Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 06.04.2010 15:12

Może zaczynam trochę z grubej rury ale mam poważnego stracha przed tym wyjazdem i myślę tylko ,żeby mi samochodu nie zwędzili bo jak go zwiną to mogiła....Jestem z Krakowa dlatego wybrałem taka trasę , jesli jest lepsza trasa to proszę o poradę .
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.04.2010 15:16

Łukasz789 napisał(a): i myślę tylko ,żeby mi samochodu nie zwędzili bo jak go zwiną to mogiła

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=478933#478933

:lol: :lol: :lol:
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 06.04.2010 15:42

Łukasz789 napisał(a):...co najgorsze nie swoim tylko pożyczonym i do tego ,,dość" drogim. I boje się ,że przyjdzie mi wracać na piechotę ...
    Nie panikuj nikt Ci auta w HR nie ukradnie ( prędzej w naszym pięknym kraju ) . W 2007 roku też miałem taką sytuację że musiałem jechać nie swoim autem , bo inaczej zaliczka na poczet pobytu by przepadła . Jechałem Mercem ( baaardzo drogim ) ojca i jakoś pewniej się czułem zostawiając auto na parkingu w HR jak u nas w kraju - widząc auta które stoją obok na numerach A i D . Nie kombinuj także z trasą - każda jest bezpieczna .
    Więcej optymizmu - grunt to dobre AutoCasco .
lukas774
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas774 » 06.04.2010 16:34

2008, 2010 Renault Thalia.
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 06.04.2010 18:02

2007 Peugeot 206
2009 Peugeot 807
2010 Peugeot 307
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.04.2010 18:20

Łukasz789 napisał(a):W tym roku rodzina zmusiła mnie do wyjazdu zagranicznego ale jest jeden problem ja wiem w Europie Zachodniej mówią o Nas dziki kraj i może ja też przesadzam ale...najprawdopodobniej pojadę tam samochodem i co najgorsze nie swoim tylko pożyczonym i do tego ,,dość" drogim. I boje się ,że przyjdzie mi wracać na piechotę . Dlatego po pierwsze miał ktoś przypadek kradzieży , próby kradzieży samochodu w Chorwacji ??? Po drugie jaka trasa będzie najbezpieczniejsza , Słowacja , Węgry i Chorwacja???

Po pierwsze większość z nas jeździ samochodami, niektórzy też drogimi, no cóż niekoniecznie pożyczonymi. Co do kradzieży tak cirka ebałt licząc to masz 10 krotnie większe prawdopodobieństwo że auto staranuje Ci TIR z Tobą w środku niż że Ci auto w Chorwacji ukradną :wink: Bezpieczeństwo trasy zależy wyłącznie od Twoich umiejętności i Twojego zdrowego rozsądku. Sporo czasu jestem na forum ale przypadku kradzieży nie pamiętam. Sam osobiście zostawiam wprawdzie tanie auto ale z otwartymi oknami i jeszcze mi ani samo auto ani nic z niego nie zginęło :D Poza tym na drogie auta to chyba ludziska AC wykupują :wink:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 06.04.2010 18:20

Łukasz789 napisał(a):... I boje się ,że przyjdzie mi wracać na piechotę . Dlatego po pierwsze miał ktoś przypadek kradzieży , próby kradzieży samochodu w Chorwacji ??? Po drugie jaka trasa będzie najbezpieczniejsza , Słowacja , Węgry i Chorwacja???

Głowa do góry. Nawet w Polsce liczba kradzieży aut spadła gdyż corzaz trudniej zalegalizować takie auto. Nagonki na części też są coraz częstsze więc liczba kradzionych maleje. W krajach które wymieniłeś jest jeszcze lepiej.
Moim zdaniem wybierz sobie trasę jaka jest dla Ciebie wygodniejsza i ciesz się wakacjami.
Rozumiem Twoje zatroskanie autem. Tak to już jest że jakby coś się stało ze swoim autem to pół biedy ale z czyimś to już gorzej. Myślę że wystarczy mieć z lekka baczenie na autko i nie będzie najmniejszego problemu.
Miłego wypoczynku.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 06.04.2010 18:35

jarku007 napisał(a):
Łukasz789 napisał(a):...co najgorsze nie swoim tylko pożyczonym i do tego ,,dość" drogim. I boje się ,że przyjdzie mi wracać na piechotę ...
    Nie panikuj nikt Ci auta w HR nie ukradnie ( prędzej w naszym pięknym kraju ) . W 2007 roku też miałem taką sytuację że musiałem jechać nie swoim autem , bo inaczej zaliczka na poczet pobytu by przepadła . Jechałem Mercem ( baaardzo drogim ) ojca i jakoś pewniej się czułem zostawiając auto na parkingu w HR jak u nas w kraju - widząc auta które stoją obok na numerach A i D . Nie kombinuj także z trasą - każda jest bezpieczna .
    Więcej optymizmu - grunt to dobre AutoCasco .

No właśnie - nie panikuj - w Dubrowniku na parkingu pod Starym Miastem parkowałem obok Mercedesa McLaren ... parę miejsc dalej stało Ferrari , nie mówiąc o innych sprzętach , przy których moje autko wyglądało jak hulajnoga .... tam raczej nie kradną .... z wyjątkiem elektrycznej szczoteczki do zębów , którą notabene zajeb...ł mi Polak i Warszawiak .... :wink:
wielka.woda
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielka.woda » 06.04.2010 18:42

Tak mi sie przypomnialo, jak 3 lata temu na wakacjach w Kolobrzegu bedac moja ciotka (aktualnie juz Niemka), bala sie pojechac na zakupy do sklepu wielkopowierzchniowego bo sie bala ze jej Corse ukradna z parkingu i trzeba ja bylo wozic swoim. :)
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 06.04.2010 18:51

O bezpieczeństwo trasy chodziło mi bardziej pod względem bezpieczeństwa pod względem napadu . Ale skoro wszystkie trasy w miarę bezpieczne to doradźcie najlepszą ( najkrótszą ew. najszybszą trasę) najlepiej nie przez Czechy ( nie lubię przez nie jeździć).
Przepraszam , może i histeryzuje. Zrozumcie faceta który wszystkie swoje dotychczasowe wakacje spędzał lecąc samolotem a w ostateczności jak samochodem to jeździłem na Korsykę.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 06.04.2010 19:13

Łukasz789 napisał(a):...Ale skoro wszystkie trasy w miarę bezpieczne to doradźcie najlepszą ( najkrótszą ew. najszybszą trasę) najlepiej nie przez Czechy ( nie lubię przez nie jeździć)...

Właśnie miałem zaproponować Ci trasę przez Czechy ale skoro nie lubisz przez nie jeździć to jedź trasą którą miałeś w pierwotnych planach czyli SK/H/HR. Nie jechałem nigdy tą trasą choć mnie korci ale wakacje to wakacje i każda trasa jest dobra gdy się jedzie z wakacyjnym nastawieniem.
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 06.04.2010 19:20

A jak przez Czechy to którędy??
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.04.2010 19:22

No właśnie - nie panikuj - w Dubrowniku na parkingu pod Starym Miastem parkowałem obok Mercedesa McLaren ... parę miejsc dalej stało Ferrari , nie mówiąc o innych sprzętach , przy których moje autko wyglądało jak hulajnoga .... tam raczej nie kradną .... z wyjątkiem elektrycznej szczoteczki do zębów , którą notabene zajeb...ł mi Polak i Warszawiak .... :wink:

Ależ kolego Jacku, nie zapier-----em Ci szczoteczki 8O 8O 8O . Jestem Polak i Warszawiak :wink: :wink: :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.04.2010 19:26

Łukasz789 napisał(a):A jak przez Czechy to którędy??

A bez las kolego i bez most. Trafisz toż to niedaleko ino uważaj na tirówki. No to siema.
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 07.04.2010 08:43

Łukasz789 napisał(a):...jaka trasa będzie najbezpieczniejsza , Słowacja , Węgry i Chorwacja???...Jestem z Krakowa dlatego wybrałem taka trasę , jesli jest lepsza trasa to proszę o poradę .
    Ja akurat jestem "z pod" Krakowa . Jaka trasa ?, to zależy gdzie będziesz jechał. Na forum jest mnóstwo postów odnoszących się do właśnie wyboru trasy do HR . Brałbym także pod uwagę Chyżne - Bratysława - Wiedeń - itd . Bardzo dobra i łatwa trasa .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 141
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies