Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Niedzwiad
zbanowany
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 08:54

:D Tak było bynajmniej heheheh
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 09:26

cronaturki napisał(a):
jeśli już coś rządzi to jest tym czymś.....

..etam..wszak wiadomo że ni ma jazdy bez gwiazdy :mrgreen:
...w ubiegłym roku 'wypożyczona" synowi na objazd Istrii, w tym roku zobaczy ze mną na pokładzie Dalmację :oczko_usmiech:

Obrazek :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 09:33

Właśnie na mietka mam ochotę :) tylko chyba mechanika droga??? Bo komfort jazdy na B.wysokim poziomie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 09:38

Niedzwiad napisał(a):... tylko chyba mechanika droga??? Bo komfort jazdy na B.wysokim poziomie :D

..a to pierwsze słyszę.. :mrgreen: półtora roku w posiadaniu (przejechane ok 60 tyś) i gdyby nie stan polskich dróg to praktycznie wymiany jak w każdym aucie..oleje, filtry.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.06.2013 09:49

te kiero napisał(a):
ruwado napisał(a):1,6 VW 102 KM rządzi :twisted:

a ile to pali (tak szczerze) :?: , bo się przymierzałem do 1,6 w kombiku, ale zrezygnowałem z uwagi na raporty spalania + historię raczej kolizyjną

Mam jeden ze starszych 1,6 o oznaczeniu AKL 74kW. Średnie spalanie to ok 8l. Dosyć dużo pali w mieście ok9l, na autostradzie, gdy nie przekraczam 140km/h mieszczę się w 8 litrach. Średnio na trasie do Cro wyszło mi w tym roku 7,3 litra, ale od Karlovaca do Splitu jechałem D1 (na D1 mogę zejść ze spalaniem grubo poniżej 7 litrów), a w Austrii zjechałem z autostrady w Ilz i jechałem B66, ale to już wiesz :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 09:53

lubelski napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):... tylko chyba mechanika droga??? Bo komfort jazdy na B.wysokim poziomie :D

..a to pierwsze słyszę.. :mrgreen: półtora roku w posiadaniu (przejechane ok 60 tyś) i gdyby nie stan polskich dróg to praktycznie wymiany jak w każdym aucie..oleje, filtry.

a z jakim silnikiem wybierać diesla??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 10:15

..zależy co kto lubi :mrgreen: ja mam 2.2 cdi, ze słabszym silnikiem, 120 konnym, są też te same 2.2 ale ze 140. Wybór silników w segmencie diesel-benzyna jest spory. Małe spalanie ( w trasie mniej niż 6 litrów), dostęp do części zamiennych przeogromny, ceny bez szaleństw. Syn ma starszą E klasę - 2.8 benzyna-gaz, 197 kucy pod maską robi wrażenie :oczko_usmiech: ..wiec naprawdę zależy co kto lubi i jak jeździ :mrgreen: . Mnie jako starszemu panu :smo: moja moc w zupełności do przemieszczania się wystarczy..a jak trzeba to kick-down i potrafi zaskoczyć...no i 7 osobowe. Widok min ludzi jak dzieci wychodzą z bagażnika - bezcenny :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 10:35

hehhehe..no tak :D a poziom hałasu w środku przy wyższych prędkościach? Tak po 140km/h i więcej?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 10:46

:?: :?: ..czego :?: ..he he ..nie no spoko (wiem ile jechał na autostradzie synio, ale w nocy, pusto było :evil: ), jak wszystko w porządku (czyli osłony i maty w komplecie) to wiadomo..przeca to gwiazda.. :mrgreen:
..nie byłem fanem tej marki, syn mnie namówił..spore obawy o automat, a że merc to drogi i takie tam... po ponad półtorarocznym użytkowaniu jestem pozytywnie zaskoczony..komfort podróży (fotel orto) kultura pracy silnika, w sumie bezawaryjność..co więcej trzeba. :papa:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 11:11

No właśnie dlatego tak myslę na mercem na Chorwację. Mamy w domu 3 autka ale wszystkie raczej miejskie. A był by na wyjazdy. Duży , zrywny , komfortowy , cichy i wygodny. Coś mi się wydaje że na trasę to jest super wóżek :D
maciekw
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciekw » 30.06.2013 11:22

stare diesle paliwożerne jeżeli wybierać to W210 z silnikiem CDI 2.2 lub 2.7 spalanie obu silników na podobnym poziomie i kultura pracy :). Ceny części potrafią mile zaskoczyć duży dostęp do zamienników w ASO bywa taniej niż za zamiennik średniej jakości. Jedyny mankament 210 to blacharka :( trzeba uważać przy zakupie choć jak nie wkładał łapek pan Henio i nie był składany z 4 ćwiartek (zresztą żadna z nich nie bita) to bezproblemowo. Co do przebiegów jak dbano to 500 tyś i w górę nie robi wrażenia. Sam mam pod domem jeszcze W124 2.3 benzyna (136km) z przebiegiem coś ok 750tyś i nic silnik nie bierze grama oleju.
I kombi pakowne jak diabli po rozłożeniu tylnych siedzeń bez najmniejszych problemów można spać testowane 2 dorosłe i 2 dzieci :) luksusu nie było ale :D
O komforcie podróżowania nie będę pisał bo auto po prostu płynie po drodze. A jak ktoś szuka czegoś twardszego to wybrać opcje Avantgarde która jest niższa i sztywniejsza. Występowała też wersja z napędem na 4 koła 4Matic
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 02.07.2013 07:24

Dla mnie optymalny samochód do Chorwacji to taki który jest dobrze wyciszony, bo po nastu godzinach jazdy hałasem jestem równie zmęczony co samą drogą. Z wydajną klimą - która wg mnie jest niezbędna do przeżycia jak przyjdzie stać w korku na autostradzie przy 60C w słońcu Dostatecznie mocny by móc nawet na autostradowych podjazdach utrzymywać stale 130km/h, no i dostatecznie pakowny by zabrać wszystko co się chce. Do tej pory nie miałem przyjemności jechać takim samochodem, liczę że obecny zaliczy ten test na 5+ :)
Ostatnio edytowano 02.07.2013 08:25 przez LFB, łącznie edytowano 1 raz
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 02.07.2013 07:46

LFB napisał(a):Dla mnie optymalny samochód na Chorwację to taki który jest dobrze wyciszony, bo po nastu godzinach jazdy hałasem jestem równie zmęczony co samą drogą. Z wydajną klimą - która wg mnie jest niezbędna do przeżycia jak przyjdzie stać w korku na autostradzie przy 60C w słońcu Dostatecznie mocny by móc nawet na autostradowych podjazdach utrzymywać stale 130km/h, no i dostatecznie pakowny by zabrać wszystko co się chce. Do tej pory nie miałem przyjemności jechać takim samochodem, liczę że obecny zaliczy ten test na 5+ :)

Uuuuuu,takie rzeczy tylko w erze,zapomniałeś dodać o ekonomi :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2013 08:20

LFB napisał(a):Dla mnie optymalny samochód na Chorwację ...

Zgodnie z tytułem :wink: - do Chorwacji ... :idea:
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 02.07.2013 08:25

Janusz Bajcer napisał(a):
LFB napisał(a):Dla mnie optymalny samochód na Chorwację ...

Zgodnie z tytułem :wink: - do Chorwacji ... :idea:

Poprawione
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 258
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone