Sol-Wagon napisał(a):Opel ma 1.6 benzynę 116 KM;
115 i 100 z 1.4 w Astrach J i kilka innych w Corsach
Sol-Wagon napisał(a):nie wszędzie jest ten downsizing:)
w Toyota chyba oferuje jeszcze 1.6 benzynę 132 KM i nie wiem czy nie 1.8...
Opel ma 1.6 benzynę 116 KM;
trzeba by było "poszukać"...
ktoś musi te nowe auta kupować, żebym ja potem miał używane, no normalna sprawa:)
alechandro napisał(a):Trzy razy jechałem kiedyś polówką 1.2 64 KM do Chorwacji i nie przeszkadzało mi to...teraz fakt, mam benzyniaka z turbiną ale polówkę bez doładowania wspominam bardzo pozytywnie...
JackDaniels;) napisał(a):A ja tam mam disla i w życiu nie zamienię na benzynkę, no może... fałpięćdziesiątka z 2008 roku 1,6d (109km) z silnikiem common rail, na budziku najechane 225 tys i jak dotychczas dwa miesiące temu wszedł pierwszy raz w tryb awaryjny po niewypalonym do końca filtrze DPF.
6 raz tym samym, do cro
luk006 napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):A ja tam mam disla i w życiu nie zamienię na benzynkę, no może... fałpięćdziesiątka z 2008 roku 1,6d (109km) z silnikiem common rail, na budziku najechane 225 tys i jak dotychczas dwa miesiące temu wszedł pierwszy raz w tryb awaryjny po niewypalonym do końca filtrze DPF.
6 raz tym samym, do cro
Bardzo dobry silniczek koncernu PSA. A z ciekawości zapytam Jack czy dużo jeździsz i w jakich proporcjach miast/trasa skoro nie dopalił się filtr?
jara napisał(a):alechandro napisał(a):Trzy razy jechałem kiedyś polówką 1.2 64 KM do Chorwacji i nie przeszkadzało mi to...teraz fakt, mam benzyniaka z turbiną ale polówkę bez doładowania wspominam bardzo pozytywnie...
Zgadza się. Mam nadzieję, że Ci się będzie dobrze sprawować. Ja mam jakieś obawy związane z turbinami. Dlatego leczę swój wolnossący silnik