Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nie jestem pewna czy dobrze napisałam....ale myślę....że..."gorenije"...jest marką Chorwacką ( bynajmniej kiedys była jugosławiańską ).Produkuja sprzęd AGD ( w Cro. to popularna marka lodówek )
Grupa Gorenje to dzisiaj firma macierzysta Gorenje Gospodinski Aparati, d.d. z siedzibą w Velenje w Słowenii i 35 przedsiębiorstw powiązanych kapitałowo w jeden system gospodarczy.
Jest jeszcze firma: Krka - producent leków a Gorenje to chyba firma Słoweńska, ale na zach rynku pOTRAVKA ma szerszy asortyment niż na polskim, tj. czekolada w proszku, inne przyprawy, proszek do ciasta itp.
Jestem pewna, że Krka jest firmą Chorwacką ( pracuje w branży reklamowej i dowiadywałam się) może mylisz ją z firmą Lek, w któej prezesenm i szefem marketingu jest Słoweniec mieszkający w Polsce B. Dolzan. pozdr.aga