Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
greenrs
Koneser
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.10.2014 10:18

Coraz bardziej pogrążamy się w oparach absurdu: Nowe obowiązkowe wyposażenie samochodów :evil:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.10.2014 10:27

greenrs napisał(a):Coraz bardziej pogrążamy się w oparach absurdu: Nowe obowiązkowe wyposażenie samochodów :evil:

Jak tylko odpaliłem kompa i zobaczyłem ten artykuł to czekałem aż napiszesz o tym :) Nie zawiodłem się :) W swoim stylu :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.10.2014 10:33

Bocian napisał(a):
greenrs napisał(a):Coraz bardziej pogrążamy się w oparach absurdu: Nowe obowiązkowe wyposażenie samochodów :evil:

Jak tylko odpaliłem kompa i zobaczyłem ten artykuł to czekałem aż napiszesz o tym :) Nie zawiodłem się :) W swoim stylu :)

Przysięgam Ci, że ja z kolei byłem pewien, że będziesz pierwszą osobą, która na mojego posta odpowie :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.10.2014 10:44

greenrs napisał(a):
Bocian napisał(a):

Przysięgam Ci, że ja z kolei byłem pewien, że będziesz pierwszą osobą, która na mojego posta odpowie :lol:

:mrgreen:
Czyli co? Znowu w okopy z hasłem śmierć czujnikom ciśnienia? :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.10.2014 10:57

Bocian napisał(a):
greenrs napisał(a):
Bocian napisał(a):

:mrgreen:
Czyli co? Znowu w okopy z hasłem śmierć czujnikom ciśnienia? :D

Chciałbyś :!: :mrgreen:
Tym razem odpuszczę, pozostając przy swojej opinii. Szkoda czasu i energii na dyskusję, wiedząc, że na porozumienie i tak nie ma żadnych szans. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.10.2014 11:02

Nie myślałem o mnie tylko o ogólnej postawie :)
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 28.10.2014 11:06

Madzia 5, zagazowana /ok. 11 l na 100 km/ 2006 rocznik. Bez problemów dotarła do Pakośtane :papa:
100_5535.JPG
ozim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozim » 28.10.2014 11:34

W sierpniu tego roku zaliczyliśmy w 4 osoby wyjazd do Baškiej Vody Hondą Accord VII 2.0 benzyna, 2003 r. Spalanie ... nie wiem, około 8 l / 100 km w trasie? W mieście jest około 10 - 12, aż tak się tym nie przejmuję - przedkładam bezawaryjność ponad spalanie ;) Jako, że to sedan, trochę musieliśmy sensownie poukładać/ścisnąć rzeczy w bagażniku, ale udało się nam zapakować, bez trumny na dachu :) Honda, tak jak przypuszczałem, odpłaciła się nam bezawaryjnością i przyjemną podróżą (+ wycieczki na miejscu do Mostaru, Splitu, Trogiru). Magnesik CRO.PL ktoś niestety podwędził tydzień temu. Na co dzień, gdy jestem w domu, auto stoi w garażu, a w pracy na zamkniętym parkingu - wystarczyło, że auto postało jeden dzień na ulicy podczas wyjazdu do Gliwic i już okazało się to okazją do kradzieży :(

PS. Trzy lata temu wybraliśmy się Hondą Civic VII 1.7 CTDI - trzydrzwiowym hatchbackiem (również w cztery osoby! :)) do Vodic i wtedy też nie było najmniejszego kłopotu. Co prawda komfort był mniejszy, auto ciaśniejsze, ale i spalanie mniejsze.
Załączniki:
cc.jpg
raf81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raf81 » 02.11.2014 19:42

Witajcie po 2 latach przerwy, po drodze zakopane i karpacz (2013) i Egipt (2014). W 2015 będzie znowu Cro (jest!!) powiem szczerze czekam już z niecierpliwością. Sharan dostał nowego pana. A w domu Honda Accord combi 2007 rok 2,0 lpg. Prawda jest taka że już się bałem starym sam. tyle jechać, nigdy na drodze nie zawiódł ale masa awarii mniejszych i większych przeszedłem. żona jeździ civikami już 7 lat i zero awarii. Dlatego Accord.
Załączniki:
20140830_161853.jpg
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 02.11.2014 20:11

Accord na gazie, hmm...nie jeździj więcej niż 100 tys. km na tym paliwie w tym silniku...
raf81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raf81 » 02.11.2014 20:21

Sol-Wagon napisał(a):Accord na gazie, hmm...nie jeździj więcej niż 100 tys. km na tym paliwie w tym silniku...

LPG założone dopiero u nas. myślę że 100tyś nim nie zrobię ale z tego co czytam na te silniki dobrze znoszą gaz. zobaczymy
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 02.11.2014 20:25

...czytałem listę Prins'a i niby piszą, że przed 100 tys. km pierwsze problemy, ale dotyczy to roczników od 2008...
dokładnie, dla jednego 100 tys. to 4 lata, a dla drugiego 9;

p.s. piękny model, szczególnie w kombi, na trasy pewnie boski...:)
gratuluję i zazdroszczę:)
ozim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozim » 03.11.2014 08:07

Ten silnik BARDZO dobrze znosi instalację gazową. Osobiście gazu nie założyłem (silnik mam ten sam), bo nie :) ale wiem, że w tym aucie w obu wersjach benzynowych 2.0 i 2.4 gaz wrogiem nie jest.
PS Piękna wersja i zazdroszczę rocznika :) mi co prawda kombi zbytnio nie podchodzi, uwielbiam sedany..i po prostu na razie nie potrzebuję kombi, ale wiem, że przyjdzie ten moment, że będę zmuszony zmienić budę na kombi/suv :)
Pozdrawiam
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 12.11.2014 21:20

Jak wszystko dobrze pójdzie mój wyjazd będzie kolejny raz skodzianą 1,9 tdi
Załączniki:
03.jpeg
skodziana
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 13.11.2014 16:50

zazdroszczę modelu i wersji:) jego prostoty, dostępności części i łatwości w diagnozie:)
p.s. swego czau 2 x dość poważnie przymierzałem się do zakupu nówki sztuki...byłem już na etapie negocjacji ceny...żałuję teraz czasami że odpuściłem...:/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 313
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone