Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 22.02.2011 11:13

Dobre pytanie :) 8)

Jestem już na cro.pl ... zdawać by się mogło, że tygodni kilka :wink: ...
(prawie tyle, co ten wątek :lol: )

Jak dotąd ten temat mnie nie interesował.
Bo jakim autkiem do cro ... wiadomo !
W naszym przypadku - swoim :!:

Ale od ubiegłego roku ta pewność siebie :wink: powoli nas opuszcza.
Bo od początku naszych wyjazdów do Chorwacji (od 2002 r.) autko jest to samo.
I tym razem ... już nie pojedzie.

Nie ważne, jakim autem (nowym!) pojedziemy.
Ważne, że niestety MUSIMY pojechać już innym ... .

Hm ... jakim autkiem do cro?

Dobre pytanie :) 8)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 22.02.2011 11:57

No to nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć owocnego szukania nowego autka :)
Powodzenia :)
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 22.02.2011 11:58

Odpowiedź wydawała by się prosta:
a) pewnym - nie chcę się zastanawiać czy dojadę do celu lub gdzie samochód odmówi posłuszeństwa, co najwyżej mogę się zastanawiać o której godzinie będę na miejscu
b) wygodnym - zazwyczaj spędzamy w nim wtedy powyżej 10 godz. w trasie (zakładając że ktoś jedzie "na raz")
Reszta to kwestia indywidualna w końcu chodzi o to aby cieszyć się i korzystać z urlopu a samochód ma nam w tym pomóc, czytaj dowieść nas do celu (nie koniecznie bezpiecznie bo na to ma również wpływ kierowca).
Wszystkim wybierającym się do Cro bezpiecznej podróży bo to chyba najważniejsze :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.02.2011 11:59

W ptzypadku, kiedy ma być w Rodzinie 5-8 lat i nie za duże przebiegi, to demo, ekspozycyjne lyb nowe z wyprzedaży rocznika...
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 22.02.2011 12:10

m@rek napisał(a):Odpowiedź wydawała by się prosta:
a) pewnym - nie chcę się zastanawiać czy dojadę do celu lub gdzie samochód odmówi posłuszeństwa, co najwyżej mogę się zastanawiać o której godzinie będę na miejscu

Tylko czy którekolwiek, stare czy nowe, daje tą 100% pewność? Zdecydowanie NIE...niestety. Przez te kilka lat podróży widziałam stojące na poboczach takie fury, że aż oddech się traciło (z zachwytu oczywiście), a te starsze bez problemu docierały do celu.
Chyba na tą ''pewność auta" to recepty nie ma.
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 22.02.2011 12:24

Ja im nowsze auto posiadam, to wydaje mi się że jest ono bardziej awaryjne od tych starszych które już miałem ;-)
2009 - Scenic II
2010 - Scenic II
2011 - Zafira B - jak się zdecydujemy na wyjazd.
Bo narazie planujemy spływ kajakowy na mazurach, a Cro jest alternatywą w przypadku gdyby u nas zapowiadali kiepską pogodę.
Ostatnio edytowano 23.02.2011 14:03 przez Jacek_Do, łącznie edytowano 1 raz
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 22.02.2011 12:27

To już lepiej szukaj miejsca w Chorwacji :twisted:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.02.2011 12:28

Jacek_Do napisał(a):Bo narazie planujemy spływ kajakowy na mazórach, a Cro jest alternatywą w przypadku gdyby u nas zapowiadali kiepską pogodę.

Kiedy planujesz ten spływ, na Mazurach często bywam, po jeziorach kajakiem pływam
Walk3r
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walk3r » 22.02.2011 18:01

Nowe auta są bardziej awaryjne, bo mają za dużo elektroniki, która się psuje od byle kurzu. Sondy, czujniki, itp.

Jadę Hondą Civic VI z 1995r. która działa jak marzenie. Szerokości.
didik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) didik » 22.02.2011 18:11

[quote="Walk3r"]Nowe auta są bardziej awaryjne, bo mają za dużo elektroniki, która się psuje od byle kurzu. Sondy, czujniki, itp.

Mądre słowa to i miło poczytać. 8O
krzysztofs
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysztofs » 22.02.2011 19:59

m@rek napisał(a):a) pewnym - nie chcę się zastanawiać czy dojadę do celu lub gdzie samochód odmówi posłuszeństwa, co najwyżej mogę się zastanawiać o której godzinie będę na miejscu
b) wygodnym - zazwyczaj spędzamy w nim wtedy powyżej 10 godz. w trasie

Ja bym dodał jeszcze punkt:
c) Szybkim. :) by sama podróż była przyjemnością.

W zeszłym roku byłem pierwszy raz w Cro. Pojechałem starym Nissanem Primerą 1.6. 100 bardzo zmęczonych kucyków + pełny bagażnik i 4 osoby na pokładzie, bez klimy i... Zakochałem się w tamtejszych drogach. Jechałem do Dubrownika bez planowania trasy - na GPS z wyłączoną opcją autostrad, przez Plitwickie Jeziora. Przez góry, górki i pustkowia po praktycznie opustoszałych drogach.
Dobrych drogach, o dziwo.
Wszędzie pełno zakrętów. Czysta przyjemność, gdyby tylko samochód pozwolił na nią w pełni... No cóż, Chorwaci wyprzedzali mnie na zawijasach :) z zadowolonymi minami.

Jeśli ktoś lubi podróżować, a nie tylko dojechać z punktu A do B by pomoczyć się w ciepłej wodzie, to powinien pomyśleć o w miarę mocnym samochodzie.
Ja chyba zostałem Cromaniakiem, bo na tegoroczny wyjazd specjalnie kupiłem nowe autko.

Pozdro
Walk3r
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walk3r » 22.02.2011 20:33

krzysztofs napisał(a):Ja chyba zostałem Cromaniakiem, bo na tegoroczny wyjazd specjalnie kupiłem nowe autko.
Pozdro

No to czas się pochwalić. O tym jest ten temat.
krzysztofs
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysztofs » 22.02.2011 20:42

Walk3r napisał(a):
krzysztofs napisał(a):Ja chyba zostałem Cromaniakiem, bo na tegoroczny wyjazd specjalnie kupiłem nowe autko.
Pozdro

No to czas się pochwalić. O tym jest ten temat.

Chwalić, to za bardzo nie ma czym. Zwykły Mitsubishi Lancer, tyle, że nowy, z klimą i fajnie wchodzi w zakręty. Sęk w tym, że nie pomyślał bym o nowym autku gdyby nie Chorwacja :)
Użytkownik usunięty
;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.02.2011 13:32

Do 2009 pomykałem Volvo v40 2.0 benzyna z 1996 roku bezawaryjnie zrobiłem 100.000 teraz śmigam Volvo v50 disel z 2008 roku i nie mam zaufania do aut nafaszerowanych elektroniką 8) Bez Assistance się nie ruszam :lol:
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 23.02.2011 13:57

m@rek napisał(a):a) pewnym - nie chcę się zastanawiać czy dojadę do celu lub gdzie samochód odmówi posłuszeństwa, co najwyżej mogę się zastanawiać o której godzinie będę na miejscu
b) wygodnym - zazwyczaj spędzamy w nim wtedy powyżej 10 godz. w trasie (zakładając że ktoś jedzie "na raz")

Racja zapomniałem dodać:
c) stary czy nowy, pewny czy nie - Assistance to podstawa :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 155
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone