PavveL napisał(a):..........Jako paliwo nie jest gorsze od benzyny.
Gdyby tak, to było było by stosowane fabrycznie w większości samochodów, a tak łapią się za niego tylko desperaci, którym sprzedaż spada dramatycznie.
PavveL napisał(a):..........Jako paliwo nie jest gorsze od benzyny.
PavveL napisał(a):Skąd przyszły Ci do głowy takie bajki o kole dwumasowym? Sprzęgło jest za dwumasą, więc nic nie zmienia w jej pracy.
Sol-Wagon napisał(a):Skodę Octavię 1.6 MPI...
albo Chevrolet Cruze 1.6-1.8
Sol-Wagon napisał(a):no tu cię zaskoczę:) to nie VW bo tam wtryski/pompowtryski są regenerowalne:)
to Toyota Avensis common rail...EGR działa, ale się zapycha...w benzynie się nie zapcha...:p
FSI i TFSI akurat bym nie kupił:)
ale dlaczego nie Skodę Octavię 1.6 MPI...
albo Chevrolet Cruze 1.6-1.8
właśnie piszę, że benzyna nie jest gwarancją niezawodności, ale wiele elementów "kłopotliwych" nie ma:)
1.5 dCi trochę "słaby", a te CRDi nie wiem czy nie mają panewek...jak to będzie się sprawować po dużym przebiegu...
Sol-Wagon napisał(a):aaa zapomniałem jeszcze o innych usterkach TD: nieszczelności w dolocie, intercooler, przepływomierz, czujnik ciśnienia doładowania, zawór sterujący zmienną geometrią...a szkoda dalej wymieniać:)
porównuję z Octavią, bo tak mi jakoś się uroiło że taki 1.6 benzyna nie ma takowych problemów:)
bo co tam jest: przepustnica, lambda i świece...