napisał(a) PETERENZO » 13.09.2010 15:26
jasio napisał(a):Aldonka napisał(a):PETERENZO że tak pozwolę sobie tutaj zapytać. Zadowolony jesteś z Tourana tak ogólnie, pomijając trasę do Cro (choć to niewątpliwy test)? Bo właśnie się przymierzam do owych 4 kółek.
Na pewno jest zadowolony , kupuj śmiało
Zadowolenie to kwestia bardzo subiektywna. Ja jestem jak najbardziej, ale kupiłem samochód od zaufanego kolegi - jego prywatny. Znam historię dlatego byłem za to pewny.
Samochodzik jest bardzo wygodny i pojemny - pierwszy raz jechałem bez boxu na dachu z moją 4-ro osobową rodziną.
Na wąskich, chorwackich uliczkach ujawnił się jadnak jeden mankament. Ma dość kiepską widoczność. Ja jestem do tego dość niski i uwielbiam nisko siedzieć w samochodzie dlatego siedzenie mam opuszczone do minimum. Do tego trzeba się przyzwyczaić, a po teście na Sv. Jure poprostu nauczyć. Ja mimo, iż wyczułem już odległości, jednak czasami muszę sprawdzić dwa razy zanim gdzieś się wcisnę.
To również nie jest samochód do miasta. Jak ktoś będzie Ci opowiadał, że pali mu 5l to możesz zwyczajnie się zaśmiać. Spalanie waha się między 6 (max ekonomiczna jazda poza miastem), a nawet 10l jeżeli masz ciężką nogę (w cyklu mieszanym). Ja na trasie PL-CRO-PL i około 1000km na miejscu uzyskałem średnią około 7l.
Ale auto godne polecenia. Prowadzi się świetnie i daje dużo satysfakcji z rozmiarów i pojemności.