Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 09.12.2009 21:56

wodnik napisał(a):SKoda Oktavia 1,9SDI - taka czesta krowa ale tanio :wink:

Renault Megane Grandtour 1.5 dCI - też tanio

Wodnik
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.12.2009 23:32

Tak, masz oczywiście rację, ale w tym temacie jest sporo rozpaczających w kosztach do Cro, nie do pracy, o weekendach nie wspomnę
Dla mnie to jest wszystko bardzo proste--jak mnie stać to kupuję jakieś tam auto, nie patrzę ile pali, jak mnie nie stać to kupuję auto oszczędne i nie rozpaczam.
To tak jakbym kupił "Rolsa: i narzekał, ze nie mam na paliwo do Cro. :?:
Miałem kiedyś klienta, który kupił jakiegoś "amerykańca" z dużym motorem, mówił, że pali wiadro jak stoi w garażu, do jazd codziennych ma Citroena Saxo diesla, na urlop jedzie "amerykańcem" i cieszy się, że jedzie wygodnie, nie narzeka na zużycie kasy :D
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 09.12.2009 23:49

dasuch napisał(a):
Viniu napisał(a):W czerwcu lecimy na dwa auta: kuzynostwo Mondeo TDDi, a my z małżonką Octavią 1.6pb... koszty będą bolały ale cóż poradzić ;)

Jak to cóż poradzić? Jechać jednym autkiem :D

Se neda... kuzynostwo z dwójką maluchów a i my z nasza pociechą :)

Nie no oczywiście, że ile Szkodnik wypije tyle jej poleje ;) Choć i tak planuje na wiosnę mała zmianę na diesla, ale że z kupnem dobrego auta to obecnie wieeeeelka sztuka, to zakładam, że Szkodnik pozostanie może i do wakacji.

Oki.. ale chyba robię offtopa :)
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 10.12.2009 01:14

maciek1956 napisał(a):Tak, masz oczywiście rację, ale w tym temacie jest sporo rozpaczających w kosztach do Cro, nie do pracy, o weekendach nie wspomnę

masz rację :)
to jasne, że chłodna kalkulacja powinna być podstawą każdego planu wyprawy ale faktycznie czasem można odnieść wrażenie, że dążenie do minimalizacji kosztów jest celem ważniejszym niż godny wypoczynek ;)
my już drugi raz zdecydowaliśmy się na podróż we dwójkę i muszę przyznać, że ta niezależność jest bezcenna :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.12.2009 10:27

janniko napisał(a):Fajnie byłoby, gdyby autko paliło litr.. i to najlepiej wody dystylowanej.. i było by gicio..
:P

A skąd ja Ci k... wodę destylowaną wezmę... :lol: :lol: :lol: :wink:
Mój pali tyle ile wleje - nic więcej.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.12.2009 12:39

lubelski napisał(a):... Czyli z tym gazem nie ma reguły..jeden chodzi jak złoto a drugi... nabędę tez miska tylko wagona w nowej budzie. Jak dla mnie marka praktycznie bezawaryjna.

No masz trochie racyji Lubelski. Z tym gazem zapomniał-żem dodać, że miałem gaz II gen., a ty z pewnościom masz sekwencyje, a to już insza bajka! Hm... ale gaz to gaz, nie odczuwasz ty, Lubelski, jakiego spadku mocy na gazie, w przyrównaniu do bęzynki?

A co do Misia Wagona.. ech.. marzył mi się swego czasu, ale były dostępne w cenie nas interesującej tylko Hjundaje Santamo... ale jakoś mi ta firma niezbyt bliska sercu.. i poczyniliśmy inny zakup..

A masz na uwadze takiego pięknisia z tych nowszych?
Misiek Space Wagon

śliczny wanik .. pozazdrościć
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2009 12:53

powiem Ci janniko że bardzo rzadko jeżdżę na benzynie, od czasu do czasu żeby przepalić więc czy jest strata mocy..hmmmmm pewnie troszkę jest ale dla mnie prawie nie zauważalna. A ochota jest właśnie na tego miska, w new budzie. Śmiałem się kiedyś z kolegi który mówił ze raz kupisz vana i potem już żadnego innego, niestety mówił prawdę. :wink: Przy moich 192 cm wzrostu mieć zapas nad głową..jakieś 20-25 cm ..bezcenne, ergonomia foteli w moim obecnym misku..tylko pomarzyć. Ma jeden minus (przy większych prędkościach jest niezbyt cichy w środku)..ale to jak wszystkie samochody coś tam mają. Za to widoczność z przodu to panorama... pozdrav
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 10.12.2009 13:19

janniko napisał(a):A masz na uwadze takiego pięknisia z tych nowszych?
Misiek Space Wagon

janniko, nie przeginaj, aversje też są fajowe :P
Po zmianie avatar`a Cię nie poznałem :P
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 10.12.2009 14:00

lubelski
Śmiałem się kiedyś z kolegi który mówił ze raz kupisz vana i potem już żadnego innego, niestety mówił prawdę.

Popieram, od zakupu Zafiry nie widzę innego samochodu dla siebie jak van - świetna widoczność i ogromne możliwości pakunkowe
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 10.12.2009 14:46

lubelski napisał(a):Śmiałem się kiedyś z kolegi który mówił ze raz kupisz vana i potem już żadnego innego, niestety mówił prawdę.

Niestety święta prawda, piszę niestety bo te autka są wyraźnie droższe od "normalnych". Ale warto wydać troche kasy więcej i siedzieć wysoko i bez garbienia się.
Mocno odchylony do tyłu fotel powoduje poważne perturbacje z kregosłupem na odcinku szyjnym.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.12.2009 22:48

parrot napisał(a):... moja Toyotka Previa... nie widzę nad nią innego vana!

Święte słowa Parrocie, święte i prawdziwe..

A co do Vanów, to racja..
Aversja też taka trochę vanowata, więc dajemy radę..
:P
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 17.12.2009 15:30

Interseal napisał(a):Podobają mi się Twoje uniwersalne tablice rejestracyjne.

Powiedzcie mi, prostemu człowiekowi, dlaczego wszyscy na zdjęciach swoich samochodów zasłaniają tablice...? Nie rozumiem...

nie ,nie wszyscy

Obrazek

:)
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 17.12.2009 21:34

Telepol widzę, że hulasz z CB. Pytanie mam pytanie (oczywiści o ile sie orientujesz): czy w Cro jest problem z używaniem radia ?? Pytam, bo z tego co mi wiadomo w Austrii policja ma prawo ukarać choćby za posiadanie radia.
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 17.12.2009 22:47

no jakaś fama chodzi że w Austrii karają. Ja dla świętego spokoju ściągnąłem antenkę w tym kraju zważywszy że mam radyjko podkręcone do 25watt, słyszałem też że na bramkach (bramkach autostradowych) jak masz długą antenę to fotokomórka może zakwalifikować cię do aut ciężarowych- ja takiego problemu nie miałem. Podsumowując z całego pobytu w Cro i po drodze w jedną jak i w drugą stronę praktycznie nie używałem CB (głucha 19-tka). Rozmowy jak były to między dwoma mobilkami (np: wyjazdy rodzinne na dwa auta)
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 18.12.2009 00:28

telepol napisał(a):no jakaś fama chodzi że w Austrii karają.

Nie karają. Sprawdzone osobiście i przez setki, jeśli nie tysiące osób przejeżdżających przez Austrię z CB. To mit, czy też fama, jak to nazwałeś. Nikt nigdy tego nie potwierdził, mimo dość jasnego prawa, jakie obowiązuje na terenie Austrii.

telepol napisał(a):głucha 19-tka

W momencie przekroczenia polskiej granicy przełączaj się zawsze na 28 - nie będzie już tak głucho :twisted:

A z tą anteną i fotokomórką... w sumie szkoda komentować.

telepol napisał(a):mam radyjko podkręcone do 25watt

pomijając już względy prawne - po co?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 125
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone