hrvatzpolski napisał(a):Witam wszystkich! Tak więc i ja się pochwalę przez 2 poprzednie lata bywałem w Chorwacji Seatem Cordobą 1,4 2004r. jeździliśmy w 5 osób w tym roku, wybieram się 19 lipca, zamierzam jechać Fiatem pandą:D silnik podstawa 1,1 54KM ale jedziemy w dwie osoby. Wychodzę z założenia że skoro samochód daje sobie radę na Polskich, jakże trudnych drogach, to po za granicami kraju tym bardziej da sobie radę. Spalanie ma dość dobre przy pełnym załadunku ok. 5,7 l/100km tak że myślę że poradzi sobie mój pandolot. Zamierzam Jechać trasą na Zwardoń-Graz-maribor-macelej-karlowac do okolic trogiru, Marina.
Do zobaczenia na trasie może będzie okazja do poznania kogoś z forumowiczów w drodze do Chorwacji. Pzdr
darek1 napisał(a):hrvatzpolski napisał(a):Witam wszystkich! Tak więc i ja się pochwalę przez 2 poprzednie lata bywałem w Chorwacji Seatem Cordobą 1,4 2004r. jeździliśmy w 5 osób w tym roku, wybieram się 19 lipca, zamierzam jechać Fiatem pandą:D silnik podstawa 1,1 54KM ale jedziemy w dwie osoby. Wychodzę z założenia że skoro samochód daje sobie radę na Polskich, jakże trudnych drogach, to po za granicami kraju tym bardziej da sobie radę. Spalanie ma dość dobre przy pełnym załadunku ok. 5,7 l/100km tak że myślę że poradzi sobie mój pandolot. Zamierzam Jechać trasą na Zwardoń-Graz-maribor-macelej-karlowac do okolic trogiru, Marina.
Do zobaczenia na trasie może będzie okazja do poznania kogoś z forumowiczów w drodze do Chorwacji. Pzdr
Dacie radę. Myślę, że przy silniku 1.1 zużycie paliwa będzie jeszcze mniejsze.
romman napisał(a):darek1 napisał(a):hrvatzpolski napisał(a):Witam wszystkich! Tak więc i ja się pochwalę przez 2 poprzednie lata bywałem w Chorwacji Seatem Cordobą 1,4 2004r. jeździliśmy w 5 osób w tym roku, wybieram się 19 lipca, zamierzam jechać Fiatem pandą:D silnik podstawa 1,1 54KM ale jedziemy w dwie osoby. Wychodzę z założenia że skoro samochód daje sobie radę na Polskich, jakże trudnych drogach, to po za granicami kraju tym bardziej da sobie radę. Spalanie ma dość dobre przy pełnym załadunku ok. 5,7 l/100km tak że myślę że poradzi sobie mój pandolot. Zamierzam Jechać trasą na Zwardoń-Graz-maribor-macelej-karlowac do okolic trogiru, Marina.
Dacie radę. Myślę, że przy silniku 1.1 zużycie paliwa będzie jeszcze mniejsze.
Przy prędkościach autostradowych może spalić więcej. Żeby się nie rozczarować, szacowałbym zużycie koło 7 l/100
razpol napisał(a):Spoglądając pobieżnie na Wasze auta zastanawiam się czy moją Hondą Civic '99 1.4 16V nie wybrać się jednak nad Bałtyk.... Choć z drugiej strony dwa razy już dała radę póki co..