Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
barti75
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 27.06.2013 14:16

jara napisał(a):Jadąc na wakacje lepiej oszczędzić kasę wg. mnie

pewnie że lepiej kasę, szczególnie jak przyjdzie wybulić kasę na mandat, bo ułańska fantazja poniosła, ale chyba krew by mnie zalała jakbym jechał 90-100km/h, dobijam do Kołbaskowa i ustawiam tempomat na te 140km/h i tak się turlam te 2 dni nad Jadran
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 27.06.2013 14:19

Ja mam tempomat w postaci niedorobionego szwagra, który ciągnie rowery do Cro na dachu...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 27.06.2013 14:19

barti75 napisał(a):

pewnie że lepiej kasę, szczególnie jak przyjdzie wybulić kasę na mandat, bo ułańska fantazja poniosła, ale chyba krew by mnie zalała jakbym jechał 90-100km/h, dobijam do Kołbaskowa i ustawiam tempomat na te 140km/h i tak się turlam te 2 dni nad Jadran

Ale tak turla się pół Europy, tylko dla nas 140 km/h to żółwie tempo. :smo:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 27.06.2013 14:21

sam_fischer napisał(a):Ja mam tempomat w postaci niedorobionego szwagra, który ciągnie rowery do Cro na dachu...

:mrgreen:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 27.06.2013 14:23

barti75 napisał(a): ale chyba krew by mnie zalała jakbym jechał 90-100km/h

Płowiec to kierowcą ciężarówek he he
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 14:25

sam_fischer napisał(a):Ja mam tempomat w postaci niedorobionego szwagra, który ciągnie rowery do Cro na dachu...

Dlatego jedzie się razem ale osobno. 8)
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 27.06.2013 14:25

jara napisał(a):
barti75 napisał(a):

Ale tak turla się pół Europy, tylko dla nas 140 km/h to żółwie tempo. :smo:

Wiesz przejazd przez Chorwację z prędkością 140km/h (to gdyby nie liczyć tuneli i bramek około Zagrzebia) 3h 45m jazdy, a przy prędkości 250km/h tylko 2h 7m :lol:
Ostatnio edytowano 27.06.2013 14:45 przez LFB, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 14:25

hrupek666 napisał(a):Płowiec to kierowcą ciężarówek

Dałeś do pieca... :roll:
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 27.06.2013 14:32

Bocian napisał(a):

Problem w tym,że ten chłopina się nawet ze Słowakiem nie dogada...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 14:38

sam_fischer napisał(a):
Bocian napisał(a):

Problem w tym,że ten chłopina się nawet ze Słowakiem nie dogada...

To nie powinno być istotne. Jest ubezwłasnowolniony? Ja po kilku wyjazdach oduczyłem się bycia K-Owcem dla wszystkich. Często tylko ja wiedziałem jak i gdzie jechać. Basta. Teraz wyznaczamy punkty zborne i finito. Jak pierdoła to niech nie jeździ. Rozumiem, że siostra, rodzina i takie tam. Daj sobie z tym spokój. Na spokojnie im powiedz jak ty to widzisz i już. Nie spodoba się? Niech nie jadą... U mnie nagle wszyscy okazało się wiedzą jak jechać, poznajdowali noclegi...
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 27.06.2013 14:44

Nie chcę go zostawiać choć parę razy miałem ochotę kopnąć go w d...
Ale w sumie to porządny herbatnik.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2013 15:09

sam_fischer napisał(a):Nie chcę go zostawiać choć parę razy miałem ochotę kopnąć go w d...
Ale w sumie to porządny herbatnik.

To niech jedzie dzień wcześniej :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.06.2013 16:02

Bagażnik i uchwyty niech zmieni, nie będzie "tempomatem"
Dla mnie nigdy bagażnik nie był ogranicznikiem prędkości, tylko, że ja mam zawsze zestawy najwyższej jakości. :D
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 27.06.2013 20:23

Z napisał(a):
barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
I ile oszczędny:) w serwisie wyczytałem że silnik 1.9cdti spala przy 160km/h jedyne 6 litrów. Nie wierze no ale przekonam się już za chwilę

wierzyć mi się nie chce, 8O raczej nie realne, tyle to może łyknie jak będziesz gonił ok 130-140km/h a nie 160km/h

Wiele rzeczy obiecują aby auto sprzedać-poszukaj opisu jak producenci test spalania przeprowadzają(tępaki nawet alternator odłączają aby spalanie spadło a ciekawe jak to bez alternatora jechać :D ,każdy chwali swoje :D ,trza samemu organoleptycznie przetestować.

Rok temu spalanie w 1.9tdi combi miałem na średnio 9.8L/100km ale silnikiem coś trzęsło jak się rozgrzał i już w Polsce mechanior stwierdził że świeca poszła. Wyminił i silnik chodził jak ta lala :D więc pewnie przez tą świecę spalał więcej. A tak to non top 140-160km/h w Polsce no wiadomo max 120 w nocy
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 27.06.2013 20:48

Niedzwiad napisał(a):
Rok temu spalanie w 1.9tdi ....w Polsce mechanior stwierdził że świeca poszła

Może nie jestem mechanikiem ale zastanawiam się jaki wpływ świeca (mniemam, że żarowa) może mieć na zachowanie się już odpalonego silnika, zwłaszcza z zapłonem samoczynnym? Pisząc 1,9 tdi mniemam, że był to samochód z koncernu WAG, a tu jak mnie pamięć nie myli komputer nie przełącza w tryb awaryjny silnika widząc uszkodzoną świecę żarową. Śmiem nawet stwierdzić, że przy temperaturach, jakie panują w lecie i przy roboczej temperaturze silnika często komputer sterujący "nie używa" świec żarowych do uruchomienia. Co za tym idzie objawy raczej nie byłyby dokuczliwe dla użytkownika - przede wszystkim latem.

Zmierzam do tego, czy ktoś może nie naciągnął Cię na wymianę sprawnej części?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 255
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone