Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.02.2009 19:49

pierwszy wyjazd do Cro- stłuczka Citroenem Berlingo wjechał w nas Francuz a my w Niemca (konflikt międzynarodowy) :D. Na szczęście nic poważnego. Wróciliśmy do polski choć tylna klapa nie wyglądała zbyt ciekawie, trzeba ją było zamykać bardzo mocno trzaskając. Bałem się aby szyba nie wyleciała.
Skrzych
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzych » 16.02.2009 10:48

Ostatni nasz wyjazd odbyliśmy w Renault Kangoo Alize 1.2 z klimą.
Załoga - pięć osób.
Oczywiście przed wyjazdem obowiązkowy dokładny przegląd połączony z wymianą tego, co należało wymienić (głównie elementy układu kierowniczego), na moją prośbę szczególnie dokładnie sprawdzono układ hamulcowy.
Kangur jaki jest, każdy widzi - auto pojemne. Dodatkowo pod sufitem zamontowałem gumową siatkę Thule, na którą trafiły wszelkie podręczne a w czasie jazdy niezbędne bambetle - pledy i podusie dla córek, ulubione maskotki. Znalazło się tam tez miejsce dla akcesorii plażowych - karimat, piankowych makaronów i innych lekkich rzeczy.
Co do samej jazdy - człowiek ma już swoje lata na karku, tak więc prędkość 100-120 osiągana w porywach przez Kangurka jest całkowicie wystarczającą. Czasem brakowało mocy gdyż 1.2 potęgą niestety nie jest, ale dało się dojechać i wrócić bez żadnych problemów.

Krzysztof
gienia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gienia » 21.02.2009 21:15

A my do Chorwacji jechaliśmy Daewoo Tico :) ani w jedna, ani w druga strone nie było z nim żadnych problemow. To jest wyczyn :lol:
niektórzy ludzie na austriackiej autostradzie byli w szoku, kiedy małe, niepozorne Tico wyprzedzało np. BMW :P autko jechało bez zarzutow. W tym roku tez mamy zamiar jechac tym samochodem. pozdrawiam ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.02.2009 21:42

gienia napisał(a):A my do Chorwacji jechaliśmy Daewoo Tico :) ani w jedna, ani w druga strone nie było z nim żadnych problemow. To jest wyczyn :lol:
niektórzy ludzie na austriackiej autostradzie byli w szoku, kiedy małe, niepozorne Tico wyprzedzało np. BMW :P autko jechało bez zarzutow. W tym roku tez mamy zamiar jechac tym samochodem. pozdrawiam ;)

Mały OT - znam to uczucie - byłem Tico w Paryżu :D i na banie nie jedna renomowana marka zostawała...EOT
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 21.02.2009 23:11

gienia napisał(a):A my do Chorwacji jechaliśmy Daewoo Tico :) ani w jedna, ani w druga strone nie było z nim żadnych problemow. To jest wyczyn :lol:

Dziesięć lat temu zwiedzałem Europę Cinquecento.
Miał zadyszkę w Alpach ale jadący za nami przyjmowali to ze zrozumieniem i nie trąbili :D
Pozdrav :papa:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.02.2009 10:16

W latach 70-tych objeżdżaliśmy pobliskie państwa Maluchem. Potem przyszedł czas na Tico.
Potem była wielka wyprawa do Jugosławii Fiatem 125 (duży)
Potem kilkuletnia przerwa i:
Golf II (najlepsze autko na Bałkany, prawie jak terenówka, wszędzie się wdrapało, zewsząd wykaraskało się)
następnie Omega B - w tym to już można było się przekimać
następnie Toyota Previa (van) - to już wehikuł na kółkach i prawie jak camper
Teraz mamy Avensis Verso 2004r. - jeszcze nie przetestowane.
W tym roku się okaże czy to dobry wybór.. :D
pozdro
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 22.02.2009 11:12

W zeszłym roku laguma II 1.8 benzyna-gaz, w tym roku jak fundusze będą również tym autkiem w trasie spisało sie rewelacyjnie praktycznie żadnych problemów.
Bert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bert » 25.02.2009 11:02

Ja sobie popłynę Chryslerem Town & Country, czystej krwi amerykańcem...Mam nadzieję, że po drodze mnie nic nie zaskoczy, bo nie wiem, jak z ewentualną naprawą tego autka za granicą...
komuna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) komuna » 25.02.2009 11:45

Ja jechałem renault clio 1.5dci z '03 i mimo jazdy przez 24h nic a nic się nie stało.
Takim autem to aż chce się zjeżdżać Europę - spalanie 4.6 przy jeździe normalnej (nie znaczy, że ślamazarnej)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 25.02.2009 12:00

Ja sobie popłynę Chryslerem Town & Country, czystej krwi amerykańcem...Mam nadzieję, że po drodze mnie nic nie zaskoczy, bo nie wiem, jak z ewentualną naprawą tego autka za granicą...

A ja sobie popłynę czystej krwi japońcem - mazdą mpv - i wiem, że nic mnie po drodze nie zaskoczy :wink:

A jeśli nawet, to widziałem w Kro kilka mazdowskich serwisów (odpukać), K.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.02.2009 12:08

Bert napisał(a):Ja sobie popłynę Chryslerem Town & Country, czystej krwi amerykańcem...Mam nadzieję, że po drodze mnie nic nie zaskoczy, bo nie wiem, jak z ewentualną naprawą tego autka za granicą...

Ta wersja Voyagera to chyba kanadyjska...
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.02.2009 12:13

Sławomir Wocial napisał(a):
Bert napisał(a):Ja sobie popłynę Chryslerem Town & Country, czystej krwi amerykańcem...Mam nadzieję, że po drodze mnie nic nie zaskoczy, bo nie wiem, jak z ewentualną naprawą tego autka za granicą...

W Stanach Town&Country, poza Stanami Grand Voyager
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.02.2009 12:21

Arek napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):

W Stanach Town&Country, poza Stanami Grand Voyager

W Europie Voyager, w USA Grand Voyager a w Kanadzie Town&Country. jechałem takim w 2003 roku do Cro, 3,8 benzyna
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 25.02.2009 12:23

Voyager ma inny rozstaw osi ( mniejszy) od grand voyagera

cutuję za motonews.pl:
Oprócz podstawowej i tak niezwykle przestronnej i funkcjonalnej odmiany dostępna jest także większa wersja, która występuje pod nazwą Grand Voyager (w USA sprzedawana jako Town and Country).

Chrysler Town and Country (poza USA znany jako Grand Voyager) to jeden z pierwszych luksusowych minivanów, produkowany od początku lat 90.

pozdr.
Olo
Bert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bert » 25.02.2009 13:18

Town& Country to inaczej Grand Voyager. Grand Voyagery (i Voyagery - mniejsze nieco) były produkowane głównie w Graz (Austria) albo w USA i Kanadzie na rynek europejski. Town & Country to autka robione w USA lub Kanadzie na rynek amerykański. Są jeszcze autka o nazwie Plymouth (wersje zarówno europejskie jak i amerykańskie), ale z tego co kojarze, to produkowane do max 1998r. (różniące się szczegółami).

Niemniej jednak jestem bardzo, jak do tej pory, zadowolony i mam nadzieje, że nic mnie nie zaskoczy :)

Czy orientuje się ktoś, jak to jest z amerykańcem za granicą w sytuacji awaryjnej?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 88
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone