Re: Jakim autkiem do CRO
napisał(a) Olo » 19.05.2014 14:28
Art_Ed napisał(a):anakin napisał(a):Art_Ed napisał(a):A czy jechał ktoś Citroenem C8 ?
Ciekawy jestem jak się sprawuje?
A o co pytasz?
Pytam o spalanie , awaryjność, konkretnie chodzi o benzynę 2.0
Do tej pory jeździłem Laguną 1,8 16v z 2000 r w benzynce i muszę powiedzieć że sprawdzała się rewelacyjnie, a teraz zachciało mi się Citroena C8 i zastanawiam się czy nie robię błędu
miałem C8 z silnikiem 2.0 benzyna to w mojej opinii pomyłka nie auto, ze względu na silnik wytrzymałem z nim 1,5 roku, z przyjemnością kupiłbym to auto ale z dieslem.
rodzinnie wspaniałe, ilość miejsca - pojechaliśmy do Cro w 6 osób - 4 dorosłych i dwójka dzieci - z przodu ja z żoną, w środku dzieciaki na skrajnych fotelach, środkowy położony do stolika i z tyłu dwie osoby dorosłe - i spokojnie wygodnie i miejsce na bagaże nadal było, na co dzień wygoda wielka, ilość schowków genialna ...
ale spalanie w trasie ok 11l/100 km benzyny i w sumie słaba dynamika, po mieście rzadko udawało mi się zejść poniżej 13l/100 km - wiem że to nie wyścigówka ale nie chciałem jechać prawym pasem między tirami bez możliwości wyprzedzenia nawet jak było lekko pod górkę. Nominalnie to auto ma 143 KM ale momentu chyba 200 Nm a waży prawie 2 tony ... to nie jeździ, a reszta - jak to we francuskim aucie - boli elektronika - reszta OK.