Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
BigDaniel
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 29.05.2014 19:45

Dobrze piszecie. Sam jestem fanem motoryzacji i tuningu i jakies tam pojecie o tym czy o tamtym wydaje mi sie ze mam. I jak ktos cos dlubie przy aucie to z glowa a wszystko bedzie ok.
obiadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) obiadek » 04.06.2014 15:37

Olo napisał(a):... jak to we francuskim aucie - boli elektronika ...

8O W niemieckich czy włoskich elektronika się nie psuje?
Od kilku lat mam 2 renówki i żadnych problemów z elektroniką. Mam się martwić?[/quote]

oj mnie zabolała elektronika w francuzu aż ASO ręce rozłożyło. Dziś wszystko się psuje, elektronika, FAPy, DPF, EGRy aż ciężko wszystko wyliczyć. Zależy jaki się model trafi, a Renówki.... Laguny I z 1994 do dziś się widzi ich sporo na drogach, podobnie jak Audi 80, to były auta :cry:
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 04.06.2014 19:30

A ja mam audi a4 b5 z 97roku. Stare auto ale proste i czesci za grosze :-D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.06.2014 19:46

BigDaniel napisał(a):Stare auto ale proste...

Takie auta były najpiękniejsze. Bez wszelkich bzdetów, ABS-ów, kontroli trakcji, asystentów parkowania itp.
Właśnie dziś gdzieś przeczytałem, że od przyszłego roku wszystkie nowe samochody mają być wyposażone w system start-stop, który wymaga innych, wzmocnionych akumulatorów, rozruszników i alternatorów - bardziej awaryjnych i oczywiście trzy razy droższych :evil:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 04.06.2014 19:47

Jechał ktoś może Sceniciem 2 2.0 w benzynie i podzieli się ile wypił załadowany na maxa ? :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.06.2014 19:55

greenrs napisał(a):

Takie auta były najpiękniejsze. Bez wszelkich bzdetów, ABS-ów, kontroli trakcji, asystentów parkowania itp.
Właśnie dziś gdzieś przeczytałem, że od przyszłego roku wszystkie nowe samochody mają być wyposażone w system start-stop, który wymaga innych, wzmocnionych akumulatorów, rozruszników i alternatorów - bardziej awaryjnych i oczywiście trzy razy droższych :evil:

I znowu spisek :mrgreen: Tym razem lobby prądowe :lol: Niedawno pisałem, ze samochody niedługo będą miały na stałe włączona klimę aby paliły więcej paliwa :)
A ja lubię mieć te wszystkie bajery. Ułatwiają życie.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 04.06.2014 19:58

greenrs napisał(a):Takie auta były najpiękniejsze. Bez wszelkich bzdetów, ABS-ów, kontroli trakcji, asystentów parkowania itp.

To są jak ja to mówię samochody dla twardzieli :D . Ale niestety niektórzy już zapomnieli jak się jeździ bez tych systemów :evil:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.06.2014 20:07

hrupek666 napisał(a):
greenrs napisał(a):Takie auta były najpiękniejsze. Bez wszelkich bzdetów, ABS-ów, kontroli trakcji, asystentów parkowania itp.

To są jak ja to mówię samochody dla twardzieli :D . Ale niestety niektórzy już zapomnieli jak się jeździ bez tych systemów :evil:

ABS i kontrola poprawiają bezpieczeństwo. Twardziel na cmentarzu 8O? Raczej sztywniak.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.06.2014 20:11

hrupek666 napisał(a):

Ale oczywiście oglądasz telewizje na czarno-białym odbiorniku a może kolorowym Rubinie? To były telewizory dla twardzieli :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.06.2014 20:13

hrupek666 napisał(a):

jestem za :)
mam Hondę Civic z 89roku :)
w niej czuje się jazdę - pod każdym dosłownie względem :)

Jarek - jakbym teraz kupowała - to bym dopilnowała, żeby miała wszystko bezpieczne, mam ją ze 16lat i nie wyrzucę na śmietnik - toć członek rodziny ;)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.06.2014 20:14

Bocian napisał(a):
greenrs napisał(a):

I znowu spisek :mrgreen: Tym razem lobby prądowe :lol: Niedawno pisałem, ze samochody niedługo będą miały na stałe włączona klimę aby paliły więcej paliwa :)
A ja lubię mieć te wszystkie bajery. Ułatwiają życie.

Sławuś, uwziąłeś się na mnie czy cuś :D Jestem po prostu racjonalistą i w pewnym sensie konserwatystą. Wolę polegać na własnych umiejętnościach i rozumie niż jeździć dwa razy w miesiącu do serwisu bo moje auto próbuje mi udowodnić, że jest mądrzejsze ode mnie :twisted:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.06.2014 20:17

Bea.ta napisał(a):jestem za :)
mam Hondę Civic z 89roku :)
w niej czuje się jazdę - pod każdym dosłownie względem :)

Jarek - jakbym teraz kupowała - to bym dopilnowała, żeby miała wszystko bezpieczne, mam ją ze 16lat i nie wyrzucę na śmietnik - toć członek rodziny ;)

Ja zaczynałem w '83 dużym Fiatem, a w 2004 jeździłem "gołym" lanosem, bez wspomagania, ABS-u, z szybami na korbki. dało się, jasne, ale jak można bezpieczniej. :)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 04.06.2014 20:20

Bocian napisał(a):A ja lubię mieć te wszystkie bajery. Ułatwiają życie.

I wyłączają myślenie, oczywiście obowiązkowa jest kamera ta do cofania i rejestracji jazdy.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.06.2014 20:22

greenrs napisał(a): Wolę polegać na własnych umiejętnościach i rozumie niż jeździć dwa razy w miesiącu do serwisu bo moje auto próbuje mi udowodnić, że jest mądrzejsze ode mnie :twisted:

Po części rozumiem. W moim aucie nie można wyłączyć oświetlenia wnętrza. Na myjce, gdy jest sprzątany dość gruntownie środek, obawiam się, szczególnie zimą, czy samodzielnie odpali.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.06.2014 20:22

jara napisał(a):Ja zaczynałem w '83 dużym Fiatem, a w 2004 jeździłem "gołym" lanosem, bez wspomagania, ABS-u, z szybami na korbki. dało się, jasne, ale jak można bezpieczniej. :)

ja zaczynałam fiaciorkiem 77rocznik ... :)
hondę mam, używam, ale generalnie jeżdżę opelem z tym czego nie ma honda :)
a co do bezpieczeństwa ;) to uwierz ... przy 90km/h w niej jest taki hałas, ze strach się bardziej rozpędzić :lool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 294
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone