Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 19.05.2009 10:13

claude napisał(a):Ja jade Citroenem C5 , w Albani hydro zawieszenie powinno sie przydac :wink:

Wszędzie się przydaje, ale o tym przekonasz się dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów "normalnym" autem :twisted:
grigor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grigor » 19.05.2009 10:38

cześć Ja z rodzinką pomykam fiacikiem bravo 1.6 z gazikiem niestety mały zbiornik i bez klimy!!! Ale jademy tam żeby się wygrzewać :D
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 19.05.2009 10:44

jesteś już zorientowany co do lokalizacji stacji PRO PLYN??? :)
plastelinka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plastelinka » 19.05.2009 10:55

nasz landi ma 7 lat i nigdy mu się nic nie stało :) poza tym,że raz go stunkęliśmy w zimie i wymagał doktorka.
Z Fronti też się nic nie działo i nie dzieje a jest starsza.Bierzemy ją,bo mniej pali i ma mniejsze gabaryty a my tylko w dwie osóbki jedziemy.
:D
plastelinka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plastelinka » 19.05.2009 10:57

o przepraszam,jedna rzecz ktora nas zdenerwowała to strasznie miękki zderzak ktory zgiął się jak puszka kiedy go stunkelismy.
U Frontery zderzak i cała klatka jak z kamienia :D
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 20.05.2009 06:43

mialem defendera II ;) jako ze lubie czasem poszalec, poza tym do mnie nie pasuje grzeczne auto, za mlody jestem ;)
I miał 122 km, ale jakos po miesiacu jazdy cos osłabł, jezdzilem chwile po asfalcie wiec nie zwrocilem uwagi, ale w terenie nie dawal rady. Pojechalem na hamownie, i wyszlo 80 km. No to do serwisu ! i tu sie zaczeło, w katowicach nic nie poradzili, w warszawie nic nie poradzili. W kazdym cos tam wymieniali ale nie pomagalo. skonczylo sie na nowym aucie ale ile przy tym problemow bylo i auta tez nie mialem. Kolega kupil freelandka i tu sie zaczelo, zawieszenie, oszczelka pod glowica, naped sie nie przelaczal, w ogole same problemy, wszystko oczywiscie na gwarancji robili, ale auta sie nie ma tak jak i w moim przypadku. Dlatego mam takie slabe zdanie o Landi. Kusi mnie Def. III ale zobaczymy. Chyba epos LandRovera juz dawno przeminal. Ale pozdrawiam. Moze zalozymy nowy watek ? Porozmawiamy o SuV-ach,Terenowkach itp ?

p.s. defendera juz nie mam. pozegnalem sie pieknie z marka.
Ostatnio edytowano 20.05.2009 07:46 przez Monte Christo, łącznie edytowano 1 raz
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 20.05.2009 07:36

W tym roku jak i w dwóch poprzednich jedziemy Leonem TDI i to będzie jego piąta wyprawa do Cro :D
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 20.05.2009 07:45

Drugi rok Xsara Picasso :D
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 20.05.2009 08:13

W tym roku po raz kolejny patatajem :) Suzuki GSX 1100G, ale po raz pierwszy bez konieczności smarowania łańcucha :) Kardan w motocyklach rulez.
pozdrawiam
--
damian
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 20.05.2009 09:49

Monte Christo napisał(a):mialem defendera II ;) jako ze lubie czasem poszalec, poza tym do mnie nie pasuje grzeczne auto, za mlody jestem ;)
I miał 122 km, ale jakos po miesiacu jazdy cos osłabł, jezdzilem chwile po asfalcie wiec nie zwrocilem uwagi, ale w terenie nie dawal rady. Pojechalem na hamownie, i wyszlo 80 km. No to do serwisu ! i tu sie zaczeło, w katowicach nic nie poradzili, w warszawie nic nie poradzili. W kazdym cos tam wymieniali ale nie pomagalo. skonczylo sie na nowym aucie ale ile przy tym problemow bylo i auta tez nie mialem. Kolega kupil freelandka i tu sie zaczelo, zawieszenie, oszczelka pod glowica, naped sie nie przelaczal, w ogole same problemy, wszystko oczywiscie na gwarancji robili, ale auta sie nie ma tak jak i w moim przypadku. Dlatego mam takie slabe zdanie o Landi. Kusi mnie Def. III ale zobaczymy. Chyba epos LandRovera juz dawno przeminal. Ale pozdrawiam. Moze zalozymy nowy watek ? Porozmawiamy o SuV-ach,Terenowkach itp ?

p.s. defendera juz nie mam. pozegnalem sie pieknie z marka.

Dwa razy freelanderem, bez przygód, teraz zmieniłem na jeepa patriota - zobaczymy
piciu_p
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piciu_p » 20.05.2009 10:22

W zeszłym roku pierwszy raz jechaliśmy do Chorwacji (Tucepi). W te piękne miejsce dzielnie zawiózł nas sympatyczny "misiek-colcik" - Mitsubishi Colt CZ3 (1.3 - 95KM - klima - 2007r.p.).
A i w tym roku zapewne nie będzie miał nic przeciwko, by nas tam zawieźć ;-)
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 20.05.2009 15:50

Picasso HDI trzeci raz.
plastelinka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plastelinka » 20.05.2009 18:09

my raz na tydzien jestesmy w lesie,w błotku,w piachu,zaspach(zima rzecz jasna) i jak narazie -puk puk- bez skazy ... !
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 20.05.2009 20:14

Mój kolega Ukrainiec ze Lwowa (równy chłop) niedawno odkupił ode mnie mojego kochanego Suzuki Maruti 1993r. (łoł.. bombowy czterokół). Jest b. zadowolony, pali to-to malusio, czasem coś tam trzeba pogmyrać i jedzie jak burza!
No i chłopak się uwziął (53 lata na karku) i postanowił wybrać się tym pancernikiem do Chorwacji.
Pełen szacun i wielki podziw.
Acz niestety okazało się, że biedaczyna nie wiedział, iż samo posiadanie wizy Szengen, którą uzyskał we Lwowie z wielkim trudem upoważnia go li tylko do zwiedzania wyłącznie krajów UE. Bez wizy ani do Cro ani do Serbii nie wpuszczą go, a o wizę musiałby się starać w Wawie, i czort wie ile by musiał czekać. Więc Chorwację z bólem serca musiał sobie odpuścić.
Nie myśląc długo, zapakował żonę do tego krążownika i ruszył do Pragi.
Dzielny chłop.
Ale w końcu jeszcze 30 lat tamu nasi rodacy zwiedzali Bałkany, Bułgarię a nawet i Hiszpanię Maluchami, więc w sumie to nie aż taki wyczyn, choć mi się wydaje, że ma chłopak jajca ..
pzdor
surfing
Croentuzjasta
Maluch 126p

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 21.05.2009 12:17

To dla młodego pokolenia: 126p w Chorwacji 1996r.
Obrazek

Maluch na pustej plaży 1996r
Obrazek

Chorwacja 2008r
Obrazek

W 1996 przejechałem maluchem Chorwację aż do Dubrownika i z powrotem przez Włochy i przełęcz Grossglockner w sumie 3500km
Ostatnio edytowano 21.05.2009 15:37 przez surfing, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 99
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone