paulr napisał(a):Te bravo z 1.9 i 150km spalało ponad litr na trasie więcej.... Ale ja to mam zawsze pod górkę. Mi zawsze pali więcej niż innym nawet jak jadę 100% ekonomicznie 120-130 na autostradzie czas pomyśleć chyba nad żaglem....
4toku napisał(a):W oryginale było 120KM , wyleciał też DPF ten pseudo ekologiczny wynalazek , dzięki temu spalanie spadło o ok. 1l/100 km.
Dziś wróciliśmy z Cro. po 3800 km. komp. pokazuje 5,8l/100.
Spalanie wzrosło , może dlatego że spieszno było do domu
BTW. Odnoszę wrażenie że austriackiego diesla palił trochę mniej , może to tylko wrażenie ...
wtopek napisał(a):4toku napisał(a):W oryginale było 120KM , wyleciał też DPF ten pseudo ekologiczny wynalazek , dzięki temu spalanie spadło o ok. 1l/100 km.
BTW. Odnoszę wrażenie że austriackiego diesla palił trochę mniej , może to tylko wrażenie ...
wycięty dpf...kolejny przykład polskiego ułana :/
4toku napisał(a):W oryginale było 120KM , wyleciał też DPF ten pseudo ekologiczny wynalazek , dzięki temu spalanie spadło o ok. 1l/100 km.
4toku napisał(a):A widziałeś co wylatuje z rury wydechowej podczas wypalania DPFa ???
4toku napisał(a):A wymiana oleju grubo przed terminem bo już jest tak rozcieńczony przez paliwo,
że komputer domaga się wymiany.
O większym zużyciu paliwa nie wspomnę.
4toku napisał(a):Co to wszystko ma wspólnego z ekologią ? To właśnie miałem na myśli pisząc o pseudo ekologicznym wynalazku
Alias21 napisał(a):tomasz0309 napisał(a):A my jedziem tako drezyno !
Szybcy i wściekli...