Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
anka2607
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka2607 » 12.03.2010 15:37

Smieje sie ze ktos nam auto ukradnie bo rowniez dobrze moga je ukrasc w Polsce. Ja mieszkam w DE. Juz nam jedno autko ukradli jak tylko przejechalismy granice :(
Ale na zlodzieje nie ma rady.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 12.03.2010 16:17

Hej. Jednym z wielu pozytywnych atutów HR jest to, że jest to bardzo bezpieczny kraj. Kiedyś zostawiłem sobie autko ot tak przy ulicy i na tydzień popłynąłem w morze. Kolega Chorwat zapewnił mnie, że przynajmniej on nie słyszał aby tu komuś autko ukradli. Co prawda było to 5 lat temu i nie było to BMW :wink: , ale nawet przez myśl mi nie przeszło, że może być problem. I wszystko było OK. Corocznie jeżdżę i nie widzę tam jakichkolwiek oznak łobuzerstwa, itp. I datego m.in. za to uwielbiam ten kraj, a także za piękne widoki, wspaniałych, przyjazdnych Polakom ludzi, za to że jest tam czysto, schludnie, itd, itd, itd. Dla wyjeżdżających pierwszy raz - zakochanie w CRO murowane. Pozdrawiam, zwłaszcza tych co pierwszy raz (oczywiście w CRO, hihi) :wink:
PS do Anki: Ale to są tylko moje spostrzeżenia. Pilnujcie, żeby nie było na mnie , jakby ... odpukać ... ?. Nie, to niemożliwe !!!!!!!!!!!!!! 8O :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 12.03.2010 16:59

anka2607 napisał(a):Smieje sie ze ktos nam auto ukradnie bo rowniez dobrze moga je ukrasc w Polsce. J

znam tą sytuację....tzn .szwagierka mieszka w Dusseldorfie(wyszla za polaka ,ktory tam był już 17lat ,z obywatelstwem itd.).....pierwsze odwiedziny wygladały normalnie...
później zakup lepszego auta.....odwiedziny połączone z pokazaniem nabytku ....aleee po przekroczeniu granicy szwagier nie opuszczał samochodu....na miejscu auto tubylców wywalone na zewnatrz ,aby wstawic "super brykę"............po Polsce jeździli pożyczonym od teściowej maluchem :? :?

dla mnie to była parodia i żenada........tylko raz zasugerowałam ,aby zaczęli jeździć pociągiem z dużym albumem zdjęć nowego samochodu :evil:

Anka nie piję tutaj do Ciebie ,bo mam nadzieję ,że to faktycznie był żart.....po prostu...Twój post wywołał te niesmaczne wspomnienia :?
waski39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waski39 » 12.03.2010 19:31

A ja z rodzinką będziemy śmigać Xsarą Picasso 2.0 hdi .Wygodne autko no i dużo miejsca .Z taką trasą poradzimy sobie ,chociaż trochę martwię się o dzieciaki, no ale zobaczymy,nie ma co się na zapas zamartwiać.
anka2607
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka2607 » 12.03.2010 20:51

Hajduczek nie wzielam tego do siebie :wink:
Ale jak dla mnie to glupota jechac autkiem a krazyc pozyczonym :roll:

AdamSz przeciez TY za ludzi nie mozesz odpowiadac :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.03.2010 21:19

anka2607 napisał(a):Hajduczek nie wzielam tego do siebie :wink:
Ale jak dla mnie to glupota jechac autkiem a krazyc pozyczonym :roll:

AdamSz przeciez TY za ludzi nie mozesz odpowiadac :)

O proszę Julia Timoszenko. No, no no.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.03.2010 21:25

waski39 napisał(a):A ja z rodzinką będziemy śmigać Xsarą Picasso 2.0 hdi .Wygodne autko no i dużo miejsca .Z taką trasą poradzimy sobie ,chociaż trochę martwię się o dzieciaki, no ale zobaczymy,nie ma co się na zapas zamartwiać.

No wiadomo trzeba dodać, że HDI - dodaje prestiżu. Dotyczy to większości nie tylko kolegi.
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 12.03.2010 21:28

anka2607 napisał(a):Smieje sie ze ktos nam auto ukradnie bo rowniez dobrze moga je ukrasc w Polsce. Ja mieszkam w DE. Juz nam jedno autko ukradli jak tylko przejechalismy granice :(
Ale na zlodzieje nie ma rady.

-którą granicę?
-jak wracliście do DE?
anka2607
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka2607 » 12.03.2010 21:39

Darek1 a co ja mam wspolnego z Julia?
Atolek to byla podroz do PL Mijamy Swiecko, idziemy zjesc wychodzimy na parking a autka nie ma, to byl Passat, na szczescie ubezpieczony
waski39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waski39 » 12.03.2010 21:59

darek1 napisał(a):
waski39 napisał(a):A ja z rodzinką będziemy śmigać Xsarą Picasso 2.0 hdi .Wygodne autko no i dużo miejsca .Z taką trasą poradzimy sobie ,chociaż trochę martwię się o dzieciaki, no ale zobaczymy,nie ma co się na zapas zamartwiać.

No wiadomo trzeba dodać, że HDI - dodaje prestiżu. Dotyczy to większości nie tylko kolegi.

No rzeczywiście wielki mi prestiż, to raczej normalne jeżeli chodzi o typ silnika co? :lol: No mogłem napisać w zasadzie że to ropniak. Prestiżem było by dla mnie jechać Audi Q7 .
Pozdrawiam
anka2607
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka2607 » 12.03.2010 22:07

atolek napisał(a):
anka2607 napisał(a):-jak wracliście do DE?

dostalismy z ubezpieczenia autko zastepcze
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.03.2010 22:40

waski39 napisał(a):
darek1 napisał(a):

No rzeczywiście wielki mi prestiż, to raczej normalne jeżeli chodzi o typ silnika co? :lol: No mogłem napisać w zasadzie że to ropniak. Prestiżem było by dla mnie jechać Audi Q7 .
Pozdrawiam

Prestiż to jechać Syreną 105 lux. W tym roku jadę takim autem z kolegą - właścicielem Syrenki - to jest Szpan.
CRO_Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CRO_Marek » 12.03.2010 23:17

Witam,
ja 2x z rodziną podróżowałem VW Sharan, a w zeszłym roku i w tym Renault Espace IV. Oba auta wygodne.
gienia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gienia » 14.03.2010 15:10

my byliśmy 2 razy w Cro samochodem Daewoo Tico i nigdy nas nie zawiodło;) a niektórzy Polacy patrzyli z niedowierzaniem, kiedy jechaliśmy przez chorwackie autostrady :P
przyznam się, że spotkaliśmy sie raz z sytuacją, kiedy robiono nam zdjęcia podczas jazdy :P a więc, moim zdaniem, najważniejsze jest żeby autko było sprawne.

A to tak dla dowodu :P (Tico nad Adriatykiem- droga wzdłuż półwyspu Peljesac;))
Obrazek
september
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) september » 15.03.2010 12:38

A ja polecę Alfą 156 2.0 TS. 10 lipca :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 138
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone