Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 08.04.2010 11:00

My jedziemy Fordem Mondeo Kombi, ze Szczecina wyruszamy dwoma takimi Fordami :)oraz Fordem Focusem lub tez Mondeo(kolega zastanawia sie co kupić) potem koło Wieliczki dołączają do nas Opel Astra, Nissan Primera, Citroen, reszty nie pamiętam :D.... zazwyczaj jeżdziliśmy przez Czechy, Austrię, Słowenię ale teraz zastanawiamy się na Słowacją i potem Węgrami ....Pozdrawiam wszystkim Cromaniaków :D:D
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 11.04.2010 19:18

darek1 napisał(a):
No właśnie - nie panikuj - w Dubrowniku na parkingu pod Starym Miastem parkowałem obok Mercedesa McLaren ... parę miejsc dalej stało Ferrari , nie mówiąc o innych sprzętach , przy których moje autko wyglądało jak hulajnoga .... tam raczej nie kradną .... z wyjątkiem elektrycznej szczoteczki do zębów , którą notabene zajeb...ł mi Polak i Warszawiak .... :wink:

Ależ kolego Jacku, nie zapier-----em Ci szczoteczki 8O 8O 8O . Jestem Polak i Warszawiak :wink: :wink: :wink:

DAREK1, A MOZNA ZAPIER....ALAC LAMBORGHINI ?
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 12.04.2010 02:00

darek1 napisał(a):
Łukasz789 napisał(a):A jak przez Czechy to którędy??

A bez las kolego i bez most. Trafisz toż to niedaleko ino uważaj na tirówki. No to siema.

na kazdym poscie estes taki upierdliwy...
po co? po co????
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 12.04.2010 11:26

Ja jeżdżę trasą Cieszyn - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb ...
Zawsze byłem zadowolony. Wyjeżdżam na noc = zero korków.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 19.04.2010 11:53

Kevlar napisał(a):

Ja jeżdżę trasą Cieszyn - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb ...
Zawsze byłem zadowolony. Wyjeżdżam na noc = zero korków.

Ja polecam trasę Cieszyn, Cadca, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb - do celu. Też podróżuję nocą - pusto, cicho, zero korków.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2010 09:22

A to moja "Ginger Lady"

Obrazek

Pojedziemy tradycyjnie, Ostrava, Brno, Wiedeń, Ptuj, Zagrzeb, Marusici, i nocką bez korków, bezstresowo :wink:
AdrianFire
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdrianFire » 20.04.2010 10:56

ja w tym roku planuje jechac przez Kłodzko - Boboszów - Mikulov - Wiedeń - Zagrzeb - Split - Pisak

a moje autko to Toyota Avensis juz sprawdzona w tym roku ... wypad do Włoch
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 20.04.2010 20:04

szaki17 napisał(a):A to moja "Ginger Lady"

Obrazek

Pojedziemy tradycyjnie, Ostrava, Brno, Wiedeń, Ptuj, Zagrzeb, Marusici, i nocką bez korków, bezstresowo :wink:

Dobre, niezawodne autko. Jeździłem takim w TDI 110 KM i chodził jak malina. To była służbówka. Zrobiła w firmie 400.000 bez żadnych problemów. Jedyny minusik tego samochodu to mało miejsca na nogi z tyłu, ale moim dzieciom to nie przeszkadzało
beret
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beret » 20.04.2010 23:13

golf IV 1.9 Tdi 90 koników, wysłuzony dobry samochód albo pożyczę od ojca vw passata b5 kombi 110 kucyków, wyjazd 1 w okolicach 1 wrzesnia. Do zobaczenia na trasie ;)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.04.2010 08:19

Łukasz789 napisał(a):Może zaczynam trochę z grubej rury ale mam poważnego stracha przed tym wyjazdem i myślę tylko ,żeby mi samochodu nie zwędzili bo jak go zwiną to mogiła....Jestem z Krakowa dlatego wybrałem taka trasę , jesli jest lepsza trasa to proszę o poradę .

To jedź autobusem. Leć samolotem. Wypożycz auto w wypożyczalni - te są ubezpieczone na wypadek kradzieży. Przypuszczam, ze "to drogie auto", które pożyczasz od kogoś też jest ubezpieczone. Jeśli nie jest - nie pożyczaj.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.04.2010 08:23

gienia napisał(a):my byliśmy 2 razy w Cro samochodem Daewoo Tico i nigdy nas nie zawiodło;) a niektórzy Polacy patrzyli z niedowierzaniem, kiedy jechaliśmy przez chorwackie autostrady :P
przyznam się, że spotkaliśmy sie raz z sytuacją, kiedy robiono nam zdjęcia podczas jazdy :P a więc, moim zdaniem, najważniejsze jest żeby autko było sprawne.

A to tak dla dowodu :P (Tico nad Adriatykiem- droga wzdłuż półwyspu Peljesac;))
Obrazek

:papa: :papa: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: BRAVISSIMO!
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.04.2010 08:24

Btk201 napisał(a):Ja jadę 10 letnim RENAULT Scenic 2.0.
To będzie pierwsza tak długa trasa odkąd go mam.
Mam nadzieję, że mnie nie zwiedzie :)

To przecież całkiem młode autko... Zagazowany?
AdrianFire
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdrianFire » 21.04.2010 08:46

beret napisał(a):golf IV 1.9 Tdi 90 koników, wysłuzony dobry samochód albo pożyczę od ojca vw passata b5 kombi 110 kucyków, wyjazd 1 w okolicach 1 wrzesnia. Do zobaczenia na trasie ;)

ja wyjeżdżam 31 sierpnia wieczorkiem :)
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 06.05.2010 14:21

Odgrzewam stary temat, a co :)

W zeszłym roku pojechaliśmy 12 letnią Sieną (Fiat, gdyby ktoś nie wiedział), bez klimy.
Samochód sprawił się znakomicie, "TAM" jechaliśmy dość różnymi drogami, na Słowacji trafiliśmy na jakiś objazd, który zakończył się dla nas koszmarem drogowym, asfaltowe wertepy, serpentyny w górę, dól. Ta droga mogła by się nadawać na fabryczny test "na zniszczenie" samochodu, a nie do zwykłej podróży. Nasza Sienka zniosła to dzielnie, nic się z nia nie działo, mimo na full załadowanego bagażnika i trzech osób.
Później, już na Węgrzech autostrada do Splitu i prędkości 130 - 160km/h.
"Z" jechaliśmy prawie wyłącznie autostradami, nie przekraczając 150-160, bo więcej to silnik już żre paliwo bez opamiętania, łącznie wyszło man około 3600km.
Przed wyjazdem sprawdzałem samochód u znajomego mechanika, powiedziałem mu, że mam około 5000km do przejechania w ciepełku i po górach, facet sprawdził to i owo, wyregulował samonapinacz ręcznego hamulca i to było wszystko.
Nasza stara Siena dała radę bez problemu. Jedynie brak klimy dawał nam się we znaki, ale cóż było robić, skoro nie ma?

Na koniec zauważyłem, że w Chorwacji jeździ bardzo dużo samochodów francuskich i włoskich. Renault 4 nie jest rzadkością.
Wiara niezniszczalność teutońskich vagenów tam chyba jeszcze nie dotarła :)
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 06.05.2010 20:22

Obojętnie jakim autkiem pojedziesz to sprawdź baardzo dokładnie układ chłodzenia (pogrzej autko, doprowadź do stanu włączenia wentylatora) już ktoś w tym wątku wspominał o staniu w koreczkach itd. Cro to troszkę inny klimat - jest cieplej i autka trochę cierpią. Zwłaszcza te zagazowane. Awaria uszczelki pod głowicą jest nie do przewidzenia. Moim zdaniem to tyle co będę mógł zrobić dla mojej furki przed wyjazdem. Reszta oby była sprawna i nie uległa awarii.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 142
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone