I ja:)
2009 - NISSAN Primera 2.0 TD
2010 - Peugeot 307 1.6 16v + LPG
2011 - Peugeot 307 1.6 16v + LPG
slawek66 napisał(a):MoldeR napisał(a): 1.6 16v + LPG
napisz cos wiecej na temat wspolpracy tego silnika z gazem
coraz wieksza mam ochote zagazowac picasso
MoldeR napisał(a):slawek66 napisał(a):MoldeR napisał(a): 1.6 16v + LPG
napisz cos wiecej na temat wspolpracy tego silnika z gazem
coraz wieksza mam ochote zagazowac picasso
Posiadam instalacje V-TEC-a i wtryski omvl\reg fast. Ogólnie jestem z instalacji bardzo zadowolony. Silnik zarówno na benzynie jak i gazie pracuje ok a co najważniejsze obroty nie falują jak w starszych instalacjach. Spalanie utrzymuje się na poziomie 7,5-10 litrów w zależności od stylu jazdy. Przy lokalnym "kręceniu" i prędkościach ok 120km/h wychodzi ok 9 litów ( w drodze do Cro 9-10 litrów ale obciążenie znaczne i prędkości wyższe:-) ). Ogólnie polecam założenie zrobiłem już na niej ok. 60tkm i wszystko ok. Wcześniej też śmigałem na benz, i założenia instalacji nie żałuję. Najważniejsze to profesjonalny montaż i regularny serwis a autko będzie śmigać;)
Pepe12345 napisał(a):2006- Honda Civic 3D (2002) Włochy - zero problemów
2007- Honda Civic 3D (2002) CRO - zero probelmów
2009- Honda Civic 3D (2002) CRO - zero problemów
2010- Honda Civic 5D Sport (2010) CRO- zero problemów
W międzyczasie parę (?) razy "niewakacyjnie" we Włoszech, AT, Niemczech.
Honda to Honda. Obecnie użytkuję już 3 sztukę. Wszystkie miałem od nowości z salonu PL i nigdy żadne z tych autek nie wywinęło mi fikoła na drodze. Nigdy nawet w żadnym nie miałem awarii. No raz dziwny przypadek na Węgrzech - po zalaniu paliwkiem 102 oktany- zaświeciła mi się kontrolka "check engine", ale po wyzerowaniu komputera (wyjęcie bezpiecznika) i zmianie paliwa w Cro na 95 - wszystko wróciło do normy. Obecnie- najnowszy model 5D Sport w kolorze Black Pearl 1.8 140KM.
I weź tu nie kupuj japończyka... ja już chyba innego auta nie kupię. Uzależniłem się