Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
tabasa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tabasa » 17.08.2010 09:25

gienia napisał(a):my byliśmy 2 razy w Cro samochodem Daewoo Tico i nigdy nas nie zawiodło;) a niektórzy Polacy patrzyli z niedowierzaniem, kiedy jechaliśmy przez chorwackie autostrady :P
przyznam się, że spotkaliśmy sie raz z sytuacją, kiedy robiono nam zdjęcia podczas jazdy :P ...
:lol: :lol: :lol: 'maluchami' nagminnie jeździło się na wakacje w 4 osoby 'za granicę' :lol: :lol: :lol:

agnieszka-bg napisał(a):Pończochy się nie sprawdziły...
sprawdzały się te z lat 80-tych tylko :lol:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 17.08.2010 09:48

gienia napisał(a):my byliśmy 2 razy w Cro samochodem Daewoo Tico i nigdy nas nie zawiodło;) a niektórzy Polacy patrzyli z niedowierzaniem, kiedy jechaliśmy przez chorwackie autostrady :P
przyznam się, że spotkaliśmy sie raz z sytuacją, kiedy robiono nam zdjęcia podczas jazdy :P ...

tabasa napisał(a)::lol: :lol: :lol: 'maluchami' nagminnie jeździło się na wakacje w 4 osoby 'za granicę' :lol: :lol: :lol:

Mój znajomy miał bardzo ciekawe doświadczenie. Otóż, niezłych parę lat temu wybrał się maluchem do Hiszpanii, robiąc przy okazji niezły objazd Europy. Przejechał przez Niemcy, Holandię, Belgię i Francję. Do Hiszpanii nie dotarł ponieważ w Paryżu ukradli mu maluszka podczas gdy on z małżonką wybrał się na wieczorny spacer.
Zdażenie wręcz niewyobrażalne, ale dowodzi jednego, tym samochodem dało się podróżować wszędzie.
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 17.08.2010 21:26

Pamiętam jak z rodzicami jeździłem Ładą 2107 potocznie zwaną Żiguli do Bułgarii. Były to lata '80 więc ciężkie czasu jeśli chodzi o paliwo i tato założył w miejscu gdzie było koło zapasowe dodatkowy bak, także w sumie wchodziło około 100 l benzyny. Pamiętam bagażnik stelażowy na dachu (osobiście śmiać mi się teraz chce jak niektórzy kręcą głową z niesmakiem na nowoczesne box -y że mają za duży opór powietrza). Ale zawsze się dojechało i bez problemu wróciło.

pozdrawiam
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 17.08.2010 21:43

telepol
Tak zgadza się. Dodam, że jak czytam forum to nic tylko dizel ale ... życie weryfikuje jak dotąd zawsze jedzie ze mną jakaś "ropa" ... co rok inna i nie paali w cale tak mało (5 - 6l jak TU czytam) jak się okazuje 6 - 7 to pali... ale moja Hania.
badtom
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) badtom » 20.08.2010 21:08

Witam wszystkich!
To nasz pierwszy wyjazd do Cro, autko: Ki(j)a-nka Cee'd, oczywiście kombi, ale za to silnik 2,0 benzynka+automat (ale spalanie na trasie według komputera "tylko" 7,0l/100km :lol: )+tempomat, czerwona strzała z boxem na dachu.
Zgodnie z informacjami na tym forum będzie "odpowiednio" oklejona :P na tylnej szybce.
Cel: Rabac, a potem Pakostane, wyjazd: w nocy 21/22.08, przez cały nasz kraj, a potem CZ, AU i SLO do HR.
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie! :papa:
goły
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) goły » 20.08.2010 22:53

Pewnie się spotkamy bo my też jutro o 21 wyruszamy z Dąbrowy przez CZE AUT i SLO ;)
Jeffrey
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jeffrey » 20.08.2010 23:14

No i Meganka z Breli wróciła, ale nie bez przygód...po drodze zapaliło się ładowanie (ale co dziwne ładowanie było!), potem w nocy kontrolka Airbag (potem zreszta sama zgasła) no i taki drobny detalik jak komunikat ,,sprawdź wtryski'' ale zgasł dość szybko. Ogólnie to byłem mega zdziwiony...co prawda we dwie osoby, no ale oprócz bagaży (moja dziewczyna to sie naprawde potrafi spakować!) mieliśmy jeszcze dwa kompletne stroje do nurkowania i Meganka spaliła 5,3 l/ON przy prędkości przelotowej nie schodzacej niżej 140km/h!
Teraz jeszcze tylko musze ją doczyścić z mnóstwa kropelek żywicy które kapały na nią jak stała 10 dni pod drzewkiem... :roll:
badtom
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) badtom » 21.08.2010 09:25

goły napisał(a):Pewnie się spotkamy bo my też jutro o 21 wyruszamy z Dąbrowy przez CZE AUT i SLO ;)

Hej goły!
Jeśli jedziesz ze Śląska to pewnie bez noclegu po drodze.
My jedziemy przez Opole, potem na przejście w Pietrowicach a nocleg mamy w Mikulowie i w poniedziałek rano ruszamy dalej.
Granicę planuję przekraczać ok 15-16 jeśli nie utknę gdzieś na naszych polskich drogach. :?
A jakim śmigasz autkiem, to będę cię wypatrywał po drodze lub w Cro.
Pozdrawiam, szerokości :papa:
goły
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) goły » 21.08.2010 13:38

Lecimy na dwa auta , ciemna A3 i srebrne nowe Mondeo , masz racje ciśniemy bez noclegu, przez Cieszyn, Mikulov, Gratz następnie korzystamy z objazdu bardzo taniej autostrady w Słowenii i CRO wita :D obawiam się tylko tego że mój GPS nie wskaże mi możliwie jak najlepszego dojazdu na PAG i nie bardzo wiem gdzie zjechać z autostrady żeby na prom się wmontować
Pozdrówki i szerokiej !
Cromaniakk1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniakk1 » 21.08.2010 13:48

Goły! Jak będziesz jechał autostrada to masz dobrze oznakowane gdzie zjazd na PAG. Jest napis + obrazek pokazujący prom o ile dobrze pamiętam ,wiec napewno nie zabłądzisz.
Pozdrawiam i miłego wypoczynku Pag piekna wyspa: ))
szymek.1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szymek.1 » 21.08.2010 14:20

Jeffrey napisał(a):No i Meganka z Breli wróciła, ale nie bez przygód...po drodze zapaliło się ładowanie (ale co dziwne ładowanie było!), potem w nocy kontrolka Airbag (potem zreszta sama zgasła) no i taki drobny detalik jak komunikat ,,sprawdź wtryski'' ale zgasł dość szybko. Ogólnie to byłem mega zdziwiony...co prawda we dwie osoby, no ale oprócz bagaży (moja dziewczyna to sie naprawde potrafi spakować!) mieliśmy jeszcze dwa kompletne stroje do nurkowania i Meganka spaliła 5,3 l/ON przy prędkości przelotowej nie schodzacej niżej 140km/h!
Teraz jeszcze tylko musze ją doczyścić z mnóstwa kropelek żywicy które kapały na nią jak stała 10 dni pod drzewkiem... :roll:

to tak wygląda jakbyś jechał przez trójkąt bermudzki normalnie :lol:
badtom
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) badtom » 21.08.2010 16:05

Hej wszystkim.
Auto spakowane, aż po dach i nawet na dachu, ale wyjazd z 2-letnim maluchem wymaga zabrania pewnego "niezbędnego" sprzętu. Kto jechał ten wie :wink:
Oczywiście forumowa naklejka jest właściwym miejscu, na tylnej szybie. :P
Odliczam godziny do startu :D
Pozdrawiam i do zobaczenia w Cro.
goły
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) goły » 21.08.2010 16:17

Cromaniakk1 napisał(a):Goły! Jak będziesz jechał autostrada to masz dobrze oznakowane gdzie zjazd na PAG. Jest napis + obrazek pokazujący prom o ile dobrze pamiętam ,wiec napewno nie zabłądzisz.
Pozdrawiam i miłego wypoczynku Pag piekna wyspa: ))

Elegancko !! w takim razie wygląda na to że GPS nawet brać nie muszę bo tak to droga prosta jak drut :D

Jeszcze parę godzinek i w drogę !!
bodi7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodi7 » 21.08.2010 16:30

Niedawno wróciłem z HR(trasa przez Budapeszt) i wszytkich obawiających sie , że nawigacja coś nie wskaże.. i zabłądzą... ,moge uspokoić:) Każdy zjazd z autostrady doskonale oznakowany (nawet na asfalcie znaki wskazujące) - miasta,atrakcje turystyczne,promy itp. To samo dotyczy głównych dróg przelotowych. Ja miałem zwykłą mape z kiosku za 9zł:) i dałem rade :D .
Szerokiej drogi i przyjemnych wrażeń.
goły
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) goły » 21.08.2010 16:41

Kurczę jeszcze zapomniałem zapytać o jedno ! czy jeżeli samochód jest na mojego ojca, ubezpieczenie, pakiet assistance na wakacje to nie będzie żadnego problemu z tym ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 147
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone