napisał(a) auto_gt » 25.05.2012 19:55
bluesman napisał(a):W tej chwili Toyota Verso 1,6 2011r (kupiona 2012), przejechane 2000km początkowo byłem przerażony spalaniem na krótkich trasach rzędu 8,4. Dopiero zrobiwszy trasę 640km komputer pokazał mi 6.7l nie bardzo w to wierzyłem ale po trasie natychmiast dotankowałem auto (metoda pod korek) i weszło mi 43l czyli zostało 17 komputer prawdę pokazał
nie jest to spalanie katalogowe ale całkiem nieźle
W związku z tym, że poprzednie auto Toyota Avensis sedan 1,6(2000r) paliło w trasie rzeczywiste 6,3-6,4, a z dwoma rowerami na dachu i box-em z pewnością dużo więcej teraz wioząc rowery na haku z tyłu auta z pewnością będę do przodu na paliwie
Witaj Bluesmen , Tak dla porównania , rok temu kupiłem Espace 4 1,9 dci z oferty Peugeot gwarantowany , 2006 r . Pojechałem do Włoch , w jedną stronę 2200 km wskazania : 6,6 L , powrót 6,7 L prędkośc autostrada - tempomat na 135 km / h non stop , w ograniczeniach i tunelach oczywiście wolniej ,a i korek sie zaliczyło mały ,
Co sprawia że jak na auto 1,8 T to wynik zadowalający ,dodam ,że poprzednia Multipla więcej mi paliła ....autostrada 8,5 L ???
Oczywiśćie jadę Espace 4 1,9 dci - kto jeszcze jedzie takim ?