał(a):aby zorganizować "cromaniacki" wypad autami z naszego dzieciństwa...

Triumph 1300 i jeszcze znaleźć takiego jak miał Tata czyli z kierownicą po lewej stronie. :roll: Ciężko będzie :| Mieliśmy też przez jakiś rok malucha, ale dla Taty to nie było auto i jego zdanie podzielam. Sam jeździłem kaszlakiem kilka lat, ale dzięki Bogu mam ten okres za sobą. Dacia. Hmmm to już raczej nie był okres dzieciństwa, bo tym wynalazkiem sam jeździłem po zrobieniu prawka kilka lat. :) Było też BMW 320 1979 R6 - i tym bym się wybrał bardzo chętnie :D Na razie stoi w garażu ale motywacji brakuje by podwinąć rękawy. Może w przyszłym roku jeszcze nie, ale kiedyś :wink: Prawie 130 kucy a waga koło tony. Świetny do driftu :mrgreen:

Rysiu to nie muszą być auta z dzieciństwa naszych rodziców, chociaż... Wyobrażam sobie przykładowo oczywiście: 125, 6 jeśli ktoś się podejmie wyzwania, syrena, warszawa, skody 100/120/125, zastawa, dacia, oczywiście również takie zachodnie zbytki jak twój o których nikt wtedy nie marzył... W sumie może również ktoś nowszym pojechać ( z dobra linką ;).....)
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 23.03.2016 19:55

tu akcja o podobnym charakterze tyle ze charytatywna :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 337
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone