daw7 napisał(a):telepol napisał(a):Ja jestem lekko zaniepokojony, jadę 05 września, Oplem Astrą 1,4 benzyna model H. Generalnie mam dylemat,między dwoma autami, czy wybrać komfort podróży czy komfort jazdy. Komfort podróży jest w Astrze (duży bagażnik, więcej miejsca) a komfort jazdy w toyocie yaris (lepszy silnik, dużo lepsze przyspieszanie i mniejsze spalanie ale bagażnik na aktówkę). raczej rodzinka 2+1 w toyocie....nie pasi. Za to Astra przyspieszenie ma słabiutkie i spalanie 8l na trasie
Kolego...odnośnie toyoty yaris. Ja w zeszłym roku z południa kraju nad Polskie może w 5 osób. Dwoje dorosłych, 1 dziecko 8 lat i dwoje bliżniaków 4 miesiące. W bagażniku wóżek dla bliźniaków + ciuchy zapakowane w reklamówki i upchnięte pomiędzy wózek i części toreb i kojec dla bliźniaków. Na tylnym siedzeniu pod nogami torby. Ciasnota jak łeeee....ale dojechałem i było git. Spalanie ok, komfort nie najgorszy. Nie była to trasa do CRO jednak też daleko. Na pewno planujesz nocleg po drodze...dasz radę.
pozdrawiam
mrówka25 napisał(a):Witam!
Wczoraj właśnie skończyła sie moja podróż do Cro seicentem:) wszystko było super, gładko, autko spisało sie na medal, nawet w pewnych momentach dało rade 140km/h przycisnąć, także bez zadnych problemów sie jechało:)
terenowiec napisał(a):No to ja jadę cysterną - w sensie spalania - bo Toyotą Land Cruiserem 12 litów na 100 km. A przy 140 jest już jak w bombowcu, stąd przy 4 przejazdach na 980 km nigdy nie zszedłem poniżej 17 godzin. Porażka!
windulek napisał(a):Ford Galaxy 1.9 TDI 98 r.
Jechały 3 osoby plus bagaże.
Spalanie poniżej 7 l ON ( łącznie 3500 km )
Sprowadzony na miesiąc przed wyjazdem z Niemiec.
Spisał się doskonale.
Deutsche dbają o auta.