Rysio napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Mam tempomat w manualu i działa na każdym biegu od ok 30 km/h
U mnie dokładnie tak samo
g0kazik napisał(a):W Toyocie Avensis tempomat działa powyżej 40km/h (niezależnie od wybranego biegu). Chociaż ciężko jechać 40km/h na 6 biegu.
Sławomir Wocial napisał(a):beatusia napisał(a):Czy wy macie jakieś kompleksy;-))
Ale , że niby w jakim temacie?
Nie zawsze rozmowy o rzeczach dla nas niezrozumiałych to muszą być kompleksy...
Bierut napisał(a):A ja mam tempomat i nie używam. Po pierwsze nuda jak ktoś wcześniej napisał, a po drugie samochód więcej pali.
beatusia napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):beatusia napisał(a):Czy wy macie jakieś kompleksy;-))
Ale , że niby w jakim temacie?
Nie zawsze rozmowy o rzeczach dla nas niezrozumiałych to muszą być kompleksy...
Że niby w temacie autka;-))) auto ma być bezpieczne i 100% sprawne techniczne;-)) i to jest najważniejsze-też mam nowe auto z wszystkimi bajerami jakie były dostępne- ale czy to jest powód do przechwałek? ..kiedyś mówiono że samochód jest przedłużeniem mężczyzny;-))) i stad to moje zapytanie o kompleksy;-) Pozdrawiam wszystkich nie-zakompleksionych i wesołych świąt
Plumek napisał(a):Bierut napisał(a):A ja mam tempomat i nie używam. Po pierwsze nuda jak ktoś wcześniej napisał, a po drugie samochód więcej pali.
??? Poprzesz to logicznym argumentem? Pali chyba najmniej, kiedy zachowujesz stałą prędkość?
Nawet, gdyby to była prawda, to przy spalaniu mojego misia i tak bym nie zauważyła różnicy
Bierut napisał(a):A ja mam tempomat i nie używam. Po pierwsze nuda jak ktoś wcześniej napisał, a po drugie samochód więcej pali. No ale bez klimy to bym się juz nigdy nie wybierał.
P.S. W mondeo tempomat działa powyżej 40 km/h.
Sławomir Wocial napisał(a):Bierut napisał(a):A ja mam tempomat i nie używam. Po pierwsze nuda jak ktoś wcześniej napisał, a po drugie samochód więcej pali. No ale bez klimy to bym się juz nigdy nie wybierał.
Z tym paleniem to Cię poniesło
Plumek dobrze powiedziała, im mniej zmienna jazda tym mniej pali. Jeszcze przy okazji, przy jeździe z góry praktycznie nic nie pali.
W temacie tempomatu to jakoś nie zauważyłem żeby ktoś sie tu przechwalał tylko piszemy co i u kogo jak działa.
Bierut napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Bierut napisał(a):A ja mam tempomat i nie używam. Po pierwsze nuda jak ktoś wcześniej napisał, a po drugie samochód więcej pali. No ale bez klimy to bym się juz nigdy nie wybierał.
Z tym paleniem to Cię poniesło
Plumek dobrze powiedziała, im mniej zmienna jazda tym mniej pali. Jeszcze przy okazji, przy jeździe z góry praktycznie nic nie pali.
W temacie tempomatu to jakoś nie zauważyłem żeby ktoś sie tu przechwalał tylko piszemy co i u kogo jak działa.
Czy stwierdzenie, że samochód więcej pali na tempomacie jest przechwalaniem się. To musiałbym być idiotą żeby zachwalać wyższe spalanie. Dodałem swoje 3 grosze żeby pokazać, że takie dodatkowe wyposażenie jest zbędne i nie ma się co nim podniecać. A jeśli komuś pali mniej na tempomacie to powinien popracowac nad własna techniką jazdy.
O a teraz to się przechwalam