Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
PavveL
Croentuzjasta
multipla

Nieprzeczytany postnapisał(a) PavveL » 10.03.2012 22:47

Ja też niedawno próbowałem się przekonać do multipli. Że taka oryginalna, że ma oczy jak delfin, że w ogóle fajna. Ale jak zobaczyłem wnętrze...
(zdjęcia pożyczone z jakiejś aukcji)
.
Obrazek
.
Obrazek
.
jakbym miał się patrzeć dzień w dzień na tą blachę na wewnętrznym wykończeniu drzwi, na te wielkie zaślepki, na tą pokraczną deskę rozdzielczą i tą farelkę na środku deski... napiszę delikatnie: nie jest w moim typie, zdecydowanie nie. Dostawcze samochody mają ładniej wykończone wnętrze.
walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 11.03.2012 07:50

A ja bym mógł na to wnętrze patrzeć, wspaniałe szaleństwo :hearts:
Za wikipedią:
"W roku 1999 Multipla znalazła się jako eksponat na wystawie Different Roads w Muzeum Sztuki Współczesnej w Nowym Jorku.
Według listy 50 najgorszych samochodów wszech czasów gazety Time, Fiat Multipla jest najgorszym modelem samochodu wyprodukowanym w 1998 roku."
Czyli wzbudza kontrowersje - o to chodzi w sztuce.
Ja Multipli (zwanej Mućką przez mojego syna) niestety nigdy nie miałem i mieć nie będę, ponieważ nie było tam nigdy oferowanej automatycznej skrzyni biegów, a żadna siła mnie do manualnej nie przekona (choć używałem manuali przez kilkanaście lat).
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 11.03.2012 09:01

Powiem tak:

Koncern Citroen nazywając swoje samochody "Picasso" troszkę się pomylił, choć "francuzy" są dziwacznymi autami to multipla kładzie je na łopatki i dodatek "picasso" do nazwy auta w zupełności pasuje do Fiata Multipla... Picasso

:roll: :roll:
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 11.03.2012 11:53

ja polecam mondeo kombi, po złożeniu tylnych siedzeń spanie 200x110 mm ;)
dargry
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dargry » 11.03.2012 12:26

walczy napisał(a):A ja bym mógł na to wnętrze patrzeć, wspaniałe szaleństwo :hearts:
Za wikipedią:
"W roku 1999 Multipla znalazła się jako eksponat na wystawie Different Roads w Muzeum Sztuki Współczesnej w Nowym Jorku.
Według listy 50 najgorszych samochodów wszech czasów gazety Time, Fiat Multipla jest najgorszym modelem samochodu wyprodukowanym w 1998 roku."
.

Jednemu się podoba, innemu nie, ale jedno jest pewne, rzadko kto przejdzie obok niej obojętnie. Niestety, na drogach jest mnóstwo aut które gdyby nie znaczek na masce nie byłyby do zidentyfikowania. Poza tym, wjeżdżasz na parking i stoją 4 srebrne Focusy ( nic nie ujmując autku, bo jest na prawdę dobre ), pokażcie mi 4 Mućki stojące na jednej ulicy - chyba, że jest właśnie zlot.
Nie ważne, może się spotkamy gdzieś w CRO, to będzie roztrząsać wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.
Dajmy się wypowiedzieć innym czym chcą do tej jakże pięknej Chorwacji pojechać.
Pozdrawiam wszystkich w ten piękny wiosenny dzień.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.03.2012 12:47

dargry napisał(a):pokażcie mi 4 Mućki stojące na jednej ulicy

Potwory w przyrodzie nie występują stadnie :wink:
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 11.03.2012 12:49

Rysio napisał(a):

Żółta kartka dla moda za prowokację do sprzeczki :wink:
zxcvbn
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zxcvbn » 11.03.2012 12:50

2010 a4 cabrio 6.5l/100km
2012 chrysler town and country 15l/100km w dwie rodziny...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.03.2012 13:06

telepol napisał(a):
Rysio napisał(a):

E tam, Kwazimodo był postacią pozytywną :wink:
dargry
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dargry » 11.03.2012 15:27

Rysio napisał(a):
telepol napisał(a):
Rysio napisał(a):

E tam, Kwazimodo był postacią pozytywną :wink:

A Tofik kabaretu Ani Mru Mru...
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 11.03.2012 17:20

PETERENZO napisał(a):
dargry napisał(a):A ja właśnie zacząłem się rozglądać za Multiplą, może się uda zakupić...

W pewnym okresie bardzo chciałem kupić ten samochód. Wg mnie jest niesamowicie oryginalny, a przez to piękny. Niestety moja żona nie podzielała mojego odczucia w tym temacie i finalnie kupiliśmy Tourana.
Ale każdemu polecam to autko. Jeżeli będzie w dobrym stanie to bankowo odwdzięczy się funkcjonalnością i wygodą. Poza tym coraz więcej ludzi się za nimi ogląda. Za kilka lat będą tak samo oryginalne jak garbusy - zobaczycie.

Multipla to garbusowi nawet do pięt nie sięga.
Wcale się nie dziwię żonie,ja tam piękna w nim nie widzę.
raf81
Odkrywca
Re: multipla

Nieprzeczytany postnapisał(a) raf81 » 11.03.2012 21:45

PavveL napisał(a):.
jakbym miał się patrzeć dzień w dzień na tą blachę na wewnętrznym wykończeniu drzwi, na te wielkie zaślepki, na tą pokraczną deskę rozdzielczą i tą farelkę na środku deski... napiszę delikatnie: nie jest w moim typie, zdecydowanie nie. Dostawcze samochody mają ładniej wykończone wnętrze.

Heeee dobre " farelkę " hihihihi
dargry
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dargry » 12.03.2012 09:11

Mam pytanie do wszystkich którzy się tak negatywnie wypowiadają o Multipli - wyobraźcie sobie taką sytuację, poznajecie dziewczynę, podoba Wam się jak cholera (przepraszam za wulgaryzm), spotykacie się z nią, bo jest dla Was najpiękniejsza.
I któregoś dnia, powiedzmy na jakiejś imprezie, obcy gościu mówi do Was " skąd wytrzasnąłeś taki "pasztet", krzywe zęby, krzywe nogi, zezowata i piegowata i jedzie jej z ust".
Jak się wtedy poczujecie?
Dla jednego ten zez to będą światła w Multipli, dla innego w Golfie, a jeszcze dla kogoś np. w Garbusie. Innemu smród z ust będzie smrodem spalanego przez silnik gazu.
Kilka lat temu Chrysler Sebring cabrio został uznany przez jakieś amerykańskie pismo moto za najbrzydsze cabrio w historii motoryzacji. Ilu z Was chciałoby go mieć?
Niefajnie jest obrzucać błotem czyjś wybór, jeśli jemu się podoba, Jego święte prawo.
I nie piszę tego w obronie właścicieli Mućki, a właścicieli wszystkich aut. Każde ma swoje wady, złe strony czy niedoróbki. Ale dla nas są najfajniejsze bo nasze. I uszanujmy to.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 12.03.2012 09:46

dargry napisał(a):I nie piszę tego w obronie właścicieli Mućki, a właścicieli wszystkich aut. Każde ma swoje wady, złe strony czy niedoróbki. Ale dla nas są najfajniejsze bo nasze. I uszanujmy to.

Niestety jak widać niektórzy nie potrafią. Lepiej kogoś zdeptać i jego auto nazwać potworem, bo może myśleć inaczej...
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 12.03.2012 09:49

Rysio napisał(a):

I co jeszcze się dowiemy o tym aucie i właścicielach szanowny moderatorze? Może jeszcze parę tekstów w stylu, że ten "potwór" to auto dla "Rumunów", którzy latają z "bobrami" po plaży.
Jak zwykle wyważona i stosowna wypowiedź tego moda 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 184
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone