Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Kurdesz
Turysta
Dzięki wszystkim za wsparcie moralne!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kurdesz » 16.06.2005 15:51

Dziękuję wszystkim za "wyprostowanie" mnie - już się nie wstydzę...
Jednak nieczęsto ktoś w tym temacie "chwali się" tak starymi pojazdami...
A może jest nas więcej, tylko właśnie uważamy, że to nie miejsce na "ujawnianie się"? W pewnym momencie - gdzieś przy początku tego wątku - odniosłem wrażenie, że to wyścig pt. "kto ma lepsze i nowsze auto"... Ale już tak nie jest. Nie zapowiada się też zmiana wozu - całą "nadwyżkę" kasy wydaję m. in. na wakacje w CR - a nie jechać bym nie zniósł.
Pozdrawiam!
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 17.06.2005 13:21

peugeot 306 1,6 na gaziku
poziomek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 17.06.2005 13:33

ja biore od ojca focusa z klima, troche sie boje swoja 6cio letnia Sienka smigac 1500 km w jedna strone i z powrotem :-)
poziomek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 17.06.2005 13:43

Plumek napisał(a):Granatowa DACIA Logan :)
Plumek

Mozesz cos napisac wiecej o Loganie? Jestem ciekaw co ludzie o niej sadza, czy to prawda ze nei da sie zlozyc tylnej kanapy? :-(
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2005 14:50

poziomek napisał(a):
Plumek napisał(a):Granatowa DACIA Logan :)
Plumek

Mozesz cos napisac wiecej o Loganie? Jestem ciekaw co ludzie o niej sadza, czy to prawda ze nei da sie zlozyc tylnej kanapy? :-(

Ludzie o niej sądzą różne rzeczy - zwłaszcza ci, którzy jej nie mają :)

Ja po przesiadce z 8 letniego Uniaka (nota bene od początku do końca swojego żywota dzielnie mi służył w wyprawach do Cro) do Dacii - jestem nią zachwycona :) Auto to mam trochę przez przypadek, ale to nieistotne.
Bagażnik jak w Mercedesie - serio - porównałam ;) I to nie w 190, tylko w E klasie ;)
Kanapa się nie składa - dla mnie to nie problem, bo narty mam carvingowe i się spoko mieszczą do środka (albo na bagażnik dachowy), a taka pojemność bagażnika mi na pewno wystarczy. W razie czego można wyjąć tyne oparcie i złożyć siedzisko i mamy wtedy taką dodatkową blaszaną skrzynkę, którą można dopakować. Skoro mieściłam się do 270 l bagażnika Uniaka w 4 sztuki (2 ze sprzętem do nurkowania), to na pewno do 510 l Lonii (pieszczotliwa nazwa mojej Dacii) się zmieszczę :)
Jest zwrotna, dobrze znosi polskie drogi - płynie wręcz po szosie, ma dość elastyczny silnik (nota bene z Clio II - 1,4 MPI), skrzynia jest precyzyjnie zestrojona (chyba z Megane II) - dla mnie to jest auto superkomfortowe :) Na razie przynajmniej, bo apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)
5 osób siedzi wewnątrz baaardzo wygodnie, bo tył ma szeroki i wysoki, co widać nawet z zewnątrz - testowałam już. Z tyłu ma 3 zagłówki i 3 bezwładnościowe pasy bezpieczeństwa.

A co jeszcze chciałbyś wiedzieć?

Plumek
poziomek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 17.06.2005 15:15

Plumek napisał(a):......
Plumek

Ile ci pali? Jak jest z mozliwoscia przerobienia jej na gaz, ile instalacja by do niej kosztowala? Nie znam sie na sprawach moto wiec to ze silnik jest z Clio II to tez mi nic nie mowi :-(

BTW Gratulacje nowego nabytku :D
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2005 15:20

poziomek napisał(a):
Plumek napisał(a):......
Plumek

Ile ci pali? Jak jest z mozliwoscia przerobienia jej na gaz, ile instalacja by do niej kosztowala? Nie znam sie na sprawach moto wiec to ze silnik jest z Clio II to tez mi nic nie mowi :-(

BTW Gratulacje nowego nabytku :D

Na razie pali mi 8 - 9 w miescie, ale dokladnie to nie wiem, bo silniczek na docieraniu i przejachalam zaledwie 400 km ;) Więc pewnie dopiero wtedy spalani się unormuje.
Co do gazu to nie mam pojęcia - nie jestem jego fanatyczką... i nie będę przerabiać. W dodatku nie wiem, jak jest wtedy z gwarancją na auto - czy nadal obowiązuje? Bo ASO Renault chyba na gaz nie przerabia swoich aut?

A za gratulacje dziękuję :)

Plumek
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 17.06.2005 15:32

uwaga na ASA Renault - ja mam Thalię (właściwie takie samo autko jak Twoje) z klimą. Ostatnio chcieli mi wymienić filtr kabiny - niestety te modele go nie posiadają
Życzę przyjemnej jazdy nowym nabytkiem :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2005 15:51

bosc napisał(a):uwaga na ASA Renault - ja mam Thalię (właściwie takie samo autko jak Twoje) z klimą. Ostatnio chcieli mi wymienić filtr kabiny - niestety te modele go nie posiadają
Życzę przyjemnej jazdy nowym nabytkiem :lol:

A które to ASO, bo widzę, żeś z Małopolski? No cóż - wszędzie mamy specjalistów! Trzeba im patrzeć na ręce - całe szczęście mam oparcie w tej branży, więc tego typu numerów może mi nie będą wycinać ;)

A na pewno nie masz filtra kabiny przy klimie? :o

Plumek
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 17.06.2005 16:00

Tu właśnie wychodzi cena auta - im tańsze tym więcej niespodzianek. A jeśli chodzi o ASO to na innym forum przeczytałem, że tak się dzieje w całej Polsce. I dziwna sprawa np. w Czechach do Thali zakłada się filtr a u nas nie. Sam się zdziwiłem
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 17.06.2005 16:36

Tak jest, gdy samochody "projektują" księgowi. A co do braku filtra p/pyłkowego, to faktycznię, dwóch moich znajomych-posiadaczy Thalii-mówiło, że u nich nie ma tego wynalazku. Na szczęście na przeglądach- w ASO w Lublinie- nikt im nie chciał go wymieniać.
Btw, w HR są upusty na Thalie, a ceny zaczynają się od 61 tys. kun. Logan kosztuje od ok. 55 tys. kun.

Pzdr
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2005 17:57

bosc napisał(a):Tu właśnie wychodzi cena auta - im tańsze tym więcej niespodzianek. A jeśli chodzi o ASO to na innym forum przeczytałem, że tak się dzieje w całej Polsce. I dziwna sprawa np. w Czechach do Thali zakłada się filtr a u nas nie. Sam się zdziwiłem

A to ciekawostka :)
Ale wiesz, że w Rumunii w Loganie nie ma air bagu kierowcy w podstawowej wersji? A u nas jest :) Dlatego tam kosztuje 5 tys. euro...

Plumek
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2005 17:58

krystek napisał(a):Tak jest, gdy samochody "projektują" księgowi.

Niech projektują - przynajmniej mnie na taki samochodzik stać :)

Plumek
Adsx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adsx » 17.06.2005 19:14

Pierwsza dłuższa trasa Skodzinką Superb TDI. Ciekawe jak się spisze. Na razie ma 14000km przebiegu i nic zlego (ale i dobrego, bo przebieg za mały aby wydawac sądy) się nie zdarzyło.
Do zobaczenia na trasie :roll:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2005 19:16

Adsx napisał(a):Pierwsza dłuższa trasa Skodzinką Superb TDI

Ładna mi "Skodzinka"... ;)

Plumek
Ostatnio edytowano 17.06.2005 19:22 przez Plumek, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone