Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 08.06.2005 15:59

Trochę mniej prawie 130tyś z czego większość po Wrocławskim bruku, więc prawie jakby miał 160 ;-)
A meksykańska klima to szyby w dół ;-)
Ja się zastanawiam czy sobie nie zrobić dodatkowej klimy z lejka do paliwa ;-) Wiesz - adiabatycznie rozprężany gaz się oziębia ;-)
Nie bój się, wieź po prostu trochę więcej kasy jakby co
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 08.06.2005 20:21

po raz piąty z rzędu Fiat Palio Weekend, ale w tym roku już z klimą :lol:
sebak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebak » 09.06.2005 07:44

Kiedys byl VW Polo '96 1.4, dla trzech osob bylo w sam raz, szybko , wygodnie ,tano ...ale autko bylo czarne i bez klimatyzacji wiec sami wiecie :wink: Spalalo 6,2l/100km a nie jechalem wolno :) Pozniej byl Nissan Patrol GR 2.8TD '91, dluuuuugi, 7-osobowy + kemping, troche halasliwy i paliwozerny, przy predkosciach 100-120km/h puszczal z dymem ponad 15l/100km ON ale 5 osob mialo miejca w brod :D Terenowka miala z przodu gruba rure i chyba ze trzy komplety halogenow i... robila wrazenie przejezdzajac przez Stoje w Puli :wink:
Ostatnie trzy lata to Peugeot 605 2,0 16V '95 LPG i wkoncu z klimatyzacja! Bardzo wygodny, obszerny i tani, spalal 10l gazu a tym akurat autem jezdzilismy naprawde szybko :) Na dlugich podjazdach wyczuwalny jest niedobor mocy, duza masa, LPG i klimatyzacja robia swoje a to wkoncu "tylko" 2.0l. Obecnie niewyobrazm juz sobie wyjazdu do HR bez klimy.
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie!
kerass
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kerass » 09.06.2005 09:31

My jak w zeszłym roku Alfą 156 2.0 z klimką i gazem. Już ją przygotowałem bo wyjazd 19.06. szerokiej drogi i do zobaczenia
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 10.06.2005 09:32

Zielona Corolla ( ostatnia wersja) z rejonu CB będzie on the road od 16.07. Pozdrowionka
Wociu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wociu » 13.06.2005 21:38

A ja Astrą II N,Joy garnatowa kombi,kratka ,służbówka na poznanskich numerach ale ma syrenke warszawską na tylnej klapie :) 1,4 klima.Poprzednio 2 lata oraz 4 lata temu Astra I combi tez kratka 1,6 8V zielony metallic bez klimy.
BTW mampytanko bo bede wiózł załoge co to Plitwickich nie widziała-szukam noclegu w Słowenii np w Ptuj.Czy ktos ma mamiary na tani nocleg?????
Naszym celem jest Lepetane w Czarnogórze....
Pozdro
PS Pierwszy raz w Yugo byłem w 1987-było zwaliscie:D
el-viz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) el-viz » 14.06.2005 05:42

w tym roku Jeep Grand Cherokee Limited 4.0 -duże spalanie ,ale jaka jazda!W zeszłym roku BMW 320i ale bez klimy,to była przygoda,ale przeżyliśmy,i w tym roku znowu jedziemy .pozdrops. Auto jest czarne ,tablice z lubuskiego(FZA.....),być może kogoś spotkam(przełom lipca i sierpnia,jeszcze nie wiem gdzie) :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.06.2005 11:43

Granatowa DACIA Logan :)

Oklejona forumową nalepką w lewym górnym rogu tylnej szyby.
Pomykam głównie po Krakowie, a w Chorwacji od Splitu po po Dubrovnik :)

Plumek
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 15.06.2005 10:16

Już po raz drugi z rzędu w lipcu na Istrię - Seicento 900,
bez klimy,
bez wspomagania,
bez nadmiaru mocy

A co mi tam !!!
Kurdesz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kurdesz » 15.06.2005 22:22

Czytam, czytam i coraz bardzie się wstydzę... Ja jeżdżę do CR 20-letnim Golfem II, nigdy (3 wyjazdy) nie było problemów. (wcześniej to był fiat 126p, czyli popularny "maluch"). Podstawa: dobry przegląd przed wyjazdem, nowe klocki hamulcowe i.t.p. Widziałem nie raz nowe "super-maszyny" na poboczach. Ja zaglądałem do auta tylko przy wyjeździe i po powrocie (z JEDYNYM wyjatkiem - szczegóły w innym poscie)...
Pozdr.
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 16.06.2005 08:43

Kurdesz napisał(a):Czytam, czytam i coraz bardzie się wstydzę... Ja jeżdżę do CR 20-letnim Golfem II, nigdy (3 wyjazdy) nie było problemów.

Nie ma się czego wstydzić. Raczej powinieneś być dumny, że potrafisz utrzymać 20-letni samochód w takim stanie technicznym, żeby
Kurdesz napisał(a): ...nigdy (3 wyjazdy) nie było problemów.
kaszub
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszub » 16.06.2005 09:22

w zeszłym roku VW Polo Classic, 1,6, 75 KM, wspomaganie, instalacja gazowa, klima, meksykańska klima - szyby w dół, hehe, bardzo pojemny bagażnik, mimo dużej butli. Super autko ;)
Jedynie co musiałem poprawić, to założyć gumy na sprężyny, za mocno siadło od ciężaru.
Rajkub
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rajkub » 16.06.2005 09:42

Pierwszy raz cztery lata temu - Palio Weekend 1,4, klimatyzacja "okienna",przejazd od granicy ze Słowenią do Pagu 14 godzin ( w tym objazd przez góry ( tak tubylcy próbowali rozładować korek), po drodze dwa tankowania, na miejscu wypłyneliśmy na asfalt po otwarciu drzwi :-)
Od trzech lat ciemnografitowe volvo v40, diselek 1,9, klimatyzacja, bez tankowania od Bystrzycy Kł. do Simuni na Pagu :-)
I jedna cudowna rzecz, prawy podłokietnik dla kierowcy, nigdy więcej nie kupię samochodu bez tego niby drobiazgu.
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 16.06.2005 11:11

wiko napisał(a):Już po raz drugi z rzędu w lipcu na Istrię - Seicento 900,
bez klimy,
bez wspomagania,
bez nadmiaru mocy

A co mi tam !!!

W 2003 roku również zaliczyłem Chorwacje takim cacuszkiem.
Zresztą zobacz nasz zestaw.

Obrazek

W tym roku - Renault Clio 1.5 dci z klimą i wszelakimi udogodnieniami :)
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 16.06.2005 14:47

Kurdesz napisał(a):Czytam, czytam i coraz bardzie się wstydzę... Ja jeżdżę do CR 20-letnim Golfem II, nigdy (3 wyjazdy) nie było problemów. (wcześniej to był fiat 126p, czyli popularny "maluch"). Podstawa: dobry przegląd przed wyjazdem, nowe klocki hamulcowe i.t.p. Widziałem nie raz nowe "super-maszyny" na poboczach. Ja zaglądałem do auta tylko przy wyjeździe i po powrocie (z JEDYNYM wyjatkiem - szczegóły w innym poscie)...
Pozdr.

Wstydzić się jeżdżenia Golfem czy maluchem? Człowieku! Głowa do góry i trochę godności :wink: :D
A popsuć może się każdy samochód. Niestety te cuda techniki odmawiają posłuszeństwa zawsze w najgorszych momentach ( długi weekend, 1000 km od domu itd.) Pozdrowionka i miejmy nadzieję , że nas to nie spotka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone