napisał(a) darek1 » 30.05.2006 17:56
Malenna niestety mowisz jakbys była rozkapryszoną jedynaczka , która nigdy nie zaznała trudów życia. Po pierwsze wielu nowobogackich obnosi się swoim prymitywnym zachowaniem i traktuje z góry mniej zamoznych ale madrzejszych od nich. To jest tak jak na scenie politycznej naszego kraju, tacy jestesmy w większości . Nasze Polskie jedzenie jest o wiele lepsze i smaczniejsze niz w wielu krajach południowych i chorwacji to też dotyczy. Co nas różni, to to że tam nie bardzo jest co zjeśc i kupić w sklepie, wielu z nas zabiera ze soba jedzenie choćby z tego wzgledu. Nie zazdroszcze nikomu bo nie mam czego, chyba że ich głupoty. Gotuję i zmywam bo to mi odpowiada i pichcenie urozmaica mi pobyt na urlopie. Gotowanie nie zabiera wiele czasu. Skoro masz jedno dziecko i sobie nie radzisz to się nie dziwie że nie lubisz garkuchni. Nic nie poradze, że co poniektórzy sa bardzo wygodni, tylko za zauwazyłem ze najczesciej są mocni w mowie , natomiast nie w czynach. Napewno bedą i takie osoby na forum , które może mnie będą krytykowąc, ale ja nie mam czego sie obawiać tym bardziej wstydzić. No bo czego sie wstydzić tego ze doskonale sobie radze za granica, ze potrafie gotować a nie tylko czytać ksiązki i jadac podgrzewane wielokrotnie dania w kanjpach. Musze jeszcze dopowiedzieć , że gotowanie na kwaterach czy campingach najczesciej integruje społeczność turystyczna a nie dzieli. Pozdrawiam wszystkich. Prosze juz nic nie mówić o oszczedzaniu. Bowiem w wiekszosci sami to robicie i nie obrazajcie osób których nie stac jest na pobyt ze wzgledu na brak pieniedzy. Część z nich radzi sobie doskonale , miedzy innymi zabierajac zywność z kraju. Im wielokrotnie wiecej sie od zycia nalezy niz wielu nowobogackim cwaniakom spod kantoru, i spółek z udziałem skarbu państwa, i świata pseudopolityki i korupcji poczynając od sejmu, rządu i senatu na włascicielu budki z piwem kończąc