Re: Jakim autkiem do CRO
napisał(a) piotrulex » 09.05.2014 12:53
Stendo napisał(a):kubatychy napisał(a):Dwa lata temu odwiedziłem Chorwację po raz pierwszy podróżując Astra II 1.7 DTI. Niestety auto w drodze powrotnej pierwszy raz mnie zawiodło - sterownik pompy do naprawy
Ja byłem dwa razy w Cro identyczną Astrą G 1.7cdti. Wykup ewentualnie ubezpieczenie i w trasę. Pompa może paść wszędzie i nie ma się co tym przejmować gdy ma się jakiś assistance.
My byliśmy z 2-3 razy Asterką F czyli 1-ką 1,6 z gazem i nigdy nie zawiodła. Ostatni raz była w cro mając ponad 15 lat
a bardziej stresowałem się czy wrócę z wakacji w zeszłym roku będąc rocznym Hyundaiem i30 niż naszą wierna biała strzałą którą z 3 miesiące temu zezłomowaliśmy gdy miała już 19 lat i cały czas jeździła. Asterka nawet jak za mocno dostała po tyłku w Alpach, przegrzaliśmy ją, popękały pierścienie i chlała na powrocie z litr oleju na 500km to i tak do chaty wróciliśmy
. Mechanik zmierzył sprężanie gdzie na dwóch cylindrach zamiast około 11 było odpowiednio niecałe 2
i koło 4
To się nazywa wierne auto a jeździliśmy nim gdyż po prostu było taniej (LPG) niż służbowymi