Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

JAKIM AUTEM? Czy da się wytrzymać podróż bez klimy?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 30.06.2006 14:57

Pawel67 napisał(a):Tylko się nie zatrzymuj, bo przestanie wiać :D . Słyszałem także, że w chorwackich temperaturach nóżki grzeje od podeszw (i to już nie żart)

... tak demonizujecie te chorwackie temperatuty, że aż nie przyzwoicie ... zlości mnie to, i nie dlatego, że jadę bez klimy ale dlatego, że może to byc deprymujące dla tych , co tej kilmy nie mają, a jednak jadą ... a chodzi zaledwie o ok. 10 st. C więcej niż u nas ... DA SIĘ WYTRZYMAĆ!
Tym, którzy klimę mają gratuluję, a tym, którzy jej nie mają życzę dobrej kondycji, wszystkim zaś szerokiej drogi do Cro i pięknego wypoczynku.
pozdr.
Jacek
Badi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 01.07.2006 20:31

W tamtym roku byliśmy w Cro naszym bolidem Renault 19 oczywiście bez klimy. Da się przeżyc, chociaż następne auto napewno kupię z klimą
:lol: W każdym razie da się spokojnie dojechac i na miejscu pojeździc.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.07.2006 09:16

Nie będę pisał czy ja mam klimę czy nie. To jest najmniej ważne. Jedno jest pewne, wsiadam w tej chwili do samochodu bez klimy i jadę. Żadnych problemów. Żadnych. !!!! Denerwuje mnie jak ktos pisze, że tylko klima, że bez niej to już klapa i hororr. Bardzo to śmieszne. Ci bez klimy - nawet sie nie zastanawiajcie, klima to tylko taka mała używka. Jednym pomaga , innym niekoniecznie. Można by powiedzieć ..... z klimą to nawet "łamaga" dojedzie. Jak jesteście zdrowi na ciele i umyśle, jechać .. jechać..... jechać. !!!
ps. dla lepszego rozeznania sytuacji ... wiek młodzieńczy mam już dawno za sobą, tak dawno ze nawet nie pamietam kiedy to było. Nawet nie wiem czy byłem kiedyś młody. :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.07.2006 09:21

woka napisał(a): to nawet "łamaga" dojedzie.

Czasami na drodzę takich spotykam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: . Z klimatyzacją i bez.
Lepiej, ŻEBY ONI NIGDY NA DROGI PUBLICZNE NIE WYJEŻDŻALI!!!!!!!!!!!!
Za duże zagrożenie dla innych powodują. Sobie także mogą krzywdę zrobić.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.07.2006 09:32

FUX napisał(a):
woka napisał(a): to nawet "łamaga" dojedzie.

Czasami na drodzę takich spotykam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: . Z klimatyzacją i bez.
Lepiej, ŻEBY ONI NIGDY NA DROGI PUBLICZNE NIE WYJEŻDŻALI!!!!!!!!!!!!
Za duże zagrożenie dla innych powodują. Sobie także mogą krzywdę zrobić.

FUX .. jejku, nie to miałem dosłownie na myśli. Czytaj: łamaga = każdy. Może tak będzie poprawniej. Odnośnie "łamagi" to w 300 % z Tobą zgadzam się. Lepiej aby z garażu nawet nie wyjeżdzali. Żagrożenie totalne.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.07.2006 09:37

Nie będę pisał czy ja mam klimę czy nie. To jest najmniej ważne. Jedno jest pewne, wsiadam w tej chwili do samochodu bez klimy i jadę. Żadnych problemów. Żadnych. !!!! Denerwuje mnie jak ktos pisze, że tylko klima, że bez niej to już klapa i hororr. Bardzo to śmieszne. Ci bez klimy - nawet sie nie zastanawiajcie, klima to tylko taka mała używka. Jednym pomaga , innym niekoniecznie. Można by powiedzieć ..... z klimą to nawet "łamaga" dojedzie. Jak jesteście zdrowi na ciele i umyśle, jechać .. jechać..... jechać. !!!
ps. dla lepszego rozeznania sytuacji ... wiek młodzieńczy mam już dawno za sobą, tak dawno ze nawet nie pamietam kiedy to było. Nawet nie wiem czy byłem kiedyś młody.

woka po 1 !!!! nie pitol że nie pamiętasz jak to było i czy było jak byłeś młody, bo i na cro porad udzielasz i jeździsz po świecie a staruchy i zgredziki siedzą za piecem i fajki kopcą :wink: :lol:

z klimą czy bez da się żyć jadnak jest 1 kwestia niezaprzeczalna że kierowca ugotowany za kółkiem auta bez klimy jest bardziej zmęczony niż ten jadący w chłodzie klimy (o późniejszych powikłaniach katarowych itp nie wspominam).
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.07.2006 10:01

Właśnie łamagi miałem na myśli. Nie szufladkuję ludzie, ze względu na posiadaną klimę lub jej brak.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.07.2006 16:08

rich72 napisał(a):
ps. dla lepszego rozeznania sytuacji ... wiek młodzieńczy mam już dawno za sobą, tak dawno ze nawet nie pamietam kiedy to było. Nawet nie wiem czy byłem kiedyś młody.

woka po 1 !!!! nie pitol że nie pamiętasz jak to było i czy było jak byłeś młody, bo i na cro porad udzielasz i jeździsz po świecie a staruchy i zgredziki siedzą za piecem i fajki kopcą :wink: :lol:

z klimą czy bez da się żyć jadnak jest 1 kwestia niezaprzeczalna że kierowca ugotowany za kółkiem auta bez klimy jest bardziej zmęczony niż ten jadący w chłodzie klimy (o późniejszych powikłaniach katarowych itp nie wspominam).

Zgadzam się i jest to sprawa bezdyskujyjna. Bez klimy bardziej się zmęczymy. To każdy wie. Jednak prosze nie gloryfikować tej klimy ponieważ osoby jej nieposiadające dostaną takiego "doła" że z chałupy nie wyjdą. Ponadto jak pisałem, dawaj automobil bez klimy, wsiadam i jadę. Nie tylko dojadę ale jeszcze wrócę cały i zdrowy ( i w jednym kawałku) :lol: Nema problema.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.07.2006 16:57

No i jasne że spokojnie da się bez klimy - ja żeby sobie sam dojazd uprzyjemnić jadąc bez klimy wybierałem noc ale w zasadzie nie z powodu siebie tylko córy w cro była już 2 razy a ma 3,5 roku i lepiej było jak podróż przesypiała.
Sylwia15
Odkrywca
gorąc

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia15 » 03.07.2006 21:31

a jakie znacie dobre sposoby ogólnie na upał w samochodzie i nie tylko.... odp. prosze :hut:
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 03.07.2006 22:27

woka napisał(a):Nie będę pisał czy ja mam klimę czy nie. To jest najmniej ważne. Jedno jest pewne, wsiadam w tej chwili do samochodu bez klimy i jadę. Żadnych problemów. Żadnych. !!!! Denerwuje mnie jak ktos pisze, że tylko klima, że bez niej to już klapa i hororr. Bardzo to śmieszne. Ci bez klimy - nawet sie nie zastanawiajcie, klima to tylko taka mała używka. Jednym pomaga , innym niekoniecznie. Można by powiedzieć ..... z klimą to nawet "łamaga" dojedzie. Jak jesteście zdrowi na ciele i umyśle, jechać .. jechać..... jechać. !!!
ps. dla lepszego rozeznania sytuacji ... wiek młodzieńczy mam już dawno za sobą, tak dawno ze nawet nie pamietam kiedy to było. Nawet nie wiem czy byłem kiedyś młody. :lol:

Dzięki "woka" za podniesienie ducha i wyciąganie z "doła" tych co trochę latek już mają ale klimy nie posiadają, a też do Cro jechać się wybierają. :)
Pozdr.
Jacek
WASP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WASP » 03.07.2006 22:58

Podobny watek już był przerabiany , ale dopowiem i ja :D 2 razy bez klimy moim poprzednim bolidem Renault Twingo którego wspominam naprawdę miło. Przeżyłem dojechałem i nie miałem doła że nie chłodził biedak hm każdy jeździ tym co ma 8) A teraz cdn. z innej beczki , co ciekawsze gospodyni nasza ponieważ bolid dostał garaż by się nie grzał po 3 dniach pobytu przychodzi do nas i mówi ze tu niedaleko jest serwis renault i bym pojechał bo na podłodze w garażu jest wielka plama oleju . A ten biedak faktycznie nie wytrzymał ciśnienia i się chyba zapocił:D :D bo zaczął przepuszczać olej na łączniku pomiędzy skrzynią biegów a silnikiem :( Cóż po zaopatrzeniu w dużą butelkę oleju silnikowego i uzupełnieniu odpowiedniego stanu wrócił w nasz klimat i mało tego uszczelnił się tak :) że jeszcze smiga do dzisiaj tyle że nie ze mną ale olej mu już nie kapie :D Pozdrawiam wszystkich podróżujących do Cro starszymi modelami i naprawdę luz w końcu to nasz urlop i wakacje
mała Mi
Turysta
bez klimy jest ok

Nieprzeczytany postnapisał(a) mała Mi » 04.07.2006 12:07

Jechaliśmy bez klimy, absolutnie nie było strasznie, przyjemny nawiew+ otwarte okna i jest luzik. Problem pojawia sie chyba tylko jak siedzi się w stojącym samochodzie, ale chyba nie jedziesz doChorwacji żeby sobie posiedzieć za kółkiem;)? Pozdrawiam!
jacirg
Croentuzjasta
Re: bez klimy jest ok

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 04.07.2006 12:20

mała Mi napisał(a):Jechaliśmy bez klimy, absolutnie nie było strasznie, przyjemny nawiew+ otwarte okna i jest luzik. Problem pojawia sie chyba tylko jak siedzi się w stojącym samochodzie, ale chyba nie jedziesz doChorwacji żeby sobie posiedzieć za kółkiem;)? Pozdrawiam!

... dzięki "mała Mi" ... a jak znieśliście korki przed tunelami? ... najbardziej nimi tu straszą ... 8O
pozdr
Jacek
mała Mi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mała Mi » 04.07.2006 12:30

korki???? jakie korki?????? nie było żadnych korków, no ale to był czerwiec...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

JAKIM AUTEM? Czy da się wytrzymać podróż bez klimy? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone