Janusz Bajcer napisał(a):Sześć razy Felicją![]()
Trzy razy Renią![]()
Trzy razy Ignacym![]()
Szykuje się trzynasty raz - Fiatem Sedici (nowy hultaj i10 zostaje w domu)
Nie widzę tu przywiązania do marki...
![Very Happy :D](https://www.cro.pl/images/smilies/icon_biggrin.gif)
weger napisał(a):w tym roku po raz trzeci razem z nami na Bałkany wybiera się nasz niezawodny dziadek, 16-letni Peugeot 406, gnamy naprzód na pohybel normom euro, filtrom cząstek stałych i innym cudom nowoczesnej motoryzacji
majkel.martin napisał(a):We wrześniu 2013 r. byłem Toyotą Avensis T25 z 2008 r. silnik benzyna 1.8 w Tucepi.
Jako, że ten samochód miałem dosłownie 7 dni, spalanie wyszło10,2 l/100 km (wcześniej jeździłem dieslem i ciężko było się przyzwyczaić do kultury pracy silnika benzynowego).
Samochodem jeżdżę już 6 miesięcy i zdarzyłem go trochę poznać.
W czerwcu jedziemy ponownie do Cro z tym że na 3 tygodnie.
Planuję zejść do ok 7,5-8 l/100 km
maci78 napisał(a):majkel.martin napisał(a):We wrześniu 2013 r. byłem Toyotą Avensis T25 z 2008 r. silnik benzyna 1.8 w Tucepi.
Jako, że ten samochód miałem dosłownie 7 dni, spalanie wyszło10,2 l/100 km (wcześniej jeździłem dieslem i ciężko było się przyzwyczaić do kultury pracy silnika benzynowego).
Samochodem jeżdżę już 6 miesięcy i zdarzyłem go trochę poznać.
W czerwcu jedziemy ponownie do Cro z tym że na 3 tygodnie.
Planuję zejść do ok 7,5-8 l/100 km
nawyki po "D" powinieneś mieć inne - zmiana biegu szybciej niż potrzeba czyli niższe spalanie.
ja mam Ave 2011 w kombi, silnik 1,8 benzyna i standard to 7,5/100, szczególnie jak wypakowany po dach.