Myślę, że każda ryba jest dobra, jeśli nie z hodowli ryb
W Puli, dzikie ryby są 100% droższe niż te z hodowli ryb
slawekewa napisał(a):A jest to tak z rybami.
O gustach wiem nie wolno dyskutować. Pewnie się narażę na opier....l .
Jak mówi sztuka kulinarna - tłuszcz niesie smak. Niestety w ciepłych wodach o smaczną rybę trudno.
Smaczne ryby żyją w Zimnych wodach - nic z Adriatyku nie równa się niestety z dorszem, halibutem, czerniakiem, molwą,łososiem,torbutem itp. z mórz północnych.( nie mylić miłości do cro ze smakiem)
Te jadrańskie rybki grilowane sa stosunkowo suche i dlatego maslinowo ulje i rozmaryn.
Np. grilowana lokardia (ichnia makrela) na pewno lekka i zdrowa ( na swój sposób smaczna są to gusta)ale sucha jak cholera i tak wiele podobnych ryb.Wystarczy u nas zgrilować okonia,szczupaka,sandacza istne drewno.
Tak,że jakie ryby kupować to po próbach decyzja subiektywna każdego podniebienia.
slawekewa napisał(a):Wystarczy u nas zgrilować okonia,szczupaka,sandacza istne drewno.
slawekewa napisał(a):
Polskie flaki dla innych nacji w pewien sposób egzotyczne a z dobrobytu nie wymyślone.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne