Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 02.06.2007 07:40

Cromireczka napisał(a):Na wszelki wypadek klima juz po przeglądzie, a ja jestem na etapie ustalania trasy.
Pozdrav
Mirka :D

Jeździłem samochodem bez klimy i było fajnie:))). W tym roku dobiero dokupiłem samochód do klimy:DDD więc będzie chłodniej w aucie:).
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 02.06.2007 07:50

Witam, jedziemy w połowie sierpnia do Razanja (k/Rogożnicy) potem na tydzień okolice Dubrovnika. Dwie dorosłe osoby i córki 6 i 12 lat. Cel jest wyznaczony a dalej to improwizacja. Samochód to chyba jednak opel astra 2.0DI (82kM). Trasa prawdopodobnie przez Węgry, z noclegiem nad Balatonem. Chociaż ostatnio starsza córka coś zaczyna przebąkiwać, że Alpy w lecie muszą być śliczne więc może przez Austrię. Zobaczymy. Pozdrawiam.
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 02.06.2007 19:00

wiko napisał(a):Seicento! 8O

Też mi wyczyn, byłem seiem 2 razy i pojechałbym jeszcze gdybym go nie sprzedał.

Też byłam 2 razy tym szerszeniem, przeżycia niezłe... opisałam to w dziale wspomień (wtrąbiłam się w wątek Richa) :wink:
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 02.06.2007 19:20

Corsa bez klimy jeżdzi się dobrze pali mało w tym roku poraz kolejny tym autem
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 02.06.2007 20:33

Jedziemy Nubirą II z silnikiem 2.0 l 136KM.
Auto jest "zagazowane".W zwiazku z tym zatankowany do pełna mogę zajechaś dosyć daleko.
Niestety jest to auto mało pakowne . Żałuję że nie kupiłem kombiaka.
Muszę koniecznie założyć boxa.
Natomiast co do obaw jadących pierwszy raz.........Jeśli co tydzień prowadzasz samochód do mechanika , to odpuśc sobie wyjazd do Chorwacji.Jeśli jednak auto eksploatujesz normalnie i przeglądy robiane są rzetelnie to spokojnie można jechać.
W końcu nikt ci głowy nie urwie jeśli będziesz jechał 90 czy 100 to też dojedziesz i samochodu nie zapiłujesz na śmierć.Nawet jeśli bedziesz jechał cały dzień dłużej.
W 1994 roku jechałem do Włoch stareńkim fiatem regata. Zrobiłem prawie cztery tysiące kilometrów i wszystko szczęśliwie. Byli tacy co pukali się w czoło.Prędkość maksymalna jaką rozwinąłem ty autem nie przekroczyła 120 km/h na autostradzie . To nic że tiry mnie wyprzedzały.
Ja ze stoickim spokojem parłem naprzód cały czas prawym pasem. Dzieciaki do dziś mówią że pamiętają te wakacje do dziś.
Nie muszę chyba dodawać że "klima" była chyba w co setnym samochodzie. J a jej oczywiście nie miałem.Natomiast to co charakterystyczne to jak już ktoś wcześniej napisał to lawety zbierają najczęściej "demonów prędkości. Ludzie przeceniają możliwości swoich "cacuszek". :D :hut: :papa:
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 02.06.2007 22:22

Najważniejsze, żeby było SPRAWNE.
Cliff666
Plażowicz
Pierwszy raz do Cro, hurra!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cliff666 » 02.06.2007 22:43

Witajcie drodzy forumowicze!
Jadę 1 raz do Cro 14.07 (sobota, czy to dobry dzień na wyjazd?) z Koszalina przez Berlin-Regensburg-Graz-Maribor-Zagrzeb w okolice Plitvickich Jezior. Na pokładzie Avensis kombi 2.0 D4D 110KM z 2002 roku będę miał swoją żonę i 5 letniego syna. Atakujemy Plitvice a potem chcemy wylądować na 5-6 dni na kempingu „Pod Maslinom” koło Dubrovnika (po przeczytaniu dobrych opinii maniaków z tego świetnego forum). Jeżeli pod Dubrovnikiem mi się znudzi (w co wątpię) to przemieszczę się na kemping w okolice Sibenika następnie pod koniec lipca ruszę w trasę powrotną do domku.
Jakoś naszła mnie ochota na podzielenie się z Wami tą dobrą wiadomością.

Jakbyście mieli jakieś sugestie dot. trasy i miejsc w które się wybieram to proszę pisać śmiało.

Pozdrawiam
Cliff666
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 03.06.2007 10:42

Darmar napisał(a):Trabant combi 86r. navi+klimatronic+ humor :lol:

Hej. To podobnie jak ja. Tylko mój ma dodatkowo ABS :lol: , alufelgi. :!: :!: i dach składany elektrycznie. Jest dobrze.
Pawełka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawełka » 03.06.2007 16:00

kawo napisał(a):
Darmar napisał(a):Trabant combi 86r. navi+klimatronic+ humor :lol:

Hej. To podobnie jak ja. Tylko mój ma dodatkowo ABS :lol: , alufelgi. :!: :!: i dach składany elektrycznie. Jest dobrze.

Zazdroszczę wam, ja jadę Picasso 2,0 HDi i niestety nie mam otwieranego dachu
AnnaW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaW » 03.06.2007 20:08

W tamtym roku pojechalismy Fordem Mondeo z 1993, z 140.000 przebiegu, bez klimy i poszlo bardzo dobrze.
Najsmieszniejsze jest to, ze my tak pojechalismy do Chorwacji nie planujac. Tydzien przed powiedzialam, jedziemy za tydzien, zero przygotowan i wiem ze nie ma sie czym chwalic bo to raczej niebezpieczne.
Jezdzac Polska-Holandia caly czas pomyslalam troche wiecej km do Chorwacji, co tam, da sie i faktycznie dalo sie, poszlo super.

Tylko tym razem zaczelam sie przygotowywac do takiej wycieczki, moze przez to ze jus sie nie moge doczekac, czytam na forum rady.
Tym razek kupimy juz apteczke i ta kamizelke i poszperam wiecej na temat winietek bo w tamtym roku do Chorwacji nie mielsmy zadnej winetki w Austrii. Po prostu pojechalam na slep, nie wiedzac nic.....z teraz dowiaduje sie ze to trzeba i to..... i nie wiem co jeszcze.

rodzice jada z nami i zadaja tyle pytan bo przeciez bylam, ale ja nie wiem nawet co jest wymagane, a co nie, tyle tylko co zauwazylam na drodze to wiem. A chyba mielismy szczescie przejechac bez tej niewiedzy.
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 03.06.2007 20:18

Witam

a ja wybieram sie Toyotka Yaris 2005, 1.0 benzyna + klima
małe to to ale dla 2 osob wystarczy :)
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 04.06.2007 19:05

Byłem w Cro 2 razy seicentem 900, w tym roku Fiat Albea 1.2 16V. Klimy brak, ale pakowność w porównaniu do seika niesamowita.
Autko w miarę nowe więc powinno dać radę. Na KRK nie jast aż tak daleko, fiacik dostanie świeży olejek i w drogę :lol:
Daniello
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniello » 05.06.2007 13:20

Cromireczka napisał(a):Dla takich komplementów warto żyć. :oops:
dla takich oczu warto sie zatracic
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 05.06.2007 13:57

Daniello napisał(a):
Cromireczka napisał(a):Dla takich komplementów warto żyć. :oops:
dla takich oczu warto sie zatracic

Zgadzam sie z przedmówcą :twisted: :D
Cromireczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromireczka » 05.06.2007 14:29

Chłopaki, dzięki za komplementy, ale w tym temacie chodzi głównie o samochody, a nie moje oczy.
Pozdrawiam Mirka :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone