Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Użytkownik usunięty
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2013 16:57

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
jara napisał(a):Ja zawsze benzyna, z racji małych przebiegów dziennych.

Tak jak ja. Cieszcie się bo za wasze :mrgreen:

Kuźwa. Akcyza, VAT, Bocian... to po ile jest naprawdę paliwo :evil:

Po 3,15 a co ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.09.2013 16:57

jara napisał(a):Ja zawsze benzyna, z racji małych przebiegów dziennych. Dids76, Tacie życzę, żeby jeździł 3 razy w tygodniu. Bez lekarza.

Ja też zawsze benzyna ( z wyjazdem do Cro rocznie robię jakieś 8000km :wink: ). Podkusiło mnie i żonie kupiłem diesla i już zaczynam żałować :?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.09.2013 17:10

dids76 napisał(a):
jara napisał(a):Ja zawsze benzyna, z racji małych przebiegów dziennych. Dids76, Tacie życzę, żeby jeździł 3 razy w tygodniu. Bez lekarza.

Ja też zawsze benzyna ( z wyjazdem do Cro rocznie robię jakieś 8000km :wink: ). Podkusiło mnie i żonie kupiłem diesla i już zaczynam żałować :?

To ja z 10 kilo walnę i ze dwa na Suzi :)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 20.09.2013 18:49

barti75 napisał(a):
walp napisał(a):Ten mój znajomy twierdzi nawet, że dojeżdżając do pracy, do dużego miasta, mieści się w 4 litrach, ale zaraz zaznacza, że takie spalanie ma tylko do rogatek miasta. :D

ja kiedyś sąsiadowi nawet powiedziałem "sąsiad po cholerę ci ten diesel jak ty nim tylko w niedzielę jeździsz :?: " usłyszałem, że jak to po co bardzo ekonomiczny za 100zł zaleje i cały miesiąc jeżdżę 8O , to mu odpowiedziałem w żarcie, że jakby jeździł co drugą niedzielę to by zszedł do 50zł , ale nie skumał żartu.
Morał taki już się nie odzywamy do siebie nastąpiła obraza majestatu, może i lepiej bo jakby odpowiedział coś więcej to miałem tekst, że jakby sam go pchał to by było jeszcze taniej- tylko dobre buty musiałby sobie kupić żeby się nie ślizgał, ale to wydatek min 3 miesięcznego tankowania takiego diesla :mrgreen:

Dorzućmy tych co mają auta na LPG co im palą 8l/100km LPG i wydaja miesięcznie tylko 300zł na lpg więc diesel wypada gorzej :!: :!: bo droższe paliwo ,ale zapominaja dodać że miesięcznie jeszcze 150zł na BP wydaja :!: :!:

Ale to sie nie liczy ważne że 8 LPG wychodzi :oczko_usmiech:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 20.09.2013 19:49

dids76 napisał(a):...w tygodniu trzy nim razy wyjeżdża. I - wtorek na zakupy, II - środa po gazety, III - niedziela do kościoła no i jeszcze czasami do lekarza. :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aha wyjeżdża jeszcze w sobotę żeby go umyć :oczko_usmiech:
Ps. Kupił diesla tylko dlatego bo najłatwiej było go znaleźć ze skrzynią DSG, a nie dlatego że mało pali :wink:

dids76 już marki auta nie chciałem wymieniać, ale OK sąsiad ma .... i tu zagadka :?: :?: podpowiedź marzenie każdego Kowalskiego tyż w automacie 8O :?: poza tym Twój ojciec robi 3 wyjazdy w tygodniu więc już szacun (współczuje lekarza) i lekko mówiąc 3 razy tyle co mój sąsiad, aha no czasami jak nie pada to wystawi auto w tygodniu z garażu na podjazd :? tylko nie wiem czy to się liczy jako jazda czy nie 8O , podejrzewam że ta fura jego ma DPF bo to rocznik 2009, ale chyba on nie ma o tym pojęcia, może faktycznie jak się tyle jeździ to się ma oszczędności, o piasku w kuwecie dla kota nie wspomnę bo kotek walił u mnie w ogrodzie :lol: , ale myślę że jakby z garażu na podjazd go wypychał, a potem wpychał to miałby większe :oczko_usmiech:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 20.09.2013 20:04

dids76 napisał(a):... Podkusiło mnie i żonie kupiłem diesla i już zaczynam żałować :?

sąsiad ma czy cóś , że Cię tak podkusiło 8O , no chyba że małżonka te 20tysi w roku na luziku robi to będą oszczędności :?: już gdzieś pisałem, że moja zacna mamusia dała sobie wcisnąć w zeszłym roku cytrynę DS 3 1.6 i jedyne 156kucy, jakby ponad 60 letniej kobiecie taka moc w aucie była potrzebna 8O , ajk jej ogranicznik szybkości to włancza się przy 50km/h i nie ma zmiłuj, żeby było więcej, ale Pan w sealonie tak ją przekręcił, że kobieta nie dała sobie wytłumaczyć że ją naciągają 8O i w tym roku w marcu minął jej rok, eksploatowania, na blacie niecałe 4tyś, jakaś domowa impreza a mamusia wyskakuje z tekstem, że ona się na przegląd umówiła bo auto już rok ma, i w salonie jej powiedzieli, że po roku od zakupu to przegląd trzeba zrobić :D z ojcem tego nie skomentowaliśmy tylko się napiliśmy :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2013 20:05

dids76 napisał(a):Już myślałem że koło mojego ojca mieszkasz ma Golfa Plus-a TDI, w tygodniu trzy nim razy wyjeżdża. I - wtorek na zakupy, II - środa po gazety, III - niedziela do kościoła no i jeszcze czasami do lekarza. :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aha wyjeżdża jeszcze w sobotę żeby go umyć :oczko_usmiech:
Ps. Kupił diesla tylko dlatego bo najłatwiej było go znaleźć ze skrzynią DSG, a nie dlatego że mało pali :wink:

Daj znać jak ojciec będzie sprzedawać. Chętnie kupię :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.09.2013 22:31

Sie zapisz w kolejce :oczko_usmiech: :mrgreen:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 20.09.2013 22:34

Serce w pasy napisał(a):

a czasem DS 3 za 2 lata jak się jej leasing skończy nie będziesz chciał po mamusi, więcej jak 15tyś to ona nie będzie miała, a moja matka dłużej nie jeździ a potem je tylko oddaje do salonu i wciskają jej kolejny badziew :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2013 23:18

barti75 napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

a czasem DS 3 za 2 lata jak się jej leasing skończy nie będziesz chciał po mamusi, więcej jak 15tyś to ona nie będzie miała, a moja matka dłużej nie jeździ a potem je tylko oddaje do salonu i wciskają jej kolejny badziew :D

Wszystko kwestia ceny. Jeśli szanowna mamusia nie będzie chciała trzyletniego auta sprzedać w cenie nowego. A znam takie przypadki, to chętnie
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 20.09.2013 23:22

Serce w pasy napisał(a):
Wszystko kwestia ceny. Jeśli szanowna mamusia nie będzie chciała trzyletniego auta sprzedać w cenie nowego. A znam takie przypadki, to chętnie

jak oddaje do salonu i bierze kolejne to raczej nie ma opcji, by cena była jak za nowy tylko salon się cieszy, bo jeszcze ją naciągną :D tzn. dorzucą jej coś tam do nowego, a ten zejdzie poniżej giełdowej i to grubo :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2013 23:24

barti75 napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

jak oddaje do salonu i bierze kolejne to raczej nie ma opcji, by cena była jak za nowy tylko salon się cieszy, bo jeszcze ją naciągną :D tzn. dorzucą jej coś tam do nowego, a ten zejdzie poniżej giełdowej i to grubo :mrgreen:

No cóż. Nie na wszystko mam wpływ. Powiedz Mamie, że jest ktoś kto chętnie kupi jej auto. :D
slawekradosz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekradosz » 21.09.2013 23:37

W Citroenie jak chcesz "zdać" auto które u nich kupiłeś to łupią cie -15% od ceny z eurotaksu. Nie podoba mi się to a mam już fazę na nowe Picasso w wersji Grand, które ma wejść dopiero w Październiku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2013 23:52

slawekradosz napisał(a):W Citroenie jak chcesz "zdać" auto które u nich kupiłeś to łupią cie -15% od ceny z eurotaksu. Nie podoba mi się to a mam już fazę na nowe Picasso w wersji Grand, które ma wejść dopiero w Październiku.

Sprzedaj swoje auto po cenie jaka Cię satysfakcjonuje. Wtedy idź do salonu zamów auto, które chcesz mieć i problem z głowy.

Jeśli chcesz inaczej musisz za to zapłacić.
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 23.09.2013 13:08

Tryb awaryjny w Audi podobno blokuje prędkość powyżej 140km .Nie mylić tutaj trybu awaryjnego automatycznej skrzyni biegów bo on 40km/h. Na 100% pewny jestem ,że w Volkswagenach blokada jest do 120.Bo ojciec ma B4 i ma taka blokadę ( jeździ tak już od 3 lat z tym). Dodatkowo chyba nie więcej jak 3 tys. obrotów czy 2,5 ? Ojciec od 15 lat tylko diesle ale robi na jednym 22tys. rocznie na drugim 10tys. ( do wyjazdów weekendowych). Nie wiem jak to jest rozwiązane a Skodach i Seatach ale pewnie tez podobnie.

Akcja z sąsiadem przypomina mnie kolegę i jego przyszłego teścia .Posiadał (pewnie nadal posiada) 911 i autko ma przebieg.....118km .Gość tym autem robił rocznie ok.......700m (SŁOWNIE SIEDEMSET METRÓW!!!!) bo autko z rana w niedziele (tylko gdy jest piękna słoneczna pogoda) wyjeżdża z garażu na podjazd , teściu z rana go myje , suszy i zostawia an cały dzień a wieczorem jak słonko zachodzi to z powrotem do garażu .Ja też i kolega zwróciliśmy uwagę , po co mu to auto jak nawet nie zrobi sobie w niedziele nim rundki .nie rozumiem tego .Swoją drogą ciekawe jak z przeglądami bo najbliższy salon autoryzowany Porsche w Katowicach.

Co do diesla .....Diesel ma jedną przewagę nad benzyną , tylko jedną .Moment obrotowy i to ,że wieloma dieslami ruszać można z samego sprzęgła. Jak widać ze mnie kierowca jest beznadziejny , nie ukrywam tego .Ale jakbym mógł to samo osiągnąć przy pomocy benzyny to bym się skusił. A zakup automatu w grę nie wchodzi bo by mnie wydziedziczyli :D
Miałem kiedyś Suzukiego Swifta naprawdę fajne autko .Historie o spalaniu wkładałem między bajki , ale paliło jeszcze mniej .

DS3 mnie nie interesuje ale Ds4 bardzo chętnie. A nowa C4 Picasso z wyglądu miód malina .Ale jak w październiku ? chyba odbiór samochodu an zamówienie bo ja już oglądałem je w salonie bo kumpel odbierał niedawno starą C4 (kupował na wakacje) i już mieli w asortymencie . W moim przypadku tez tylko Grnad .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 278
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone