Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 30.05.2007 06:19

Seicento! 8O

Też mi wyczyn, byłem seiem 2 razy i pojechałbym jeszcze gdybym go nie sprzedał.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 30.05.2007 07:26

Leszek W napisał(a): W tym roku jedziemy do Posedarje zakupioną właśnie Xsarą Picasso 2.0 HDi z 2002 roku. Myślę że to jedno z lepszych aut na takie wyjazdy. Nie wiem tylko jak z opłatami w Cro na autostradzie. Pozdrawiam

Opłaty na autostradach takie same jak dla pozostałych aut osobowych. Jeździmy Oplem Zafirą. Pozdrawiam
Rafał
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 30.05.2007 09:22

wiko napisał(a):Seicento! 8O

Też mi wyczyn, byłem seiem 2 razy i pojechałbym jeszcze gdybym go nie sprzedał.

Znam osobiście :devil: takich, którzy jechali do ówczesnej Jugosławii fiatem 126 p :oczko_usmiech: ( nawet dwa razy)
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 30.05.2007 17:34

Leszek W napisał(a):Witajcie! Trzy razy byłem na Chorwacji w rejonie Zadaru dokładnie Vinjerac. Pierwszy raz jechaliśmy MB Vito 7 - osobowym - pełna obsada miejsc. Powiem krótko - porażka. Jest to jednak auto z założenia ciężarowe. Poza tym droższe opłaty na autostradach. Dwa kolejne wypady odbyliśmy w trójkę - z nastoletnią córką Peugeotem 206 2.0 HDI. Mimo braku klimy w tym aucie powiem krótko - rewelacja! Mało spalił, bardzo dynamiczny i łatwy do zaparkowania. Trochę trzeba było przemyśleć pakownie się, ale mając pewne doświadczenie wiedzieliśmy już, czego nie zabierać. Podsumowując: małym też można. W tym roku jedziemy do Posedarje zakupioną właśnie Xsarą Picasso 2.0 HDi z 2002 roku. Myślę że to jedno z lepszych aut na takie wyjazdy. Nie wiem tylko jak z opłatami w Cro na autostradzie. Pozdrawiam
Ja naprawdę nie wiem czym Ty się martwiłeś jadąc Peugeotem 206 2.0 HDI :?: Ja jadę Corsa 1,0 też bez klimy w trzy osoby i nie przejmuje się tym (jakoś będzie) :wink: Tylko moja żona zaczyna sie już zastanawiać jak sie spakujemy do tak małego bagażnika :roll: :D.Damy rade :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.05.2007 18:36

Znajomy z pracy maluszkiem objechał całą Turcję no i do niej dojechał i wrócił, w składzie 2 dorosłych, 2 dzieciaków i cały sprzęt obozowy wraz z namiotem - jakiś polski duży pawilon. Sądzę, że wyglądał jak ten VW garbus w reklamie co z Ikei wyjeżdża :wink:
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 30.05.2007 19:59

Myślę z perspektywy czasu, że to czym się jedzie nie ma znaczenia, jeśli znajdziemy ciekawe miejsce i nastawimy się pozytywnie do całego wyjazdu. Pozdrawiam!!! Do zobaczenia w Chorwacji!
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 30.05.2007 20:21

Jak już kiedyś napisałem - za czasów bujnej młodości objechałem z Rodzicami całą Hiszpanię właśnie maluszkiem. W samochodzie było tak gorąco, że surowe jajka, które wieźliśmy (to były czasy, kiedy zarabiało się kilkanaście dolarów) ugotowały się na twardo.

Natomiast chciałbym powiedzieć coś jeszcze. Tak z piętnaście lat temu na pewnej imprezie poznaliśmy taką parę - mąż był (i jest) nauczycielem geografii. I tak jakoś się zgadało o tej naszej wyprawie tym maluszkiem.
Niedawno spotkaliśmy się na kolejnej imprezie. No i ten geograf opowiedział, jak to co roku ucząc akurat geografii Europy, wspominając Hiszpanię opowiada jako ciekawostkę, że jego znajomy był w tej Hiszpanii maluchem. No i tak obserwuje przez te lata, jaka jest reakcja młodzieży - od lekkiego zdziwienia przed laty, poprzez niedowierzanie, do pukania się ukradkiem w czoło w czasach teraźniejszych... :D :D

PozdraV
J.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 30.05.2007 20:30

hehe kafur :) Corsa 1.0 Bez klimy :) Rządzi :)))) który masz rocznik ? :) my mamy 2002 ;)
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 30.05.2007 20:41

Leszek W napisał(a):Witajcie! Trzy razy byłem na Chorwacji w rejonie Zadaru dokładnie Vinjerac. Pierwszy raz jechaliśmy MB Vito 7 - osobowym - pełna obsada miejsc. Powiem krótko - porażka. Jest to jednak auto z założenia ciężarowe. Poza tym droższe opłaty na autostradach. Dwa kolejne wypady odbyliśmy w trójkę - z nastoletnią córką Peugeotem 206 2.0 HDI. Mimo braku klimy w tym aucie powiem krótko - rewelacja! Mało spalił, bardzo dynamiczny i łatwy do zaparkowania. Trochę trzeba było przemyśleć pakownie się, ale mając pewne doświadczenie wiedzieliśmy już, czego nie zabierać. Podsumowując: małym też można. W tym roku jedziemy do Posedarje zakupioną właśnie Xsarą Picasso 2.0 HDi z 2002 roku. Myślę że to jedno z lepszych aut na takie wyjazdy. Nie wiem tylko jak z opłatami w Cro na autostradzie. Pozdrawiam

W ubiegłym roku byłem na Ciovo Pikasiakiem i w tym roku jadę znowu.
Autko bardzo wygodne na takie trasy. Opłaty na autostradach jak za zwykły samochód osobowy.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 30.05.2007 21:21

Dziękio Guzior. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że dokonałem sensownego zakupu. Nie ukrywam, że lubię podróżować, a do HR zamierzam jeździć co roku.
Cromireczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromireczka » 01.06.2007 12:32

Dla takich komplementów warto żyć. :oops:
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 01.06.2007 19:48

Cromireczka napisał(a):Dla takich komplementów warto żyć. :oops:
Powtórze sie za kolegą SLICZNE OCZKA :oops:
adi102
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi102 » 01.06.2007 21:52

I ja, I ja...
Piękne oczka
Jacol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacol » 01.06.2007 22:20

Witam,
wyruszamy na początku lipca (myślę, że 01.07 jak się uda) do Cro któryś raz z kolei (ale coraz bardziej przygotowany w kwestii wiedzy o danym regionie), kierunek - chyba wyspa Cres na początek. Nasze autko to Opel Zafira (srebrny) 2002 rok, 128 koników + przyczepa Hobby 420 (dziewiczy rejs - wcześniej preferowaliśmy namiot).
Najważniejsze; czyli nasza młodsza córka jeszcze z nami jedzie (12 lat, starsza już nie chce jeździć, zaczęła żyć swoim życiem - niestety).
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie lub na miejscu :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam wszystkich cro-maniaków
Jacol
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 02.06.2007 07:38

Cromireczka napisał(a):Witam, jedziemy w lipcu po raz pierwszy do Chorwacji, kierunek - Istria. Nasz traktorek to seat toledo 1,9TDi 1996, a mąż mówi, że w stajni trzyma 120 koni (cokolwiek to znaczy). Na wyposażeniu klima, chociaż nie jestem jej zwolenniczką, el. szyby, lusterka, a przede wszystkim bagażnik wielkości garażu.
Najważniejszy z tego wszystkiego jest wkład, czyli moje 2 szkodniki (7 i 11 lat) oraz facet, który ma niesamowite poczucie humoru.
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie
Mirka :papa:

Ojej...jeśli macie bagażnik wielkosci garażu to może ja bym sobie tam zaparkował na czas podróży?:))) Oczywiście dorzucam sie do kosztów:)))).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 68
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone