Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.06.2012 16:25

Hrvatski mačka napisał(a):widzę że komuś przeszkadzała nasza rozmowa na bardzo ciekawy temat :sm:

Temat może i ciekawy ale forma nie ta.

bieder1 napisał(a):no widzę że admin sprząta
w zasadzie wyciął pół dyskusji - jakiś bezsens

Wycięta została w całości. Na to że w trakcie Kolega powyżej zdążył zacytować usunięte posty nic nie poradzę.

slawek73 napisał(a):Admin, ale dlaczego "mój" czyżbyś nie lubił benzyny..... :o.Natomiast 10h to wydaje mi się realne przy normalnej autostradowej prędkości z tym że tylko po autostradzie i z południa Polski. Bo przez 86-kę to już ciężej by było, choć ja jadąc przez nią wyjechałem o 11 w nocy i byłem koło Trogiru koło 12 w poludnie, nie śpiesząc się jakoś specjalnie przy tym, dodakowo z ok 1h stałem w korkach.

Przepraszam. Niestety Twój post padł ofiarą postów pomiędzy którymi się znajdował. Dyskusja została wycięta na zasadzie "od postu do końca tematu". Wycinanie selektywne to czasem oddzielanie cukru od soli a i tak jest krzyk dlaczego mój został usunięty a jego nie. Jedyne co to jeszcze raz mogę przeprosić wszystkich poszkodowanych i prosić na przyszłość o zachowanie kultury budując wypowiedzi.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.06.2012 16:33

Kłaniam się nisko Adminie i dziękuję :) kawał dobrej roboty i nie jest tzw szydera :) zdecydowane działanie jak najbardziej potrzebne.
slawek73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek73 » 13.06.2012 16:39

Rysio napisał(a):
Hrvatski mačka napisał(a):widzę że komuś przeszkadzała nasza rozmowa na bardzo ciekawy temat :sm:

Temat może i ciekawy ale forma nie ta.

bieder1 napisał(a):no widzę że admin sprząta
w zasadzie wyciął pół dyskusji - jakiś bezsens

Wycięta została w całości. Na to że w trakcie Kolega powyżej zdążył zacytować usunięte posty nic nie poradzę.

slawek73 napisał(a):Admin, ale dlaczego "mój" czyżbyś nie lubił benzyny..... :o.Natomiast 10h to wydaje mi się realne przy normalnej autostradowej prędkości z tym że tylko po autostradzie i z południa Polski. Bo przez 86-kę to już ciężej by było, choć ja jadąc przez nią wyjechałem o 11 w nocy i byłem koło Trogiru koło 12 w poludnie, nie śpiesząc się jakoś specjalnie przy tym, dodakowo z ok 1h stałem w korkach.

Przepraszam. Niestety Twój post padł ofiarą postów pomiędzy którymi się znajdował. Dyskusja została wycięta na zasadzie "od postu do końca tematu". Wycinanie selektywne to czasem oddzielanie cukru od soli a i tak jest krzyk dlaczego mój został usunięty a jego nie. Jedyne co to jeszcze raz mogę przeprosić wszystkich poszkodowanych i prosić na przyszłość o zachowanie kultury budując wypowiedzi.

Nie no spoko, żartuję i rozumiem, bo wymiana zdań, szczególnie dwóch panów była żałosna :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.06.2012 16:50

Dziękuję za zrozumienie :wink:
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 14.06.2012 09:51

guniak napisał(a):No dla mnie dalej 10 h jest nie realne.Oczywiście prędkość w granicach dopuszczalnych ,czyli bez odrywania kół od jezdni.Ja jade w dzień i przybywam nad ranem.W mieście 60km/h ,autostrada 140 km/h.Około 6 postojów (2x lpg + kanapki ,kawa ,siku ,winiety)

Ja w ubiegłe wakacje ponad 1000 km (na Pag) zrobiłem w 10,5 h.
Cały czas jazda zgodnie z przepisami, w nocy. Winiety kupione w Polsce. 2 postoje po drodze na tankowanie + 1 na kawkę z rana.
Droga z maksymalnym wykorzystaniem autostrad - bardzo komfortowo i bezproblemowo mi się jechało.
Hrvatski mačka
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hrvatski mačka » 14.06.2012 10:08

wielu osobom na tym forum nie przetlumaczysz tego że można w taki bezpieczny-bezkonfliktowy sposob pokonać drogę z PL do Cro,jak ktoś woli tłuc się autostradą w ciągu dnia w duzym ruchu i upale to już jest jego prywatna sprawa :sm:
Hrvatski mačka
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hrvatski mačka » 14.06.2012 10:23

tu na tym forum znalazlem bardzo ciekawy filmik,pokazuje on w jakim czasie jaką można pokonać odległość,miłego ogladania

slawek73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek73 » 14.06.2012 12:45

Ja się tak naprawdę zastanawiam jak wy liczycie tą trasę przejazdu, czy całkowity czas podróży od startu do momentu przybycia, czy tylko i wyłącznie czas jazdy bez stopów?? Ja osobiście liczę go pierwszą metodą, co do filmiku czas podróży moim sposobem wychodzi na ok 13h, a czas jazdy 10h. Natomiast ten pan za kółkiem widzę że lubi ciągłe/częste przebywanie na lewym pasie bez wyraźnej przyczyny. Ja nie wiem czy nie można normalnie wyprzedzić i spokojnie zjechać na prawy, normalnie za przeproszeniem"w kurw" mnie tacy kierowcy-władcy dróg.Podobnie jak jego wyprzedzanki na ciągłych, szczerze to nie jestem jakimś typem czepialskim, wielokrotnie spływa po mnie wiele rzeczy które irytują większość, ale gostkowi na filmie to chyba się wydaje że droga należy tylko do niego :? . A tak w kwestii spalania filmek też moim zdaniem obala trochę teorię super oszczędnych dieseli, domniemam że jest to 180-io konna jednostka składana u nas. Gość jechał głownie po autostradzie z prędkościami wydaje mi się podobnymi do moich 130-170(czasem ciut szybciej,ale słownie na krótkich dystansikach) i średnie spalanie klekota wyszło mu 7.9, gdyby to miało 4x4 to podejrzewam że z 0.7-1l trzeba było by dołożyć( u mnie w benzynie wyszło 8.4l ).Oczywiście 3-y litorwy dizelek lub jednostki wysokopręzne innych producentów mogą byc troszkę oszczędniejsze,ale cudów nie ma. Dlatego takie spalanie nie wydaje mi się to żadną rewelacją, niestety gdy w grę wchodzą ciut większe prędkości, opory powietrza etc, to prawie każde auto swoje musi wziąść, dlatego opowieści co niektórych ludzi mówiących że jeżdżą dynamicznie, oszczędnie i palą pomiędzy 5-6l traktuję z przymrużeniem oka. Tak na koniec oglądając ten filmek przypomniała mi się zeszłoroczna podróz i odżyły wspomnienia, byłem pierwszy raz, szczerze wcześniej zjechałem prawie całą Europę, ale muszę przyznać że Chorwacja ma coś w sobie, jakiś urok, krajobraz górsko-morski i te tysiące wysepek wywołują naprawdę fajne wrażenia :wink:
piti-ski
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piti-ski » 14.06.2012 18:39

Rzeczywiście miło się ogląda, ale można tak podróżować jak się jedzie wyłącznie autostradami. Ja na pokonanie samego odcinka Łapy(podlaskie)- Barwinek potrzebuję ok 8-9 godzin :( Tak więc jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2012 18:48

Hrvatski mačka napisał(a):wielu osobom na tym forum nie przetlumaczysz tego że można w taki bezpieczny-bezkonfliktowy sposob pokonać drogę z PL do Cro,jak ktoś woli tłuc się autostradą w ciągu dnia w duzym ruchu i upale to już jest jego prywatna sprawa :sm:

Można wyjechać w ciągu tygodnia rano i spokojnie dojechać na dwa razy.
bogge
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogge » 14.06.2012 18:51

Panie i Panowie,

Jadę już za 16 dni :oczko_usmiech: i nie omieszkam opisać dokładnie ile mi zajęła podróż. Wykasuję wskazania komputera, zatankuję pod korek, zachowam rachunki za paliwo i zliczę wszystkie koszty publikując je tutaj - sam jestem ciekaw ile mi zajmie przejechanie tych 1400 kilometrów ;-)

Pozdrawiam
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 16.06.2012 14:13

http://goo.gl/maps/7JcW
Ja nie mogę oszukać matematyki,z google mam16 h,ale myśle że bedzie 17h
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 17.06.2012 11:34

guniak
wychodzi ci więcej czasu bo przez Chorwację nie jedziesz autostradą.
Właśnie czemu?? oszczędności na kunach :D ?
Ja też jade do Tucepi ale troszke inną trasą (nie mówie że idealną):
http://goo.gl/maps/MduR

mnie z googla wychodzi ponad 14 godzin...
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 17.06.2012 11:55

Wyjazd za 10 min :D ,a czy atostradą do końca to się jeszcze zobaczy,boczna droga jest zajefajna,widoki,nad ranem spokój,tak ze 150 zl w kieszeni i 1,5 -2 h w plecy,zobacze jak się wyrobie .Nie chcę przyjechać na 6 rano
leszek0250
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek0250 » 19.06.2012 22:53

6 lipca jedziemy karawaną trasa Opole -Vinisce
5 aut
z góry przepraszam za blokowanie prawego pasa :)
wyjazd ok 20:00 spod Opola z objazdem Słowenii przez Węgry
planujemy ok 12:00 przybyć na miejsce
karawana na opolskich blachach
srebrne A4, srebrne signum,srebrny Focus, grafitowe C30 i granatowa Lybra

jedziemy tak http://goo.gl/maps/C2cj
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 206
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone