Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Niedzwiad
zbanowany
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 23.09.2013 16:16

A co się stało z Friend Jaca? Bana dostał? Jak On taki grzeczny malutki i kochany :D aż nie wierzę :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 23.09.2013 16:20

A właśnie chłopaki? Macie pojęcie coś o mazda 6 2007 rok. 2.0 diesel 140km? Czy warto takie sprzęto kupować do Cro? Bo oczytałem się że na jakiś smok trzeba uważać i że w ogóle fajne bryki ale raczej w diesla się nie pakować? Bo w planach mam takim autem jechać w 2014 roku do Murter i korcula. No i się tak zastanawiam czy warto kupować? Bo vectre C już sprzedałem co nas zawiozła i przywiozła z Cro :mrgreen:

Poważnie pytam fachowców którzy mają pojęcie i z góry Wielkie dzięki. Toż to coraz bliżej do Cro 2014 i planować , rezerwować już trzeba :mrgreen:
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 23.09.2013 17:55

Niedzwiad napisał(a):A właśnie chłopaki? Macie pojęcie coś o mazda 6 2007 rok. 2.0 diesel 140km? Czy warto takie sprzęto kupować do Cro? Bo oczytałem się że na jakiś smok trzeba uważać i że w ogóle fajne bryki ale raczej w diesla się nie pakować? Bo w planach mam takim autem jechać w 2014 roku do Murter i korcula. No i się tak zastanawiam czy warto kupować? Bo vectre C już sprzedałem co nas zawiozła i przywiozła z Cro :mrgreen:

Poważnie pytam fachowców którzy mają pojęcie i z góry Wielkie dzięki. Toż to coraz bliżej do Cro 2014 i planować , rezerwować już trzeba :mrgreen:

Wiesz po ile są wtryskiwacze do takiego "dyzla"?...
.
.
.
Może mało wiarygodne źródło, ale w Auto Świecie wyczytałem, że komplet to wydatek 22000PLN.
Ja dziękuję... Pozdro...
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 23.09.2013 18:06

KarKoz napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):A właśnie chłopaki? Macie pojęcie coś o mazda 6 2007 rok. 2.0 diesel 140km? Czy warto takie sprzęto kupować do Cro? Bo oczytałem się że na jakiś smok trzeba uważać i że w ogóle fajne bryki ale raczej w diesla się nie pakować? Bo w planach mam takim autem jechać w 2014 roku do Murter i korcula. No i się tak zastanawiam czy warto kupować? Bo vectre C już sprzedałem co nas zawiozła i przywiozła z Cro :mrgreen:

Wiesz po ile są wtryskiwacze do takiego "dyzla"?...
.
.
.
Może mało wiarygodne źródło, ale w Auto Świecie wyczytałem, że komplet to wydatek 22000PLN.
Ja dziękuję... Pozdro...

Bez obrazy ale Auto Swiat to taki Fakt w pismach motoryzacyjnych,a idąc tym tropem to zdajesz sobie sprawę ile kosztowały by naprawy głowic w twoim V6 po gazie w serwisie?

Takie same prawdopodobieństwo uszkodzenia u ciebie głowic co wtrysków w dieslu.

Co do silników w Mazdzie 6 to te diesla 2.0 136KM miały problem ze smarowaniem i padały panewki czy to smok czort wie tak twierdzili fachowcy,ale nie miałem nie powiem,mazdy miały większy problem z korozją.
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 26.09.2013 19:14

Niedzwiad napisał(a):
maniusc napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
maniusc napisał(a):TOLEK po raz CZWARTY na RABIE :)

Fajny ten seacik. A prawdą jest że głośno pracuje im silnik? I że od 100km/h wieje jak diabli między uszczelkami? Bo szczerze mysląc to ładnie się prezentuje. Podoba mi się wózek i nawet tanie są

Jedno i drugie potwierdzam!
Wieje i hałasuje powyżej 100 km/h.
Ale i tak jest SUPER!
;)

A czemu super? Że wieje??

PO PROSTU SUPER WÓZ!
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 05.11.2013 15:19

Witam wszystkich. Czytam to forum planując mój pierwszy wyjazd do Chorwacji w przyszłe wakacje. Jestem szczęśliwym posiadaczem Volvo S40 z 2008r z silnikiem 2.0D o mocy 136 KM z przebiegiem 125 tys km. Proszę o informację czy ktoś z forumowiczów był takim autem w Chorwacji i jak dawało ono sobie radę,a także jakie wyszło spalanie. Z góry dziękuję.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 05.11.2013 15:53

marco156 napisał(a):Jestem szczęśliwym posiadaczem Volvo S40 z 2008r z silnikiem 2.0D o mocy 136 KM z przebiegiem 125 tys km. Proszę o informację czy ktoś z forumowiczów był takim autem w Chorwacji i jak dawało ono sobie radę...

Dość zabawne pytanie. :D

Kiedyś jeździło się do Cro maluchami albo syrenkami i dawały radę. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można więc założyć, że Twoje Volvo też jakoś sobie poradzi :oczko_usmiech:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.11.2013 15:58

marco156 napisał(a):Witam wszystkich. Czytam to forum planując mój pierwszy wyjazd do Chorwacji w przyszłe wakacje. Jestem szczęśliwym posiadaczem Volvo S40...

Cześć.
Zapytaj tego usera.
kalendarz-wyjazdowy-chorwacja-2013-t39353-900.html#p1203061
:wink:

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.11.2013 15:59

greenrs napisał(a):
marco156 napisał(a):Jestem szczęśliwym posiadaczem Volvo S40 z 2008r z silnikiem 2.0D o mocy 136 KM z przebiegiem 125 tys km. Proszę o informację czy ktoś z forumowiczów był takim autem w Chorwacji i jak dawało ono sobie radę...

Dość zabawne pytanie. :D

Kiedyś jeździło się do Cro maluchami albo syrenkami i dawały radę. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można więc założyć, że Twoje Volvo też jakoś sobie poradzi :oczko_usmiech:

marco156 napisał(a):jak dawało ono sobie radę...
co kolega ma na myśli czy da radę :roll:

Mam V50 z 2008 roku 1,6D 109 KM z przebiegiem 215 tys km, 3x dało radę,
pod górki ledwo zipał
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taki żarcik
Ostatnio edytowano 06.11.2013 13:43 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.11.2013 16:40

przy mojej ekonomicznej jeździe 120/130 km/h w/g kompa 5,5 literka :wink: a więcej Tu http://www.v50klub.pl/ i Tu http://www.v40.pl/ :papa:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 06.11.2013 13:16

Wydaje mi się ,że to raczej nieistotne jakim samochodem jedziemy w podróż. Niektórzy powiedzą ,że i fiatem 125p zajadą czy 126p na Chorwacje albo gdziekolwiek indziej. Także nie rozumiem jednak takiego faktu, że każdy pojechałby jak najbardziej wypasionym wozem i mysli ,że dojedzie bez problemu etc. Wiadomo czym większy silnik tym i spalanie mamy większe, wszystko zależne jest od różnych czynników przecież. A skoro ma się zepsuć to i tak się samochód zepsuje - nieważne stary czy nowy czy eksploatowany od nowości.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.11.2013 13:23

Zbyszko666 napisał(a):Wydaje mi się ,że to raczej nieistotne jakim samochodem jedziemy w podróż. Niektórzy powiedzą ,że i fiatem 125p zajadą czy 126p na Chorwacje albo gdziekolwiek indziej. Także nie rozumiem jednak takiego faktu, że każdy pojechałby jak najbardziej wypasionym wozem i mysli ,że dojedzie bez problemu etc. Wiadomo czym większy silnik tym i spalanie mamy większe, wszystko zależne jest od różnych czynników przecież. A skoro ma się zepsuć to i tak się samochód zepsuje - nieważne stary czy nowy czy eksploatowany od nowości.

Na Chorwację to niech się psuje. Oby się nie zepsuł w drodze do Chorwacji.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 06.11.2013 13:26

jara napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):Wydaje mi się ,że to raczej nieistotne jakim samochodem jedziemy w podróż. Niektórzy powiedzą ,że i fiatem 125p zajadą czy 126p na Chorwacje albo gdziekolwiek indziej. Także nie rozumiem jednak takiego faktu, że każdy pojechałby jak najbardziej wypasionym wozem i mysli ,że dojedzie bez problemu etc. Wiadomo czym większy silnik tym i spalanie mamy większe, wszystko zależne jest od różnych czynników przecież. A skoro ma się zepsuć to i tak się samochód zepsuje - nieważne stary czy nowy czy eksploatowany od nowości.

Na Chorwację to niech się psuje. Oby się nie zepsuł w drodze do Chorwacji.

Takie zjawiska też występują niestety, to jest tylko pojazd i rzecz która ma prawo się zepsuć. :hut:
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 06.11.2013 13:28

Dzięki Jack Daniels ;) więc myślę, że spokojnie moja "vołowinka" dowiezie mnie do Chorwacji. Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2013 13:52

marco156 napisał(a):Dzięki Jack Daniels ;) więc myślę, że spokojnie moja "vołowinka" dowiezie mnie do Chorwacji. Pozdrawiam.

Na to ni ma rady ni porady :mrgreen: znajomego półrocznego passata cc wartego ponad 2 stówki z autostrady w Wiedniu do ASO ściągali bo mu jakiś czujnik pierdyknął (coś co nie powinno ulec awarii) :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 279
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone