Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2012 17:13

KarKoz napisał(a):A jaki komfort podróżowania... .

Niczym nie różniący się od innych samochodów :wink:
Danielo85
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danielo85 » 31.07.2012 17:21

W tym roku po raz pierwszy.

Toyota Corolla 1.4 D4D. 4 osoby na pokładzie. Środkowa Dalmacja. Ciekaw jestem jak się spisze.
festynek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) festynek1 » 31.07.2012 18:17

Ja byłem Peugeotem 407 sw 2,0 hdi spalanie 5,4 ropy
walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 31.07.2012 19:22

alessandro1977 napisał(a):
KarKoz napisał(a):A jaki komfort podróżowania... .

Niczym nie różniący się od innych samochodów :wink:

Od C5 tylko C6 jest lepszy w komforcie w tej klasie.
Swoją starą C5 zaliczyłem destynacje o wiele dalsze niż Cro i zawsze było super dla kierowcy i pasazerów.
Wiosną wybrałem się służbowo do Danii 1100 km Mondeo aktualnym (2011) i o matko !!. D.pa odpada po 400 km ze wzgl. na zawieszenie i fotele, choć auto ma też zalety np przestronność.
Ale to kwestia subiektywna, każdy ma inne gusta. Mi np. niemiecka szkoła projektowania samochodów Vw\Audi\Skoda i Ford zupełnie nie podchodzi pod wzgl. estetycznym i technicznym.
BMW i Mercedes to co innego.
Wiadomo, każdy chwali swoje, bo gdybyśmy nie chwalili, to trzeba by przyznać, ze się źle wybrało :)
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 31.07.2012 20:40

2010 RAB SEAT TOLEDO 2007
2011 RAB SEAT TOLEDO 2007
i 2012 będzie SEAT TOLEDO 2007
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2012 21:30

walczy napisał(a):Wiadomo, każdy chwali swoje

Oprócz mnie :wink:
$$
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) $$ » 01.08.2012 07:24

$$ napisał(a):Opel Insignia - firmowy leasing, nie martwię się naprawami - od tego jest ASO

Albo firmowy albo leasing na Twoją firmę...ja też mam samochód w leasingu operacyjnym ale na swoją firmę i koszty ponoszę ja...
Czyli masz po prostu służbowy samochód gdzie wszystkie koszty ponosi firma w której jesteś zatrudniony...
Jak wielu jednak - nie ma czym się chwalić ale myślałem, że Insignia to juz solidne auto...

Leasing za ,który płaci firma, w której pracuję. Mogę ew. z CAPSem napisać dla zrozumienia :P :D Koszt przeglądów ,drobnych napraw i usterek pokrywa firma leasingowa :) W każdym razie to nie ja się muszę martwić , to jest ten plus :) A co do Insigni ,nie moje więc nie ma się czym chwalić. A nawet mając Insignię ,też nie ma się czym chwalić - złomem?? Ten samochód ma tylko ładny wygląd, a reszta to Opel. Do zwykłego Passata B5 sprzed 8 lat się chowa pod względem jakości wykonania ,wytrzymałości podzespołów ,komfortu jazdy, a nawet spalania. Nawet nie ma o czym dyskutować :)

p.s. Darek1 - nieważne jakie cudo - ważne, że jeździ :D Najchętniej to bym Syrenką 104 pojechał do Chorwacji ,tyle że bym musiał z 2 wiatraczki w środku zamontować. Chociaż w 104 drzwi otwierają się do przodu ,to może i wiatraczki by były nie potrzebne :) I teraz wyobraź sobie miny tych co wymieniłeś, gdy byś ich wyprzedzał :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.08.2012 07:38

$$ napisał(a):
$$ napisał(a):Opel Insignia - firmowy leasing, nie martwię się naprawami - od tego jest ASO

Albo firmowy albo leasing na Twoją firmę...ja też mam samochód w leasingu operacyjnym ale na swoją firmę i koszty ponoszę ja...
Czyli masz po prostu służbowy samochód gdzie wszystkie koszty ponosi firma w której jesteś zatrudniony...
Jak wielu jednak - nie ma czym się chwalić ale myślałem, że Insignia to juz solidne auto...

Leasing za ,który płaci firma, w której pracuję. Mogę ew. z CAPSem napisać dla zrozumienia :P :D Koszt przeglądów ,drobnych napraw i usterek pokrywa firma leasingowa :) W każdym razie to nie ja się muszę martwić , to jest ten plus :) A co do Insigni ,nie moje więc nie ma się czym chwalić. A nawet mając Insignię ,też nie ma się czym chwalić - złomem?? Ten samochód ma tylko ładny wygląd, a reszta to Opel. Do zwykłego Passata B5 sprzed 8 lat się chowa pod względem jakości wykonania ,wytrzymałości podzespołów ,komfortu jazdy, a nawet spalania. Nawet nie ma o czym dyskutować :)

p.s. Darek1 - nieważne jakie cudo - ważne, że jeździ :D Najchętniej to bym Syrenką 104 pojechał do Chorwacji ,tyle że bym musiał z 2 wiatraczki w środku zamontować. Chociaż w 104 drzwi otwierają się do przodu ,to może i wiatraczki by były nie potrzebne :) I teraz wyobraź sobie miny tych co wymieniłeś, gdy byś ich wyprzedzał :D

Teraz się z Tobą zgodzę
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2012 11:45

$$ napisał(a):Koszt przeglądów ,drobnych napraw i usterek pokrywa firma leasingowa

To dobra jest ta firma leasingowa, dobroduszna wręcz bo zakładam, że chodzi o leasing operacyjny...jeżeli tak to nie znasz kolego funkcjonowania instytucji leasingu ale to już nie ten wątek :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 01.08.2012 11:55

$$ napisał(a):Koszt przeglądów ,drobnych napraw i usterek pokrywa firma leasingowa

To dobra jest ta firma leasingowa, dobroduszna wręcz bo zakładam, że chodzi o leasing operacyjny...jeżeli tak to nie znasz kolego funkcjonowania instytucji leasingu ale to już nie ten wątek :wink:

Ja też nie znam jakiejkolwiek instytucji leasingowej, która fundowałaby koszty napraw czy przeglądów. Koszty eksploatacji zwykle pokrywa leasingobiorca. Piszę zwykle ponieważ może rzeczywiście $$ znalazł jakiś wyjątek :wink:
Jeżeli tak to podrzuć co to za leasing. Myślę, że wielu z nas na tym skorzysta.

PS. Chyba, że rozmawiamy o "najmie długoterminowym", ale to też już inna bajka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2012 11:59

To jest wynajem długoterminowy, i nie jest tak, że naprawia tylko wymaga by serwisować w ASO a to jest różnica. A serwis jest wliczony w raty wynajmu. Taką firmą np jest Arval Lease, Car Fleet Managment i wiele innych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2012 12:17

Jeżeli tak to podrzuć co to za leasing. Myślę, że wielu z nas na tym skorzysta.

Ja na pewno, mimo, że wszelkie wydatki zaliczam do kosztu uzyskania przychodu :wink:
A serwis jest wliczony w raty wynajmu.

Jest taka mozliwość ale rata leasingowa wówczas jest potwornie wysoka a firma niewiele zyskuje na tym bo wydatków nie może wrzucić w koszty.
Jeżeli jak piszesz jest to wynajem długoterminowy to nie znam struktury funkcjonowania tej instytucji w szczegółach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2012 12:19

Coś za coś
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 01.08.2012 12:28

alessandro1977 napisał(a):Jeżeli jak piszesz jest to wynajem długoterminowy to nie znam struktury funkcjonowania tej instytucji w szczegółach.

To płatna usługa, której zakres w skrócie jest opisany tutaj

To przykładowy link - żadna reklama :wink:
pawel1899
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1899 » 01.08.2012 18:32

A ja mam pytanie z innej beczki.
Czy ktos z uzytkownikow forum jechal do Chorwacji obnizonym samochodem? Mam dosyc nisko posadzony swoj samochod i sie zastanawiam czy podroz nie spowoduje u mnie palpitacji serca.
Samochod sluzy jako weekendowy dupowoz, wiec do jezdzenia po 200 km miesiecznie nie przeszkadza mi to, natomiast jak mam w ciagu tygodnia zrobic okolo 4000 km to juz sie troche boje. Raz samochodem jechalem przez polske i nie powiem zeby bylo milo jak po wpadnieciu w koleiny szly za mna iskry. Glownie chodzi mi o drogi za granica, planuje jechac przez Niemcy, Austrie i Slowenie, glownie autostrady, nie chce jechac przez Polske.
Co innego jakbysmy mieli A1 z polnocy, az na poludnie, wtedy to by bylo milo, ale coz...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 218
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone