Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
barti75
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 03.07.2013 20:59

luk006 napisał(a):To moze 1,8 TSI 160KM
zakup dokonany w kwietniu ubiegłego roku więc na razie nie szukam
- spalanie niewiele wyższe niż w 1,4 albo 1,4 doposażyć w boxa zwiekszającego moc do 139 KM i moment wzrasta z 200 do 239 Nm i robią się już bardzo przyzwoite parametry, choć nawet bez niego 1,4 pozytywnie zaskakuje.
pisałem w innym wątku że zanim kupiłem obecne auto odwiedziłem kilku dealerów i zrobiłem jazdy testowe różnymi autami min Octavią z tym silnikiem 1.4TSI i paskiem CC w mocniejszej wersji(bo jeden dealer je sprzedaje)passat się zbierał czuć to było, natomiast Octavia no dla mnie słabo, trzeba było ją według mnie wkręcać, żeby szła, no takie odczułem wrażenie, poza tym nie przekonują mnie małe silniki na bądź co bądź ciężkie auto, ale z wyżyłowanymi i kucami i momentami, jakby to było takie super to w lambo, porche, czy innych sportowych furach montowali by silniki max 2 litry i zamiast bi-turbo było np quatro-turbo, albo lepiej, według mnie nie ma bata turbina jedna czy druga owszem podkręci moc silnika, ale nie oszukujmy się w jakimś momencie musi być granica, a wszytko idzie o ekologię więc producenci kombinują jak mogą, bo kto kupiłby taką octavie czy paska albo lagunę wersji wolnossącej i pojemności 1.4 8O
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 06.07.2013 17:48

Jak mawia mój znajomy wyjazd na wczasy bez awarii samochodu to nie w czasy a ja dziękuje za takie wczasy.Pewnie jest na tym forum i się już chwalił ale znajomy samodzielnie w nocy w czasie deszczu pod Wiedniem przeprowadził remont silnika ( był na to przygotowany bo wiedział ,że 2,5 TDI nie pokona takiej trasy i zabrał ze sobą wałki itd.) .Tak czytam Was i dochodzę do zaskakującego wniosku ,że im mniejsze auto tym lepiej. A ja głupi chciałem T4 Multivanem jechać :(
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.07.2013 18:09

Łukasz789 napisał(a):Jak mawia mój znajomy wyjazd na wczasy bez awarii samochodu to nie w czasy a ja dziękuje za takie wczasy.Pewnie jest na tym forum i się już chwalił ale znajomy samodzielnie w nocy w czasie deszczu pod Wiedniem przeprowadził remont silnika ( był na to przygotowany bo wiedział ,że 2,5 TDI nie pokona takiej trasy i zabrał ze sobą wałki itd.) .Tak czytam Was i dochodzę do zaskakującego wniosku ,że im mniejsze auto tym lepiej. A ja głupi chciałem T4 Multivanem jechać :(

Że co? Że rozebrał silnik na autostradzie? Taaaaaaaaaaaa...????? 8O 8O 8O jak hehhee??
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.07.2013 18:11

Na Ch..j taki samochód drodzy cromaniacy.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.07.2013 18:28

darek1 napisał(a):Na Ch..j taki samochód drodzy cromaniacy.

No właśnie na kij??? hehhehe... osobiście dziś dałem do prania swoją VC żeby jechać w czystości :D nie wspomnę już o tym , iż we środę idzie na serwis i będzie wymiana wszystkiego co popadnie. Domyślam się że każdy Cromaniak tak szykuje auto do wyjazu celem uniknięcia komplikacji po drodze. Stres? Rozumiem w pracy :D ale w Cro? W życiu :!: :!: :!: :!: piwko , resecik i seks od rana do nocy :D :D na kij rozbierać silnik na autostradzie? To w w PL nie można było tego zrobić hehehhehe...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.07.2013 19:28

Ja nie daję samochodu do serwisu. Wiem co mu dolega i wymieniam o czasie. Zawsze sprawdzam w stacji diagnostycznej co też może mu dolegać. Ponadto co może dolegać japoczykowi wyprodukowanemu w Japonii.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.07.2013 19:32

darek1 napisał(a):Ja nie daję samochodu do serwisu. Wiem co mu dolega i wymieniam o czasie. Zawsze sprawdzam w stacji diagnostycznej co też może mu dolegać. Ponadto co może dolegać japoczykowi wyprodukowanemu w Japonii.

Ja niestety wyjazdowym autem do Cro nie brykam na co dzień. ( brak czasu ) Ale wiem że jest przygotowany bo nim jezdzi ktoś inny :D no i inwestuje w niego non top żeby nic się nie spierd... :D :D :D

ps. Japończyki podobno to są naj...bryki na świecie. Żaden wieśwagen sragen tylko Japończyk :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2013 19:54

Niedzwiad napisał(a):
darek1 napisał(a): Żaden wieśwagen sragen tylko Japończyk :D

Nie obrażaj :evil: właścicieli innych aut , bo nowoczesne Japończyki już nie są takie bezawaryjne jak kiedyś.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.07.2013 20:48

misiekmb1 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
darek1 napisał(a): Żaden wieśwagen sragen tylko Japończyk :D

Nie obrażaj :evil: właścicieli innych aut , bo nowoczesne Japończyki już nie są takie bezawaryjne jak kiedyś.

A w każdym wieśwagenie pada turbo i maglownica więc co mam nie obrażać? Stary co Ty piszesz hehehhe :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2013 21:05

Nie obrażaj :evil: właścicieli innych aut , bo nowoczesne Japończyki już nie są takie bezawaryjne jak kiedyś.[/quote]

A w każdym wieśwagenie pada turbo i maglownica więc co mam nie obrażać? Stary co Ty piszesz hehehhe :D[/quote]

W Japończykach układ wtryskowy sypie się po 40tyś i z tego się cieszysz ???
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.07.2013 21:08

misiekmb1 napisał(a):Nie obrażaj :evil: właścicieli innych aut , bo nowoczesne Japończyki już nie są takie bezawaryjne jak kiedyś.

Niedzwiad napisał(a):A w każdym wieśwagenie pada turbo i maglownica więc co mam nie obrażać? Stary co Ty piszesz hehehhe :D

misiekmb1 napisał(a):W Japończykach układ wtryskowy sypie się po 40tyś i z tego się cieszysz ???

Panowie. Nie jest forum handlarzy samochodów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2013 21:35

misiekmb1 napisał(a):

..i składane gdzieś w Danii, z francuskimi silnikami, przez Turka z Niemiec..tyle w temacie oryginalnego japończyka.. :mrgreen:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 06.07.2013 21:35

Niedzwiad napisał(a):
ps. Japończyki podobno to są naj...bryki na świecie.
:D

nie podobno, ale NA PEWNO :)
kaz32420
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaz32420 » 06.07.2013 23:12

oj czy na pewno może kiedyś jak naprawdę były made in Japan nie w Europie składane bo cło jest tak duże z rynku azjatyckiego ze montownie są np. w Anglii i z Japonii to maja znaczek na masce , firmaz Krakowa w której ja pracuje dla Japan produkuje pewne produkty i to bardzo dużo na ich rynek wiec chyba to już mit ze made in Japan to w Azji bo i oni po trzęsieniu i tsunami tną koszty
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 06:48

misiekmb1 napisał(a):Nie obrażaj :evil: właścicieli innych aut , bo nowoczesne Japończyki już nie są takie bezawaryjne jak kiedyś.

A w każdym wieśwagenie pada turbo i maglownica więc co mam nie obrażać? Stary co Ty piszesz hehehhe :D[/quote]

W Japończykach układ wtryskowy sypie się po 40tyś i z tego się cieszysz ???[/quote]

Zle mnie zrozumiałeś. Nie mam Japończyka i mieć nie będę. Napisałem że podobno. Takie chodzą słuchy. Nie wiem , nie znam się może to stereotypy :D sam mam Niemca i dwa francuzy hehehehhehe
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 260
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone