Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Bocian
zbanowany
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.09.2013 14:24

Niedzwiad napisał(a):Benzyniakiem robie 4tyś.km miesięcznie. Bo za free. Dieslem góra 1000km bo za swoje.

Uważaj bo cię społeczny podpierdalacz przytnie :) A raczej dwóch :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 20.09.2013 14:27

Niedzwiad napisał(a):No ale diesle ładnie pracują i cicho. A to mnie przekonuje. Co prawda nie znam się kompletnie na tych silnikach. Na benzynowych też nie. Ale jako laik mam porównanie jak się zbiera prywatny diesel i firmowy benzyniak przy zachowaniu podobnej mocy w KM. Diesel wygrywa. Zrywny i cichszy. Benzyniakiem robie 4tyś.km miesięcznie. Bo za free. Dieslem góra 1000km bo za swoje. Zauważyłem jedną zależność. Diesel w mieście pali mi tyle samo co benzyniak. Benzyniaka katuję a diesla nie ale i tak jest szybszy. Wkurza mnie że benzyniaka trzeba dusić na obrotach żeby ładnie przyspieszał. Diesel raz dwa się zbiera. Ale jak kolega ma to samo auto w benzynie gdzie chyba jak dobrze pamietam ma 30koni więcej to już problemów nie ma. Silnik chodzi cichutko i nie musi go dusić

Ale doładowanie masz tylko w dieslu?
Dbaj o diesla, bo już benzyniakiem, jak napisał Bocian, nie pojeździsz :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.09.2013 14:29

jara napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):No ale diesle ładnie pracują i cicho. A to mnie przekonuje. Co prawda nie znam się kompletnie na tych silnikach. Na benzynowych też nie. Ale jako laik mam porównanie jak się zbiera prywatny diesel i firmowy benzyniak przy zachowaniu podobnej mocy w KM. Diesel wygrywa. Zrywny i cichszy. Benzyniakiem robie 4tyś.km miesięcznie. Bo za free. Dieslem góra 1000km bo za swoje. Zauważyłem jedną zależność. Diesel w mieście pali mi tyle samo co benzyniak. Benzyniaka katuję a diesla nie ale i tak jest szybszy. Wkurza mnie że benzyniaka trzeba dusić na obrotach żeby ładnie przyspieszał. Diesel raz dwa się zbiera. Ale jak kolega ma to samo auto w benzynie gdzie chyba jak dobrze pamietam ma 30koni więcej to już problemów nie ma. Silnik chodzi cichutko i nie musi go dusić

Ale doładowanie masz tylko w dieslu?
Dbaj o diesla, bo już benzyniakiem, jak napisał Bocian, nie pojeździsz :mrgreen:

Wiem , wiem w poniedziałek go zdaje hehheh... no ale skąd On to wie??? <myśli> :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.09.2013 14:41

barti75 napisał(a):... Poza tym większość ludzi co nasłuchują się bzdur od znajomych czyli "niedzielnych" kierowców odnośnie ekonomii diesla czyt. spalania kupuje diesla nie z potrzeby, a tylko dlatego że usłyszy od znajomego że jego diesel pali 4,8-5l na 100km i sam kupuje, a używa auta do wyjazdu w sobotę po zakupy, a w niedzielę do kościoła,a reszta tygodnia na buta, albo rowerem czy komunikacją miejską, a potem żale, że zimą nie pali bo akumulator zdechł, albo parafina wytrącona, a jak ma nie być jak tankuje za 50zł i cały tydzień auto stoi, filtr zapchany a kiedy ma się przy takiej eksploatacji wypalić jak samochód nie użytkowany, a dalsza trasę to takie auto widzi jak jesienią do lasu na grzyby pojedzie zapewne nie dalej jak 30km.

Przez moment pomyślałem, że mamy wspólnego znajomego. Tak dokładnie opisałeś charakterystykę postaci.
Ten mój znajomy twierdzi nawet, że dojeżdżając do pracy, do dużego miasta, mieści się w 4 litrach, ale zaraz zaznacza, że takie spalanie ma tylko do rogatek miasta. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.09.2013 14:45

walp napisał(a): mieści się w 4 litrach, ale zaraz zaznacza, że takie spalanie ma tylko do rogatek miasta. :D

Przypomnij mu, że zanim odpali to na parkingu ma 0,0 litra.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 20.09.2013 14:56

walp napisał(a):Ten mój znajomy twierdzi nawet, że dojeżdżając do pracy, do dużego miasta, mieści się w 4 litrach, ale zaraz zaznacza, że takie spalanie ma tylko do rogatek miasta. :D

ja kiedyś sąsiadowi nawet powiedziałem "sąsiad po cholerę ci ten diesel jak ty nim tylko w niedzielę jeździsz :?: " usłyszałem, że jak to po co bardzo ekonomiczny za 100zł zaleje i cały miesiąc jeżdżę 8O , to mu odpowiedziałem w żarcie, że jakby jeździł co drugą niedzielę to by zszedł do 50zł , ale nie skumał żartu.
Morał taki już się nie odzywamy do siebie nastąpiła obraza majestatu, może i lepiej bo jakby odpowiedział coś więcej to miałem tekst, że jakby sam go pchał to by było jeszcze taniej- tylko dobre buty musiałby sobie kupić żeby się nie ślizgał, ale to wydatek min 3 miesięcznego tankowania takiego diesla :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.09.2013 14:58

barti75 napisał(a):
walp napisał(a):Ten mój znajomy twierdzi nawet, że dojeżdżając do pracy, do dużego miasta, mieści się w 4 litrach, ale zaraz zaznacza, że takie spalanie ma tylko do rogatek miasta. :D

ja kiedyś sąsiadowi nawet powiedziałem "sąsiad po cholerę ci ten diesel jak ty nim tylko w niedzielę jeździsz :?: " usłyszałem, że jak to po co bardzo ekonomiczny za 100zł zaleje i cały miesiąc jeżdżę 8O , to mu odpowiedziałem w żarcie, że jakby jeździł co drugą niedzielę to by zszedł do 50zł , ale nie skumał żartu.
Morał taki już się nie odzywamy do siebie nastąpiła obraza majestatu, może i lepiej bo jakby odpowiedział coś więcej to miałem tekst, że jakby sam go pchał to by było jeszcze taniej- tylko dobre buty musiałby sobie kupić żeby się nie ślizgał, ale to wydatek min 3 miesięcznego tankowania takiego diesla :mrgreen:

No wiesz Barti?? I z sąsiadem walczysz?Nie wstyd Ci hehehe... starych drzew się nie przesadza. Litości :mrgreen:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 20.09.2013 15:06

Niedzwiad napisał(a):
No wiesz Barti?? I z sąsiadem walczysz?Nie wstyd Ci hehehe... starych drzew się nie przesadza. Litości :mrgreen:

nic nie poradzę ciekawość mnie zżerała, poza tym kaca miałem i w ogrodzie siedziałem browara sączyłem, a ten nie dość, że nie jeździ to co tydzień pucuje to auto :D więc uderzyłem w inteligentną gatkę na temat samochodów przez płot i nie wyszło :mrgreen: ehh i tak go nie lubię bo jego kot srał mi kiedyś w ogródku dopóki psa nie kupiłem :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.09.2013 15:32

hheheheh... i prawidłowo z tym psem :mrgreen:
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 20.09.2013 15:38

Niedzwiad napisał(a):
maniusc napisał(a):TOLEK po raz CZWARTY na RABIE :)

Fajny ten seacik. A prawdą jest że głośno pracuje im silnik? I że od 100km/h wieje jak diabli między uszczelkami? Bo szczerze mysląc to ładnie się prezentuje. Podoba mi się wózek i nawet tanie są

Jedno i drugie potwierdzam!
Wieje i hałasuje powyżej 100 km/h.
Ale i tak jest SUPER!
;)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.09.2013 16:41

maniusc napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
maniusc napisał(a):TOLEK po raz CZWARTY na RABIE :)

Fajny ten seacik. A prawdą jest że głośno pracuje im silnik? I że od 100km/h wieje jak diabli między uszczelkami? Bo szczerze mysląc to ładnie się prezentuje. Podoba mi się wózek i nawet tanie są

Jedno i drugie potwierdzam!
Wieje i hałasuje powyżej 100 km/h.
Ale i tak jest SUPER!
;)

A czemu super? Że wieje??
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.09.2013 16:49

barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

nic nie poradzę ciekawość mnie zżerała, poza tym kaca miałem i w ogrodzie siedziałem browara sączyłem, a ten nie dość, że nie jeździ to co tydzień pucuje to auto :D więc uderzyłem w inteligentną gatkę na temat samochodów przez płot i nie wyszło :mrgreen: ehh i tak go nie lubię bo jego kot srał mi kiedyś w ogródku dopóki psa nie kupiłem :mrgreen:

Już myślałem że koło mojego ojca mieszkasz ma Golfa Plus-a TDI, w tygodniu trzy nim razy wyjeżdża. I - wtorek na zakupy, II - środa po gazety, III - niedziela do kościoła no i jeszcze czasami do lekarza. :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aha wyjeżdża jeszcze w sobotę żeby go umyć :oczko_usmiech:
Ps. Kupił diesla tylko dlatego bo najłatwiej było go znaleźć ze skrzynią DSG, a nie dlatego że mało pali :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 20.09.2013 16:52

dids76 napisał(a):
barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

Już myślałem że koło mojego ojca mieszkasz ma Golfa Plus-a TDI, w tygodniu trzy nim razy wyjeżdża. I - wtorek na zakupy, II - środa po gazety, III - niedziela do kościoła no i jeszcze czasami do lekarza. :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aha wyjeżdża jeszcze w sobotę żeby go umyć :oczko_usmiech:
Ps. Kupił diesla tylko dlatego bo najłatwiej było go znaleźć ze skrzynią DSG, a nie dlatego że mało pali :wink:

Ja zawsze benzyna, z racji małych przebiegów dziennych. Dids76, Tacie życzę, żeby jeździł 3 razy w tygodniu. Bez lekarza.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.09.2013 16:54

jara napisał(a):Ja zawsze benzyna, z racji małych przebiegów dziennych.

Tak jak ja. Cieszcie się bo za wasze :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 20.09.2013 16:56

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):Ja zawsze benzyna, z racji małych przebiegów dziennych.

Tak jak ja. Cieszcie się bo za wasze :mrgreen:

Kuźwa. Akcyza, VAT, Bocian... to po ile jest naprawdę paliwo :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 277
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone