Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jakieś opłatyza autostradyod przescia ze słowenią do rijeki

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 01.06.2006 11:14

witam wszystkich cromaniaków mam zamiar jechać prze słowenię i nie wiem czy sa jakieś opłaty za autostrade od przejscia słowensko-chorwackiego w strone rijeki z góry dziekuje za informacje.
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 01.06.2006 11:35

Czy na granicy słoweńsko-chorwackiej jest jedno przejście graniczne?
Jeśli jest więcej niż jedno, to może napisałbyś które przejście graniczne masz na mysli?
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 01.06.2006 11:47

Droga Karlovac->Rijeka kosztuje 40 kun. Wyszukanie tej informacji zajęło mi kilka minut? Ile zajmie to Tobie? Dla ułatwienia szukałem tak:
krok 1) google.pl -> wpisuję: highway tolls croatia
krok 2) wybieram link pierwszy od góry i wchodzę na stronę zatytułowaną "Reach Croatia by car"
krok 3) na tej stronie znajduję link "Highway Tolls by Croatian Automobile Club" i klikam na niego
krok 4) otwiera się strona http://www.hak.hr/
krok 5) zmieniam sobie język na inglisz (ale Ty możesz zmienić na inny)
krok 6) po lewej stronie wybieram "tourist info" i dalej "highway tolls"
krok 7) wybieram pierwszy link od góry "highway Zagreb - Rijeka - Split "
krok 8) klikam na nazwę miejscowości, w której zamiezam wjechać na autostradę
krok 9) szukam nazwy "Rijeka" i na przecięciu wiersza "Rieka" oraz kolumny określającej rodzaj pojazdu mam podany koszt przejazdu.

KONIEC.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone