napisał(a) Plumek » 17.06.2005 14:50
poziomek napisał(a):Plumek napisał(a):Granatowa DACIA Logan
Plumek
Mozesz cos napisac wiecej o Loganie? Jestem ciekaw co ludzie o niej sadza, czy to prawda ze nei da sie zlozyc tylnej kanapy?
Ludzie o niej sądzą różne rzeczy - zwłaszcza ci, którzy jej nie mają
Ja po przesiadce z 8 letniego Uniaka (nota bene od początku do końca swojego żywota dzielnie mi służył w wyprawach do Cro) do Dacii - jestem nią zachwycona
Auto to mam trochę przez przypadek, ale to nieistotne.
Bagażnik jak w Mercedesie - serio - porównałam
I to nie w 190, tylko w E klasie
Kanapa się nie składa - dla mnie to nie problem, bo narty mam carvingowe i się spoko mieszczą do środka (albo na bagażnik dachowy), a taka pojemność bagażnika mi na pewno wystarczy. W razie czego można wyjąć tyne oparcie i złożyć siedzisko i mamy wtedy taką dodatkową blaszaną skrzynkę, którą można dopakować. Skoro mieściłam się do 270 l bagażnika Uniaka w 4 sztuki (2 ze sprzętem do nurkowania), to na pewno do 510 l Lonii (pieszczotliwa nazwa mojej Dacii) się zmieszczę
Jest zwrotna, dobrze znosi polskie drogi - płynie wręcz po szosie, ma dość elastyczny silnik (nota bene z Clio II - 1,4 MPI), skrzynia jest precyzyjnie zestrojona (chyba z Megane II) - dla mnie to jest auto superkomfortowe
Na razie przynajmniej, bo apetyt rośnie w miarę jedzenia
5 osób siedzi wewnątrz baaardzo wygodnie, bo tył ma szeroki i wysoki, co widać nawet z zewnątrz - testowałam już. Z tyłu ma 3 zagłówki i 3 bezwładnościowe pasy bezpieczeństwa.
A co jeszcze chciałbyś wiedzieć?
Plumek